Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΜΕΤΑ Φθιώτιδας για την Απεργία 12ης Νοεμβρίου

Όλοι στη Γενική Απεργία
στις 12 Νοέμβρη
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη και η νεοφιλελεύθερη – μνημονιακή επίθεση σε βάρος του λαού μας συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα υλοποιεί ένα πρόγραμμα βάρβαρων, αντικοινωνικών και αντιλαϊκών μέτρων, που αν το αφήσουμε να περάσει θα ολοκληρωθεί η καταστροφή που συντελείται εδώ και πέντε χρόνια.

1. Οι συντάξεις πετσοκόβονται και μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα, ενώ η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του χρόνου ασφάλισης έχουν ως αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος στο μέλλον να μη συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης!

Με τη σχεδιαζόμενη ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» δίνεται το τελικό χτύπημα και ανατρέπεται πλήρως ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ με την ολοκληρωτική απόσυρση της συμμετοχής του κράτους  ανοίγει ο δρόμος για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Το πείραμα του ασφαλιστικού της Χιλής, που υλοποίησε ο Πινοσέτ και ονειρεύονταν, δεκαετίες τώρα,  οι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί του στη χώρα μας, δυστυχώς γίνεται πραγματικότητα. Δεν πρέπει να περάσει. Με τον αγώνα μας μπορούμε να το αποτρέψουμε, όπως το κάναμε τα τελευταία 25 χρόνια.

2. Η νέα φορολεηλασία που ξεκίνησε με την αύξηση του ΦΠΑ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση του αφορολόγητου στο πετρέλαιο για τους αγρότες, τη προφορολόγηση των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, στο όνομα του κυνηγιού των ισοδυνάμων και της πειθαρχίας στην πολιτική των δανειστών(!), θα οδηγήσουν στην ολοκληρωτική εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στη χώρα μας.

3. Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, φρόντισε να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να αυξήσει το δημόσιο χρέος, να παραδώσει τις διοικήσεις τους στους ιδιώτες και τον πλήρη έλεγχό τους  στους δανειστές, και τώρα έρχεται να πληρώσει «ο λαός το μάρμαρο» που θα είναι οι πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας και η εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων στους διεθνείς κερδοσκόπους για να τα εισπράξουν. Θα ζήσουμε και εμείς σκηνές Ισπανίας όπου οι δυνάμεις καταστολείς και των ΜΑΤ πέταγαν στο δρόμο τους ιδιοκτήτες τους;

4. Το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, του ΟΣΕ και της ΔΕΗ και άλλων δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα θα ενταθούν την επόμενη περίοδο, για να αποπληρώνεται ένα άδικο, ταξικό και παράνομο χρέος. Το δικό μας χρέος είναι να τους σταματήσουμε!

5. Η κατάργηση των ΣΣΕ, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η διατήρηση της ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και η συνέχιση της υφεσιακής πολιτικής και της διάλυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, η απαξίωση των νοσοκομείων, της δημόσιας εκπαίδευσης και της πρόνοιας από την έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού, θα οδηγήσει σε νέα έκρηξη της ανεργίας, σε περικοπή και νέα υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων στους εργαζόμενους.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.

Θέλουν ζωή ανθρώπινη, εργασία με δικαιώματα και μισθούς για να μπορούν να ζήσουν. Θέλουν κοινωνικές παροχές γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Θέλουν αξιοπρεπείς συντάξεις και απαιτούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια!

Φτάνουν πια τα πέντε χρόνια της συνεχούς λιτότητας και των μειώσεων των μισθών. Ζητάμε αύξηση μισθών και άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και προσλήψεις προσωπικού - με πλήρεις και σταθερές εργασιακές σχέσεις - επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, υπεράσπιση των ΒΑΕ και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής, εκ περιτροπής και ενοικιαζόμενης εργασίας ΤΩΡΑ.

Το ΜΕΤΑ Φθιώτιδας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα  να οργανώσουν την αντίστασή τους και να οικοδομήσουν ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη χώρα μας και την Ευρώπη, για την ακύρωση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό – εργατικό έλεγχο των τραπεζών, για τη φορολόγηση του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.

Το ΜΕΤΑ Φθιώτιδας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και την εργαζόμενη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λαμία. Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στις αποφάσεις και να επαναλειτουργήσουν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας που βρίσκεται υπό την ομηρεία των μηχανισμών δημιουργίας συσχετισμών της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ, ΣΤΙΣ 12 μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6979976167


1 σχόλιο:

  1. ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου