Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

…Στο δρόμο για την εκλογή της 17ης Ιουνίου…



Μέσα στους 33 μήνες που κύλισαν μετά την 5.10.2009 αποφράδα ημέρα της ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών από το ΠΑΣΟΚ, μάθαμε κάποιες αλήθειες και κάποια ψέματα ,που ευσύνοπτο μέρος των , την ύστατη αυτή  επιθυμώ να υπενθυμίσω….
 
Αλήθεια είναι ότι με  τα  δύο μνημόνια που μας επέβαλε η τρόικα σε αγαστή δικομματική  συναίνεση (ΠΑΣΟΚ +ΝΔ), οδηγούν ανεπιστρεπτί  σε οικονομικό και κοινωνικο  ολοκαύτωμα. Το ΑΕΠ βυθίζεται, η ανεργία καλπάζει, τα δημόσια έσοδα παρά τις φορολογικές επιδρομές, μειώνονται και σχεδόν μηδενίζεται  η παραγωγή σε ορισμένους τομείς (π.χ. κατασκευές).

Το κράτος παραμένει πανάκριβο και αντιπαραγωγικό. Οι τράπεζες στραγγαλίζουν την οικονομία, αφού το να εξασφαλίσεις οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση ή έστω εγγυητική επιστολή είναι «όνειρο θερινής νυκτός».
  
Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εισπράττουν εισφορές γιατί δεν υπάρχει τζίρος. Με τί να πληρώσει 6.000 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές ένας άνεργος αυτοαπασχολούμενος (έμπορος, μηχανικός, μικροεπαγγελματίας);  Η ικμάδα των νέων μας αγωνιά  για το μέλλον και  μεταναστεύει.

Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας οδεύει στην εξαθλίωση, στην  ύφεση, στην ανεργία, στην απώλεια κοινωνικών κατακτήσεων,  στην  απελπισία, στην κατάθλιψη στην αυτοχειρία.    


Ψέμα είναι ότι όλα αυτά ήταν θέσφατα για να μη χρεοκοπήσουμε και  καταλήξουμε Αργεντινή της Ευρώπης αντί Δανία του Νότου.

Αλήθεια είναι ότι η κρίση  βρίσκει την  Ευρώπη όχι μόνο πολιτικά και οικονομικά στη χειρότερη φάση της ιστορίας της ,αλλά και   αμήχανη  χωρίς  ‘’φάρμακα’’ και ‘’θεραπεία’’ για την αντιμετώπισή  της  και την ανακοπή της μετάστασής της προς  άλλες  χώρες. Η Ελλάδα με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, (άθλιο και ανίκανο κράτος, διαφθορά και διαπλοκή, πολιτικό προσωπικό στα κόμματα που άσκησαν εξουσία απόλυτα εξαρτημένο από την οικονομική ολιγαρχία και τα ΜΜΕ)  πλήγηκε  πρώτη από τον τυφώνα  της κρίσης και έγινε  το πειραματόζωο στα εργαστήρια της   ευρωπαϊκής ηγεμονίας.

Ψέμα είναι ότι το πρόβλημα είναι μόνο  ή έστω πρωτίστως ελληνικό και  μόνη λύση η συμμόρφωση  με τα μνημόνια και ό,τι τα συνοδεύει, άλλως θα αποβληθούμε από τη ευρωζώνη
  
Αλήθεια, είναι ότι αυτοί που επισείουν την γκιλοτίνα της χρεωκοπίας  αν καταψηφίσουμε τα κόμματα του μνημονίου και ενισχύσουμε π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουν ότι θα αποδώσουν οι απειλές τους και η χαλκευμένη προπαγάνδα . Αντί να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο λαό, να αναγνωρίσουν το απόλυτο αδιέξοδο της οικονομίας με τις δικές τους επιλογές προβάλλουν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό το «μέγιστο για τη χώρα κίνδυνο» αν ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ,επιστρατεύουν έναν απίθανο εσμό  προθύμων σε ορισμένα ΜΜΕ. Μόνο τους μέλημα είναι να αποτρέψουν με κάθε μέσο μια αριστερή εκδοχή διακυβέρνησης.   Απειλείται η εξουσία τους γι' αυτό είναι αμείλικτοι και απόλυτα ταυτισμένοι με ….(ΝΔ +ΠΑΣΟΚ) απέναντι στον κοινό εχθρό.  

Ψέμα   οτι με τις δόσεις πληρώνονται    οι  ‘’..εν χρώ κεκαρμένοι ..‘’   μισθοί και οι συντάξεις που πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι δόσεις πηγαίνουν κατ ευθείαν στην εξυπηρέτηση του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.   Το κούρεμα των μισθών και των συντάξεων είναι αυτό που τιμωρεί σήμερα την αγορά στον θάνατο από  ‘’ατροφία’’ Αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το ελληνικό πρόβλημα η νομισματική ένωση απέτυχε, το ευρώ καταρρέει και η πολιτική της δημοσιονομικής λιτότητας οξύνει την ευρωπαϊκή κρίση. Η Ελλάδα δε θα φύγει από το ευρώ, αλλά το ενιαίο νόμισμα είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει στο μέλλον.

Ψέμα είναι ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών, την απομονώνει και την περιθωριοποιεί.

Αλήθεια είναι ότι το  συνολικό εκλογικό  άλμα  της Αριστεράς στο  33% την 6η  Μαΐου αχρήστευσε τα μνημόνια , έσπασε τον αδιέξοδο φαύλο κύκλο του δικομματισμού και επέβαλε μια άλλη πολιτική ατζέντα  . Ο λαός και κυρίως η νεολαία άνοιξε μια χαραμάδα  αισιοδοξίας που μπορεί να το μετατρέψει σε κυβερνητική λύση αν αναδείξει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Το  διαπίστωσαν πρώτοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες  που έδειξαν χαλαρωτική διάθεση . Αμέσως  οι εδώ εκπρόσωποι του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού ως θεματοφύλακες της μνημονιακής νομιμοφροσύνης υποχρεώθηκαν αμήχανα να μηρυκάζουν την όψιμη διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης.  Τα διλήμματα του τύπου Τσίπρας και δραχμή ή Σαμαράς και ευρώ, είναι ανόητα ανιστόρητα και αντιστρεπτά  Αν έρθει η δραχμή, θα την φέρουν όλοι όσοι υπερασπίστηκαν -και συνεχίζουν - τον κατήφορο των μνημονίων  χρεοκοπώντας έτσι τη χώρα. Δύναμη ανάσχεσης στη χρεωκοπία είναι μόνον η Αριστερά και με το ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων βασική  της έκφραση και  εγγύηση συμβολής στην αποκατάσταση της Ευρωπαϊκής  συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου