Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"'Εφυγε" ο Θύμιος Καρακατσάνης

Σε ηλικία 72 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρατσάνης ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της αγαπημένης του συζύγου, Ρούλας. 

Ο 72χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί  μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό και από το σάκχαρο. Ο θάνατός του προήλθε από την ασθένεια του Πάρκινσον. 



Το θέατρο πραγματικά γίνεται φτωχότερο με την απώλεια του μεγάλου αυτού σατιρικού καλλιτέχνη. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα.


Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940, στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενώ από το 1960 εργάστηκε συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.


Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα, μεταξύ άλλων, του Αριστοφάνη και του Μολιέρου. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο " Θάνατο του εμποράκου " του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.
Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες "Το πιο λαμπρό αστέρι", η "Χαρτορίχτρα", "Γυναικοκρατία", "Καραβάν σαράι", "Μπουμ Ταρατατζούμ", "Οι νταντάδες", κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου