Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αναλυτική ενημέρωση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών για το ΣΔΟΕ

         18/2/2015


                                                      ΠΡΟΣ:
                                                      1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ
                                                      2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ



Κύριε   Δήμαρχε, Πρόεδρε, 

Με αφορμή τη ανακοίνωση της οικονομικής υπηρεσίας  η  οποία βεβαιώνει την επίσκεψη του ΣΔΟΕ στο δήμο μας και την παράδοση στοιχείων που αφορούν χρήση καποδιστριακών δήμων και επειδή από αυτή  δεν ξεκαθαρίζεται τι ακριβώς συμβαίνει ζητάμε να μας ενημερώσετε αναλυτικά στο άμεσο Δ.Σ. 
                   
                                 ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ 
                               ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΕΦΤΑΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ -ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΣΚΕΙΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;;;

    Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δώσει εντολή ο κ. Εισαγγελέας σημαινει ότι έχει σχηματισθεί δικογραφία και υπάρχουν ενδείξεις και πιθανόν αποδείξεις για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του Δήμου για τιμολόγια συγχνευθέντων δήμων σημαίνει ότι υπάρχουν αποδείξεις. Το θέμα βεβαίως είναι πότε πληρώθηκαν αυτά τα τιμολόγια, τι αφορούν.
    Αν πληρώθηκαν απο τους προηγούμενους δήμους η ευθύνη βαρύνει εξ'ολοκληρου τους δημαρχους, το ΔΣ και την Οικονομική επιτροπή των τότε δήμων.
    Αν πληρώθηκαν απο το Δήμο Λοκρών μετά τη συνένωση των δήμων, το θέμα πέρασε στην Οικονομική επιτροπή και το ΔΣ ελέγχθηκε ο φάκελος και βγήκε το ένταλμα πληρωμής.
    Μεταξύ των υπόλογων πάντα είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο διευθυντής οικονομικής υπηρεσίας και ο ταμίας που πλήρωσε.
    Αν οι ελέγχοντες και στις 2 περιπτώσεις δεν εκαναν σωστά τη δουλειά τους τότε είναι υπόλογοι ενώπιον του νόμου και των δημοτών φυσικά.
    Οπότε σε καε περίπτωση μιλάμε για ευθύνη Δημάρχου, μελών Οικονομικής Επιτροπής και ΔΣ του Δήμου. ΑΝ το έργο ήταν τεχνικό και είχε παραλαβή έχουν ευθύνη και άλλοι επιβλέποντες και επιπτοπή παραλαβής του έργου.
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Εφόσν κριθεί οτι τα τιμολόγια κακώς πληρώθηκαν τότε διαβιβάζεται αντίγραφο του φακέλου και στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο με απόφαση του κρίνει το ποσό ως ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝ και κάνει καταλογισμό του ποσού στους προαναφερόμενους και τον εισπράξαντα το τιμολόγιο.
    Εφόσν δεν καταβάλουν το ποσό εντός της οριζόμενης χρονικής προθεσμίας αυτό βεβαιώνεται ως οφειλή στην ΔΟΥ των υπόλογων η οποία κοινοποιεί ειδοποίηση προς τους οφειλέτας για ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το δημόσιο ή οποία αν δεν καταβληθεί απο τους οφειλέτες τότε η ΔΟΥ προβαινει σε είσπραξη του ποσόυ με αναγκαστικά μέτρα.
    Βέβαια οι εμπλεκόμενοι μπορούν να ασκήσουν τα ένδικα μέσα και ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και κταά της βεβαίωσης στη ΔΟΥ αλλά αυτό σίγουρα δεν σημαίνει αναστολή εκτέλεσης των αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη των αχρεωστήτως καταβληθέντων.

    Οπότε ισχύει η παλιά παροιμία..... '''' Το π@@λί και την υπογραφή προσέχουμε που τα βάζουμε'''''

    Προβλέπεται αυτή η χρονιά πολύ κερδοφόρα για τους δικηγόρους της Φθιώτιδας.

    Αλήθεια ο Ρακιντζής είχε κάνει έλεχο στο Δήμο και είχε πάρει κανένα τιμολόγιο πρίν 2 χρόνια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου