Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς | Εξέδωσε δύο Ψηφίσματα

Για την επίθεση κατά της οικίας του κ. Γιώργου Καπεντζώνη, Δημάρχου Δωρίδας και  Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, και για την ανάληψη δράσης και την υποστήριξη των Δήμων της Εύβοιας στον αγώνα τους για την αποτροπή της εγκατάστασης σταθμών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας
  Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας  η 9η Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στη θεματολογία της οποίας περιλαμβανόταν, η αντίδραση της ΠΕΔ στην επίθεση κατά της οικίας του κ. Γιώργου Καπεντζώνη, Δημάρχου Δωρίδας και  Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, η ανάληψη δράσης και η υποστήριξη των Δήμων της Εύβοιας στον αγώνα τους για την αποτροπή της εγκατάστασης σταθμών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ο προγραμματισμός σεμιναρίου ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. 
  


O Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκάς Υπερήφανος αναφερόμενος στην επίθεση στην οικία του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, κ. Γιώργου Καπεντζώνη, τόνισε: «Η  ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την καταδίκη και τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιπροέδρου μας, κ. Καπεντζώνη. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα του και θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να του διαβιβάσουμε την συμπαράσταση και την πλήρη υποστήριξή μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η βία γεννά βία και όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά αντίθετα τα οξύνει»


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Καπεντζώνης αναφέροντας: «Η επίθεση δεν ήταν προσωπική. Ήταν μια επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Αρχές και είμαι σίγουρος ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ κλείνοντας μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να προστατευθούμε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες και τους Δήμους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΠΕΔ, τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας αλλά και όλους τους συνδημότες μου και τους πολίτες άλλων περιοχών για την ειλικρινή και εγκάρδια συμπαράστασή τους». 


Παρέμβαση έγινε και από το Δήμαρχο του όμορου Δήμου Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο, ο οποίος αφού καταδίκασε το γεγονός, ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών απέναντι στη βία και στις ενέργειες που πλήττουν άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατία. Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την έκδοση ψηφίσματος περί καταδίκης της επίθεσης κατά του κ. Καπεντζώνη.
  
Στη συνέχεια ο κ. Λουκάς Υπερήφανος ανοίγοντας τη συζήτηση του δεύτερου θέματος για την ανάληψη δράσης για τη μη εγκατάσταση σταθμών διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, ανέφερε: «Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ ο οδικός άξονας της σύνδεσης της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας θεωρείται ένας από τους πιο απαρχαιωμένους και επικίνδυνους δρόμους της Χώρας, να αποφασίζεται η εγκατάσταση σταθμού διοδίων σε ολοκληρωμένα τμήματα, αντί να γίνονται έργα αναβάθμισης του συγκεκριμένου άξονα. Είναι απαράδεκτο να καλεί η Πολιτεία τους πολίτες που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, διερχόμενοι από το παραγκωνισμένο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, να πληρώσουν αντίτιμο προκειμένου να μεταβούν σε ένα δρόμο “καρμανιόλα”. Βρισκόμαστε στο πλευρό των Δήμων της Εύβοιας και θα στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Γενικότερα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός του σχεδιασμού και της λειτουργίας του συστήματος των διοδίων και θα πρέπει να πιέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή».  

  
Ακολούθως, ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Χαλκιδέων και Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ , κ. Χρήστο Παγώνη, ο οποίος τόνισε: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, κ. Υπερήφανο για την συμμετοχή του στη συνάντηση που διοργανώσαμε και έλαβε χώρα στην Χαλκίδα, προ ολίγων ημερών, για την οργάνωση της κινητοποίησής μας. Θεωρούμε ότι η εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο την έννοια της ανταποδοτικότητας των διοδίων, καθώς το συγκεκριμένο έργο οδοποιίας έχει κατασκευαστεί με δημόσιους πόρους  και ουδεμία σχέση έχει με το έργο κατασκευής της Ιονίας οδού. Δε νοείται η επιβολή διοδίων τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκές και ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των Δημάρχων και την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε προσεχώς». 
   
Επίσης ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς δήλωσε: «Όλοι οι Δήμαρχοι και οι πολίτες της Εύβοιας είμαστε συσπειρωμένοι και δεν θα επιτρέψουμε την άδικη εγκατάσταση των διοδίων, που θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητα σημαντικό πλήγμα για την Εύβοια». 

Το σύνολο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσε την υποστήριξη του στην κινητοποίηση για την μη εγκατάσταση σταθμών διοδίων στην  συγκεκριμένη οδό, ενώ ο Δήμαρχος Λοκρών, κ. Νικόλαος Λιόλιος πρότεινε επιπλέον την ανάληψη δράσης από την ΠΕΔ/ΣΕ προκειμένου το σύστημα το διοδίων να εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση των πολιτών και να μην εξωθεί τους οδηγούς στη χρήση των επικίνδυνων παράπλευρων δρόμων. 

Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την έκδοση ενός διακριτού ψηφίσματος κατά της εγκατάστασης διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ενός ψηφίσματος για τον εξορθολογισμό του σχεδιασμού και της λειτουργίας των διοδίων.  
    
  
Επίσης  σχετικά με το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της ΠΕΔ, ο Πρόεδρος κ. Λουκάς Υπερήφανος επεσήμανε: «Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, παραμένοντας πιστή στον πρωταρχικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την υποστήριξη των Δήμων με όσα μέσα διαθέτει, προτείνει την διοργάνωση και διεξαγωγή δύο (2) σεμιναρίων ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Σύμφωνα με το πλάνο μας το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Λαμία και το δεύτερο στη Χαλκίδα. Τα σεμινάρια θα γίνουν με την συνδρομή εξειδικευμένων εκπαιδευτών». Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού συνεχάρησαν τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του, ενέκριναν ομόφωνα το θέμα.

Ακόμη στα πλαίσια της συνεδρίασης η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων και Μέλος της του Δ.Σ. της ΠΕΔ , κα Κατερίνα Κοσκοβόλη ανέδειξε το θέμα της μείωσης της χρηματοδότησης κατά 10% της δαπάνης καθαρισμού σχολικών κτιρίων για το διδακτικό έτος 2015-2016. Το ΔΣ συμφώνησε με την κρισιμότητα του θέματος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ανέλαβε τη δέσμευση να καταθέσει υπόμνημα διαμαρτυρίας στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στις 13 /11 / 2015.
  

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του Σώματος, από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Ντασιώτη, για το θέμα της επιβολής τελεσιγράφων από τη ΔΕΗ, περί διακοπής ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο κ. Ντασιώτης επεσήμανε: «Είναι ένα θέμα που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε όλοι μας. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παρότι ζητάμε εγγράφως μια ενημέρωση από τη ΔΕΗ, δεν έχουμε λάβει εδώ και καιρό καμία απάντηση. Προκαλεί επίσης πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι μας απειλούν με την διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσια - που όλοι ξέρετε πόσα σημαντικά είναι για τη ζωή των πολιτών μας - και όχι με τη διακοπή ρεύματος σε μια πλατεία. Θα πρέπει οργανώσουμε κοινή δράση». 
   
Ο κ. Υπερήφανος εξέφρασε την σύμπνοιά του με τις θέσεις του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων και πρότεινε την υποστήριξη των Δήμων για το συγκεκριμένο θέμα με την πρόσληψη νομικού συμβούλου. Η πρόταση του Προέδρου υιοθετήθηκε από τα μέλη του ΔΣ και υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, τόσο ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, όσο και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης έκαναν σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ.


 
 
 
Τα Ψηφίσματα του ΔΣ της ΠΕΔ:

(1) για την επίθεση κατά της οικίας του κ. Γιώργου Καπεντζώνη, Δημάρχου Δωρίδας και  Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, και

(2) για την ανάληψη δράσης και την υποστήριξη των Δήμων της Εύβοιας στον αγώνα τους για την αποτροπή της εγκατάστασης σταθμών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.


1ο )
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ                               Λαμία,  10 /11/2015
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                      Αρ. πρωτ: 724
Δ/νση: Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου
ΛΑΜΙΑ – 35100
τηλ.: 22310 27368 , fax : 22310 24428
Ε-mail : info@pedstereas.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ
του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
σχετικά με την επίθεση στην οικία κ. Γιώργου Καπεντζώνη , Δημάρχου Δωρίδας και  Αντιπροέδρου της ΠΕΔ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε, σήμερα 10 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ. στα Γραφεία της ΠΕΔ,  στην Λαμία, μετά την με αρ. πρωτ.: 707/04.11.2015 πρόσκληση του κου Υπερήφανου Λουκά, Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου του Δ.Σ., σε νόμιμη απαρτία, διότι από τα είκοσι ένα (21) μέλη ευρέθησαν παρόντα δεκαοκτώ (18).
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν  οι κ.κ.: 
1.     
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ      
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
2.     
ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΑΝΤΙΠ/ΔΡΟΣ Δ.Σ.
3.     
ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4.     
ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
5.     
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
6.     
ΠΑΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
7.     
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
8.     
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
9.     
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
10.               
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
11.               
ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
12.               
ΓΚΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
13.               
ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
14.               
ΚΟΥΤΣΟΒΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
15.               
ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
16.               
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
17.               
ΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
18.               
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Απουσίαζαν οι κ.κ:
1.     
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ-ΣΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
2.     
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
3.     
ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Οι οποίοι δεν ήταν παρόντες αν και νόμιμα κλήθηκαν.

Κατά τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΣΕ, το Προεδρείο και τα Μέλη καταδίκασαν ομόφωνα την επίθεση στην οικία κ. Γιώργου Καπεντζώνη, Δημάρχου Δωρίδας και  Αντιπροέδρου της ΠΕΔ και κατόπιν τούτου εκδίδουν το παρακάτω

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την καταδίκη και τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιπροέδρου της και Δημάρχου Δωρίδας, κυρίου Γεωργίου Καπεντζώνη.
Μια από τις παρενέργειες της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κρίσης είναι η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού. Δεν θα πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνουμε τη χάρη, σε κείνα τα σκοτεινά συμφέροντα που καιροφυλακτούν, να θεωρήσουμε πως όλο το πολιτικό σύστημα είναι σαθρό και πως θα πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας ή να πάψουμε να είμαστε ενεργοί και πολιτικοποιημένοι.
Από την ημέρα γέννησης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, ρόλος των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων είναι η προστασία της ζωής και της υγείας των δημοτών, η προαγωγή της ισονομίας και της αξιοκρατίας, η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, η κατασκευή έργων ανάπτυξης, η λειτουργία κοινωνικών δομών και γενικά η ανάληψη δράσεων για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Δημοτών και των Δήμων.
Εστιάζοντας στην Περιφέρειά μας, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας έχει την διαύγεια και την κρίση και κατανοεί πως πραγματικά όλοι οι Δήμαρχοι εργάζονται σκληρά, συγκρούονται με την κεντρική εξουσία και με τα τοπικά συμφέροντα,  βάζουν τον Δήμο πάνω από όλα και διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες.
Είναι πλέον πασιφανές ότι κάποιοι επιτήδειοι, σκεπασμένοι με τον μανδύα της δήθεν αγανάκτησης, προβαίνουν σε πράξεις εκφοβισμού, που στόχο έχουν την συνέχιση της παραβατικής τους δραστηριότητας και την ανακοπή της προσπάθεια των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης για το σπάσιμο χρόνιων αποστημάτων και το ξήλωμα των τοπικών καπετανάτων, που επιβιώνουν σε βάρος των Δήμων και των συμπολιτών μας.
Η επίθεση στην οικία του κ. Καπεντζώνη δεν ήταν προσωπική, ήταν μια επίθεση στη Δημοκρατία, μια επίθεση στην Αυτοδιοίκηση.
Βάσει των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας:
*             Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Δωρίδας, κ. Καπεντζώνη.
*             Καταδικάζει τις πράξεις εκφοβισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όπου κι αν προέρχονται αυτές.
*             Καλεί όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να απομονώνουν κάθε είδους φαινόμενα βίας.
*             Καλεί το Κράτος να διασφαλίσει την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους επιθέσεις, οι οποίες στην ουσία είναι επιθέσεις κατά της δημοκρατίας, με ιδιαίτερη αυστηρότητα.
*             Δεσμεύεται πως η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας θα συνδράμει με κάθε μέσο τους Δήμους, στην προσπάθειά τους για την προώθηση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών και την προάσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος, με γνωμοδοτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες που θα προωθούν τη διαφάνεια και τη ορθή εφαρμογή της λογοδοσίας.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ       ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ
1.     
ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
2.     
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
3.     
ΠΑΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
4.     
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
5.     
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
6.     
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
7.     
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
8.     
ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
9.     
ΓΚΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
10.               
ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
11.               
ΚΟΥΤΣΟΒΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
12.               
ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
13.               
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
14.               
ΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
15.               
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Ακριβές Αντίγραφο
10 –11– 2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


2ο )

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ                               Λαμία,    10/11/2015
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                      Αρ. πρωτ: 725
Δ/νση: Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου
ΛΑΜΙΑ – 35100
τηλ.: 22310 27368 , fax : 22310 24428
Ε-mail : info@pedstereas.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ
του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
κατά της εγκατάστασης διοδίων στην οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε, σήμερα 10 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ. στα Γραφεία της ΠΕΔ,  στην Λαμία, μετά την με αρ. πρωτ.: 707/04.11.2015 πρόσκληση του κου Υπερήφανου Λουκά, Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου του Δ.Σ., σε νόμιμη απαρτία, διότι από τα είκοσι ένα (21) μέλη ευρέθησαν παρόντα δεκαοκτώ (18).
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν  οι κ.κ.: 
1.     
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ      
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
2.     
ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΑΝΤΙΠ/ΔΡΟΣ Δ.Σ.
3.     
ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4.     
ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
5.     
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
6.     
ΠΑΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
7.     
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
8.     
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
9.     
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
10.               
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
11.               
ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
12.               
ΓΚΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
13.               
ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
14.               
ΚΟΥΤΣΟΒΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
15.               
ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
16.               
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
17.               
ΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
18.               
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Απουσίαζαν οι κ.κ:
1.     
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ-ΣΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
2.     
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
3.     
ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Οι οποίοι δεν ήταν παρόντες αν και νόμιμα κλήθηκαν.
Κατά τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΣΕ, το Προεδρείο και τα Μέλη επεσήμαναν με σαφή τρόπο την τεράστια αδικία που υφίσταται η Εύβοια με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μετωπικών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.
Επίσης,  έμφαση δόθηκε στην μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που πρόκειται να υποστούν οι κάτοικοι της  Εύβοιας καθώς και άλλοι πολίτες που διέρχονται από τη συγκεκριμένη οδό, προκειμένου να φθάσουν καθημερινά στην εργασία τους ή σε άλλες ασχολίες τους.
Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, με γνώμονα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ισονομίας και της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών, εκδίδει το παρακάτω

ΨΗΦΙΣΜΑ

Επίσης, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ ο οδικός άξονας σύνδεσης Βόρειας και Νότιας Εύβοιας θεωρείται ένας από τους πιο απαρχαιωμένους και επικίνδυνους δρόμους της Χώρας, να αποφασίζεται η εγκατάσταση σταθμού διοδίων σε ολοκληρωμένα οδικά τμήματα αντί να γίνονται ενέργειες για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Είναι απαράδεκτο να καλεί η Πολιτεία τους πολίτες που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, διερχόμενοι από το παραγκωνισμένο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, να πληρώσουν αντίτιμο προκειμένου να μεταβούν σε ένα δρόμο «καρμανιόλα».
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, από την μία, η Πολιτεία να κόπτεται για ανάπτυξη της Χώρας, την υποστήριξη των πληγέντων από την κρίση, την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του Κράτους και τη μείωση της ανεργίας κι από την άλλη να καταφεύγει σε μέτρα, που αποτέλεσμα έχουν την αύξηση του κόστους μεταφοράς εργατικού δυναμικού και προϊόντων - πλήττοντας έτσι την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Εύβοιας - την περαιτέρω επιβάρυνση των  οικονομικά ασθενέστερων και γενικότερα την δημιουργία νέων προσχωμάτων στην πορεία επιστροφής της Εύβοιας στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Στα πλαίσια των παραπάνω η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Δήμων και των πολιτών της Εύβοιας προτείνει και διεκδικεί:
1.      Την μη εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Σχηματάρι – Χαλκίδα και
2.      Την άμεση προτεραιοποίηση της υλοποίησης του έργου οδικής σύνδεσης Βόρειας και Νότιας Εύβοιας με την κατασκευή εντός της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών οδικού άξονα.
Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Εύβοιας και θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για να αρθεί η καταφανέστατη αυτή αδικία σε βάρος των κατοίκων και γενικότερα όλων όσων δραστηριοποιούνται στην Εύβοια.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ       ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ
1.     
ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
2.     
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
3.     
ΠΑΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
4.     
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
5.     
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
6.     
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
7.     
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
8.     
ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
9.     
ΓΚΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
10.               
ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
11.               
ΚΟΥΤΣΟΒΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
12.               
ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
13.               
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
14.               
ΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
15.               
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Ακριβές Αντίγραφο
10 – 11 – 2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου