Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Δήλωση του Δημάρχου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου, Ιωάννη Συκιώτη, για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

  
Σε αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα σαν δημοτική αρχή άλλα και σαν πολίτες παρακολουθούμε με ψυχραιμία τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, εξελίξεις που ίσως καθορίσουν την μοίρα των επόμενων γενεών. Είναι χρέος πρωτίστως στα παιδιά μας να συνδράμουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην πρόοδο και ευημερία του τόπου μας. Μία Ευρωπαϊκή πορεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Α βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και την πρόοδο του Δήμου μας, του Δήμου Μώλου - Αγ Κων/νου. Ο λόγος είναι ότι η Ευρώπη μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί δράσεις και έργα σημαντικά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε όλη τη χώρα και στο Δήμο μας βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα όλων και φυσικά των δημοτών μας και αποτελεί το βασικότερο εργαλείο ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας, του Δήμου Μώλου- Αγ Κων/νου. Ο Δήμος μας και συνολικά η αυτοδιοίκηση οφείλει να μείνει μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικούς χρωματισμούς. Παράλληλα, με αποφασιστικότητα οφείλει να απαιτήσει τη διασφάλιση της χώρας στη ζώνη του Ευρώ, στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας.


Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αποφασίζουμε για τις επόμενες δεκαετίες, για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Καλούμαστε να επικυρώσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μία Ευρωπαϊκή πορεία αδιαπραγμάτευτη που αφορά το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των δημοτών μας, των παιδιών μας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.Μακριά από μικροπολιτικά ψευτοδιλήμματα που οδηγούν στο διχασμό, απαιτούμε το αυτονόητο: την απρόσκοπτη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Γιατί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη και κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει. Για αυτό θεμελιώδης θέση του Δήμου μας είναι ΝΑΙ στις Ευρωπαϊκές αξίες, είναι ΝΑΙ στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στη σταθερότητα, ΝΑΙ στην ευημερία, ΝΑΙ στην ανάπτυξη που μόνο μέσα στον προστατευτικό μανδύα της Ευρώπης μπορεί να επιτευχθεί. 

Θα δανειστούμε τα λόγια που χρησιμοποίησε για την αξία της Ελλάδας ο Γάλλος λογοτέχνης JeanRichepin.

«Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα, γκρεμίστε καθετί Ελληνικό από όλο τον πλανήτη, αδειάστε όλα τα μουσεία σας σε όλο τον κόσμο, διαγράψτε τα μαθηματικά σας, τη φυσική, την αστρονομία, την φιλοσοφία, διαγράψτε την δημοκρατία, διαγράψτε την Ελληνική γλώσσα και αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μία Ελληνική λέξη), διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε… Θα πείτε δεν γίνεται να τα διαγράψουμε έτσι απλά και δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ».


Καμένα Βούρλα
30/6/2015

ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου