Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Η λύση στα προβλήματα κρύβεται στην διεύρυνση της Δημοκρατίας


[ Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ]


Σύμφωνα με την Δημοσκόπηση της Kapa research ποσοστό 54.4% αθροίζουν σήμερα τα κόμματα που είναι στην βουλή, ενώ την ίδια στιγμή το 46.6% των πολιτών δεν εκπροσωπείται από αυτά τα κόμματα. 

Αν αυτό δεν λέγεται κρίση εκπροσώπησης πως λέγετε; 

Δημοκρατικό πολίτευμα σημαίνει εκπροσώπηση όλων των φωνών και των απόψεων στη Βουλή ή τουλάχιστον αυτό μας έμαθε ο δάσκαλος στο Δημοτικό. 

Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν ιδανικά μια οικουμενική κυβέρνηση, ίσως να ήταν η λύση στο να καταπολεμηθεί ο ιός του λαϊκισμού και το μέσο για να επιταχυνθούν κάποιες απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Ωστόσο αξιολογώντας τα σημερινά δεδομένα μάλλον έσφαλα. 

Αναλογιστείτε ποια θα ήταν η αντιπολίτευση; Η Χρυσή αυγή και το ΚΚΕ…; 

Όπως αντιλαμβάνεστε μια αποτυχία της Οικουμενικής δεν θα είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη νέων κόμματων που μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία να μπουν στην βουλή όπως η ‘’κοινωνία αξιών’’ με επικεφαλής τον κ. Φενέκο ή η ‘’Νέα πορεία, Νέα Ελλάδα’’ με επικεφαλής τον κ. Γραμματίδη (τυχαία παραδείγματα) αλλά πιθανόν να οδηγούσε στην αμφισβήτηση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 

Με αφορμή λοιπόν την χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και την δημοσκόπηση που προαναφέρω η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θεωρώ ότι έρχεται με την διεύρυνση της δημοκρατίας, την διευκόλυνση θεσμικά της  συμμετοχής όλων των κομμάτων που παράγουν πολιτική και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που μας ταλανίζουν. 

Ωστόσο πόσο υποκριτικό είναι να ζητάς τις προτάσεις μόνο από τις δυνάμεις του 3+%  λες και έχουν το αλάθητο και να αδιαφορείς για τις δυνάμεις του 0.3 του 0.5 του 1% όταν έχουν θέσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν στην επίλυση έστω κάποιων προβλημάτων;  

Αν λοιπόν όντως θέλουν να βγει η χώρα από την περιπέτεια ξέρουν τι πρέπει να κάνουν…  

Άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του αντιδημοκρατικού 3%. 

Δικαίωμα στην πληροφόρηση, ενημέρωση και πρόσβαση στα στοιχεία από τα υπουργεία όλων των κομμάτων που κατεβαίνουν σε εκλογές ανεξάρτητα από ποσοστά.  

Στροφή στις συνεργατικές κυβερνήσεις ώστε να επιμερίζεται το πολιτικό κόστος και να περιορίζονται οι παθογένειες των εκάστοτε αυτοδύναμων ή ημιαυτοδύναμων κυβερνήσεων. 

Και το κυριότερο για το τέλος. Δεν γίνεται να υπάρξει κοινωνία όταν μεγάλες κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι σήμερα είναι τελείως αποκλεισμένοι από το σύστημα και χωρίς προοπτική. 

Κάποιοι όπως φαίνεται έχουν σπείρει ανέμους ελπίζω να μην θερίσουν θύελλες.* Ο Κωνσταντίνος Κούρος υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού''& Β' Αντιπρόεδρος ''κοινωνία αξιών''

2 σχόλια:

 1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ LOKRIS NEWS.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΒΕΤΕ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως αναφέρουμε και πάνω από τη φόρμα σχολίων: Στα ΕΠΩΝΥΜΑ άρθρα επιτρέπονται μόνο ΕΠΩΝΥΜΑ σχόλια.
   (σσ Αν το σχόλιο σου ήταν καλό γιατί ήταν ανώνυμο; Όπως ο γράφων το άρθρο επώνυμα, πάρε κι εσυ την ευθύνη της κριτικής σου)

   Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου