Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Συνάντηση Δημάρχου με αντιπροσωπεία του Τμήματος Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Φθιώτιδας


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου δια μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου έλαβε χώρα συνάντηση στο Δημαρχείο Αταλάντης με αντιπροσωπεία του Τμήματος Πρόληψης για τις εξαρτήσεις και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του ΟΚΑΝΑ του Ν. Φθιώτιδας, που εδρεύει στη Λαμία. 
  
Συγκεκριμένα στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Δήμαρχος Λοκρών, ο κ.Μπλέτσας Ευστάθιος Κοινωνιολόγος- υπεύθυνος του Τμήματος και η Κοινωνική Λειτουργός του Τμήματος και η κα Παπαναγιώτου Άννα, Κοινωνική Λειτουργός και ψυχολόγος- Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και άλλοι συμβασιούχοι υπάλληλοι εξειδικευμένοι σχετικά με το πρόγραμμα Πρόληψης για τις εξαρτήσεις.
  
Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προσδιορισμός συγκεκριμένων στρατηγικών παρεμβάσεων μετά από τη συνεργασία των υπευθύνων φορέων και ο σχεδιασμός τακτικών δράσης για την περισσότερο ολοκληρωμένη ενημέρωση και πρόληψη για τις εξαρτήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες- στόχους του Δήμου Λοκρών και σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
    
Οι παρεμβάσεις σε επίπεδο ενημέρωσης αφορούν τους μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας του Δήμου Λοκρών και πρόταση για δημιουργία ομάδων γονέων, συστηματική ενημέρωση εβδομαδιαία και εκπαίδευση προσωπικού.
    

Ο κ. Δήμαρχος ιδιαιτέρως τόνισε ότι έχει προτεραιότητα η πρόληψη και η αντιμετώπιση ανθρώπινων προβλημάτων έχοντας δώσει ανθρωποκεντρική κατεύθυνση διοίκησης στο Δήμο. Επίσης, ξεκαθάρισε στον υπεύθυνο του αρμόδιου τμήματος κ.Μπλέτζα ότι ο Δημος Λοκρών θα διαθέσει κάθε μέσο τεχνικό, οικονομικό, επιστημονικό εάν χρειαστεί προκειμένου τα προγράμματα ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις να λειτουργήσουν κανονικά στο Δήμο μας διότι είχαν πολλά χρόνια να πραγματοποιηθούν τέτοιε δράσεις.
     
Ο κ. Δήμαρχος επίσης ζήτησε από τον υπεύθυνο του τμήματος πρόληψης τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα ή όσο το δυνατό περισσότερο μπορούν με σεβασμό στο πρόγραμμα τους οι παρεμβάσεις τους  και η δημιουργία ομάδας να αφορά το Δήμο Λοκρών.
       
Συμφωνήθηκαν κάποιοι βασικοί στόχοι, σχεδιαστήκαν τρόποι παρέμβασης με κοινές προσπάθειες των δύο τμημάτων σε κλίμα συμφωνίας, με κοινές αντιλήψεις και στόχων και την επανάληψη της στάσης του Δημάρχου ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ενημέρωση των δημοτών για τέτοιου είδους ζητήματα.

2 σχόλια:

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ? ΤΙ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΔΙΝΕΙ? ΩΡΑΙΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙ¦ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ,ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΥΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ Π Α Ρ Κ Ε. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΘΛΕΙΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ, ΣΚΑΚΙ, ΠΙΚ ΠΟΓΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,
    Δ Ε Ν ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ Ε Ι Δ Ι Κ Ο Ι ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ Ή ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ...ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!! ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ. ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ Ή ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ....ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου