Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Χρήστος Σταϊκούρας για την πρόθεση της ΕΤΕ να προχωρήσει στην πώληση της συμμετοχής της στην Finansbank,
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για την ανακοίνωση της πρόθεσης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Στη Βουλή, πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης, σημειώσαμε ότι η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που δημιουργήθηκαν επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα οδηγήσει τα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα της χώρας στην τροποποίηση, επί το δυσμενέστερο, των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων αναδιάρθρωσής τους, με αποτέλεσμα σοβαρούς κινδύνους για την παρουσία τους στο εξωτερικό. 


Η εκτίμησή μας αυτή, λίγες ημέρες μετά, επιβεβαιώθηκε.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank.

Την 5η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Τουρκία.

Τράπεζα με ισχυρή κερδοφορία και μεγάλη δυναμική.

Θυμίζουμε ότι η επένδυση αυτή έγινε το 2006, επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε κλίμα λυσσαλέας αντίδρασης των κομμάτων της τότε Αντιπολίτευσης.

Τα χρόνια αυτά κάλυπτε το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στο εξωτερικό (κατέχει το 76% του ενεργητικού της διεθνούς τραπεζικής της), συμμετείχε σημαντικά στα μεγέθη του Ομίλου (κατέχει το 25% των καταθέσεων και το 27% των δανείων του Ομίλου) και συνέβαλε, καθοριστικά, στην κερδοφορία του Ομίλου (κάλυπτε το 43% των προ προβλέψεων κερδών του Ομίλου το 2ο τρίμηνο του 2015).

Καλούμε την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να απαντήσουν συγκεκριμένα, έστω και εκ των υστέρων, στο κεντρικό ερώτημα:

H μεγάλη και υψηλού συμβολισμού επένδυση του 2006, υπήρξε για την εθνική μας οικονομία και τη χώρα, συμφέρουσα, ασύμφορη ή ουδέτερη; 

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να παίρνουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. 

Αρκετή ζημιά υπέστη η χώρα από τις επί δεκαετίες ασάφειες και τις γκρίζες ζώνες που καλλιέργησε η ριζοσπαστική αριστερή, και όχι μόνο, εκδοχή στη δημόσια ζωή». 


1 σχόλιο:

  1. ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥ ΡΙ ΖΑ ΚΑΙ Ν Δ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ [ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ] ? ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου