Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φθιώτιδας για τη ΛΑΡΚΟ



Όπως έγινε γνωστό από τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μετά τη συνάντησή τους με εκπρόσωπο του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε κλείσιμο και εκκαθάριση μετά τις 30 Ιουνίου παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του μπλόκ των κομμάτων του μνημονίου (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) περί του αντιθέτου.

            Το κλείσιμο και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ μέσω της μη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας της, είναι βασικό συστατικό της πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τις μεγάλες επιχειρήσεις εθνικής σημασίας. Είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονίων που στοχεύουν στο ξεπούλημα εθνικού κεφαλαίου και εθνικής σημασίας δημόσιων επιχειρήσεων. Πρόκειται για ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου , για κατάργηση θέσεων εργασίας σε μια τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο, για τεράστιο χτύπημα της τοπικής και εθνικής αγοράς, για πέταγμα χιλιάδων ανθρώπων στον καιάδα του κέρδους των αγορών. Η πρόσφατη ενέργεια κινείται στα πλαίσια της οργανωμένης κινδυνολογίας που έχει δρομολογηθεί μετά την 6η  Μαϊου.

Η θέση αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσω του επικαιροποιημένου προγράμματός για:


·   άμεση υλική ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων

·   την αποτροπή μιας ακόμη μαζικής καταστροφής και

·   τη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, σε αντίθεση με τις θέσεις των κομμάτων του μνημονίου, προτείνει μέσω του προγράμματός του, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από εσωτερικές πηγές, την εκπόνηση εθνικής στρατηγικής  για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την ίδρυση ταμείου εθνικού πλούτου.

Είμαστε αντίθετοι με το ξεπούλημα επιχειρήσεων εθνικής σημασίας και ιδιαίτερα της ΛΑΡΚΟ και θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για:

·   την αποτροπή μιας ακόμα καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας,

·   το άμεσο σταμάτημα της βίαιης αναδιανομής που επιχειρούν οι αγορές και οι πολιτικοί εκφραστές τους στην Ελλάδα,

·   την άμεση εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής με στόχο την ανακούφιση του κόσμου της εργασίας και την ανόρθωση της κοινωνίας.


6/6/2012
Το Γραφείο Τύπου
Του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου