Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δήλωση Τόνιας Αντωνίου για το θέμα της ΛΑΡΚΟ


«Με την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα να μαστίζει τη χώρα, εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χαθούν άλλες θέσεις απασχόλησης στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα. Προσωπικά και όσο με αφορά δεσμεύομαι να στηρίξω κάθε προσπάθεια διάσωσης της επιχείρησης όπως το έχω κάνει και στο παρελθόν»

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη ενημερώθηκα από τα τοπικά Μέσα για την πιθανότητα κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ, μιας ιστορικής βιομηχανίας της χώρας με τεράστια συνεισφορά στην τοπική και εθνική οικονομία και ανάπτυξη. 

»Χωρίς να έχει υπάρξει καμία σχετική ενημέρωση (επίσημη ή ανεπίσημη) από τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας και αδιαφάνειας φαίνεται ότι δρομολογούνται δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της επιχείρησης, ενόψει και της λήξης των σχετικών αδειοδοτήσεων του ελληνικού δημοσίου στις 30 Ιουνίου.

»Λόγω της σοβαρότητας του θέματος,  συναντήθηκα σήμερα με δική μου πρωτοβουλία με τον Πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ τον κ. Μπαράκο προκειμένου να ενημερωθώ για το τι ακριβώς συμβαίνει.

»Ωστόσο και μετά από αυτή τη συνάντηση, κατά την οποία ο κ. Μπαράκος δεν παρείχε κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις, τα ερωτήματα παραμένουν:


»1. Σε ποιες ενέργειες και πότε έχει προβεί η Διοίκηση της επιχείρηση για να αντιμετωπίσει το θέμα των αδειοδοτήσεων;

»2. Για ποιο λόγο δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων;

»3. Ποιο είναι το σχέδιο της Διοίκησης για τη διαφύλαξη της εθνικής περιουσίας και της ίδιας της επιχείρησης και των εργαζομένων; 

»Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ασφαλώς ότι όλα αυτά είναι ως ένα βαθμό και αποτελέσματα της ακυβερνησίας στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα επί δύο μήνες.

»Την ίδια στιγμή όμως, είναι επιεικώς απαράδεκτη και η στάση του Προέδρου του Οργανισμού Αποκρατικοποιήσεων του κ. Μητρόπουλου, ο οποίος ως θεματοφύλακας της κρατικής περιουσίας και με δεδομένες τις οικονομικά δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες ζει η χώρα, οδηγεί σε κλείσιμο μια ιστορική επιχείρηση με διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν τον δημόσιο συμφέρον και μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας.

»Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα συμβεί με κλειστή Βουλή.  

»Σήμερα η διάσωση της ΛΑΡΚΟ απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά πάνω από όλα διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας, τις οποίες, όπως φαίνεται, δεν σεβάστηκαν και δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε η παρούσα διοίκηση, ούτε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αποκρατικοποιήσεων.

»Με την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα να μαστίζει τη χώρα, εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χαθούν άλλες θέσεις απασχόλησης στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα.

»Προσωπικά και όσο με αφορά δεσμεύομαι να στηρίξω κάθε προσπάθεια διάσωσης της επιχείρησης όπως το έχω κάνει και στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου