Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ…ΚΟΡΜΙ …ΣΥΝΤΡΟΦΕ!».-

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]


Από καιρό …ψιχάλιζε,αλλά εμείς , εκεί ,στο «Dansing in the street!», καθηλωμένοι στα Βαρουφάκεια «Chicken Game», «Hawk Dove» και «Greek Drama”!... Εδώ και κάτι μέρες …βρέχει …τελεσίγραφα.Βρέχει καταρακτωδώς!, Καταιγίδα, κατακλυσμός!. Κι’αφού είδαμε και…απόειδαμε, μούσκεμα, βρεγμένοι ως το κόκκαλο,είπαμε να κλωτσήσωμε τον…ρομαντισμό και με φωνή σθεναρή ,στεντόρεια αναφωνήσαμε: «Σύντροφοι, τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση»!.

Από πλευράς μας κατ’ εξακολούθησιν απροσμέτρητος παιδαριώδης … πασπαλισμός της κυβερνητικής μας αδυναμίας ως πρωτόφαντου διαπραγματευτικού μας πατριωτισμού!

Φορέσαμε σταυρωτά τα αντάρτικα φυσεκλίκια ,υποδυόμενοι τους …ΤΣΕ της Ευρώπης. Ωρα είναι, άντε και με κανένα …Freddo στο χέρι να πάρουμε τα βουνά. Κι’ αν δεν μας βγεί, τότε ας μας πούν και …κατσαπλιάδες!

Λογίσαμε την κυβέρνησή μας ως κυβέρνηση … «αποκατάστασης», επανόρθωσης οιασδήποτε κοινωνικής αδικίας, ως θεραπεία «δια πάσαν νόσον και πάσαν μ@….@ν»(!),προκύπτοντας περίπου ως …Μεσσίες!


Και εν σώματι, δυναμικά, ως «Πρώτη Φορά Αριστερά»….εκστρατεύσαμε ανά…τας Ευρώπας κατά ..στίφη και με …στυλ!, ώστε να μας …φοβηθούν(!) οι εταίροι μας ,να υπαναχωρήσουν και να υιοθετήσουν τις προτάσεις ,τις απόψεις μας. Προς το …εσωτερικό …στεντόρεια αναφωνήσαμε: «Δεν μας σέβονται .Πρέπει να μας ..φοβηθούν»!.-

Και σηκώσαμε στα ουράνια την παντιέρα ολιστικών συστημάτων εξισορρόπησης.

Και πέρασε ο καιρός και η…εκστρατεία μας εκφυλίστηκε σε απέλπιδα περιπλάνηση ,σε ένα ανεκδιήγητο πάρε-δώσε με εμφανή χρωματισμό παλινδρωμιών και υπαναχωρήσεων. Οπου μια μέρα στο Βερολίνο,μας …έκοψε η πείνα. Ψαχτήκαμε να καταβάλλουμε το αντίτιμο ενός… Βούρτς και τότε διαπιστώσαμε πως η τσέπη μας ήταν… άδεια.

Κι’ ενώ ως τότε πεισματικά είχαμε πεί πως «χρήματα εμείς ως-πρώτη φορά αριστερά δεν χρειαζόμαστε»,σε κανα δυό… τέρμινα ,ωχροί,απελπισμένοι, αυτοστιγμεί αναφωνήσαμε :-«Είμαστε εταίροι, εχετε υποχρέωση να μας δώσετε λεφτά, πολλά λεφτά ,εχουμε ανάγκες!».-Τότε ήταν που ψηλά, απ’ το απέναντι μπαλκόνι πετάχτηκε καποιος ονόματι Σόιμπλε και γελώντας σαρδώνεια , μας απάντησε: «Δώσαμε…Δώσαμε!».-

Και μετά από ένα τετράμηνο πήγαινε-έλα , φθάσαμε σαν κράτος στο μη παρέκει ,ελάχιστες ημέρες πρίν εκπνεύσει η προθεσμία για συμφωνία …

Κι’ ακόμα και τώρα, αναμένουμε να συγκινηθούν, να υποχωρήσουν οι… Ούννοι. Ποιοι; Οι ανεκδιήγητοι στυγνοί προτεσταντιστές!.Οι πάγια διαφθορείς και…διεφθαρμένοι…

Φίλε πρωθυπουργέ, αργήσαμε. Κι’ αυτό πληρώνουμε. «Το…χάνουμε το …κορμί σύντροφε!»...

Καθε μέρα που περνάει ,αυτοί όλο και κάτι μας ζητούν και εμείς… κάτι δίνουμε .¨Όμως μέχρι πού; Πόσα; Ως πότε;

Εμείς με τον τρόπο μας τους δώσαμε καθαρό το δικαίωμα και καθημερινά μας προσβάλουν , μας εκβιάζουν , μας …τσαλαπατούν!

Βγείτε και πείτε το καθαρά: -Εμείς συμφωνία δεν γουστάρουμε.(Ηδη κορυφαία στελέχη σας το διακηρύσσουν). Πείτε το όμως ,να το καταλάβουμε και αφήστε τις περιστροφές γύρω από την …ουρά σας .Πείτε το, να κάνει κι’ ο κόσμος το… κουμάντο του…

Μουδιασμένοι μπροστά στο…κουτί, ακούμε, βλέπουμε ,αγωνιούμε και …ελπίζουμε. Όμως η …κλεψύδρα λέει άλλα,αδειάζει… Σας έδωσε ο κόσμος…σκάλα κι’ ανεβήκατε. Σε λίγο θα σας την πάρει.

Να δούμε πως θα κατεβήτε…και μάλιστα βαρυφορτωμένοι στην πλάτη με…συμφωνία ασήκωτη, απαίσια. (Μην αμφιβάλετε πως θα είναι και θα λέγεται… μ ν η μ ό ν ι ο).(Μεταξύ μας !,.Αν τελικά υπογράψετε συμφωνία!, που προσωπικά δεν το βλέπω!).

Ξέρεις κάτι Κε Πρωθυπουργέ: Προσωπικά δεν φοβάμαι ιδιαίτερα το ΟΧΙ.

Το ΝΑΙ προς τους δανειστές φοβάμαι και πως θα το διαχειριστήτε. Πως θα …υλοποιήσετε ό,τι αντιπροτείνατε σαν …μέτρα. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε …μπλέξει και μας έχετε …μπλέξει!..Εσύ και οι υπουργοί σου , εχετε ακούσει τίποτα για «το σύνδρομο των εμπόρων της Σμύρνης το 1922; Ρωτήστε και αναλογιστείτε … Η βλάβη που η χώρα θα υποστεί θα είναι μη αναστρέψιμη, ανήκεστη.

Στο μεταξύ,κάποιοι μέντορές σας , σε κατασταση περίπου… νιρβάνας,ατάραχοι ,με προσποιητή αφέλεια, διαβεβαιώνουν τον κόσμο πως όλα θα πάνε καλά.Λές και η πολιτική είναι…πλαστελίνη!..Ασε που κάποιοι άλλοι δηλώνουν πως έχουν ήδη έτοιμο το σχέδιο για Grexit!..

Κύριε Πρωθυπουργέ ,σοφός,με πολιτικό …εκτόπισμα , πολιτικός αρχηγός είναι αυτός που εχει την σύνεση, την δυνατότητα ,αλλά κυρίως την τόλμη να διαχειρίζεται κάθε φορά το κοινοβουλευτικό του μέγεθος.Σεις ,ανατρέψατε τα δεδομένα: Γίνατε πρώτα Πρωθυπουργός.Αναμένεται να γίνετε και αρχηγός κόμματος. Και κάτι άλλο:

Είναι δυνατόν σαν κυβερνών κόμμα να ανέχεστε την Πρόεδρο (μία είναι η Πρόεδρος! )να ξεστομίζει απολύτως απαξιωτικά κα προσβλητικά,πως: «Εκλεκτοί,επιλεγμένοι και …δοτοί (άκου δοτοί!)από τους δανειστές είναι οι επικεφαλείς σε βασικές θέσεις χρηματοοικονομικής διαχείρισης στην Ελλάδα».

Αντε λοιπόν ,αλλάξτε τους κι’ αυτούς.Κατεβάστε από το μαρξιστικό τους συννεφάκι κάποια βασικά σας στελέχη και φιάξτε εν έτει 2015 συγκεντρωτισμό, Σοβιέτ!, για χάρη κάποιων αθεράπευτα …κολλημένων.

Κάποιοι νομικά υπερεπαρκείς θα έπρεπε να έχουν ηδη καταννοήσει πως «οριζόντιες εξουσίες» έχει μόνον ο Πρωθυπουργός!.Κανείς άλλος.

Σαν κόμμα ,με ύφος… αγέρωχης βεβαιότητας, υπονομεύσατε ως σχηματισμός την ιδέα της αλήθειας κι από κατακριτές του πρόσφατου… κατεστημένου, φοβούμαι πως ,όλίγον κατ’ ολίγον …θα ενσκήψετε υπηρέτες του. (Όταν μάλιστα η …συγγολλητική ουσία με τους… συγκυβερνήτες σας ΑΝΕΛ …μπαγιατέψει, τότε να δείς… ντράβαλα!).

Με ιδεοληπτικές πανουργίες εξαπατήσατε το …πόπολο,κομπορημονώντας αναίσχυντα από καθέδρας,υποσχόμενοι εως και ψυγεία σε…εσκιμώους!

Κατά τα άλλα,…πιστοί στην… αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τώρα έρχεστε και βάζετε 23% ΦΠΑ στα…μακαρόνια!.

Εκμεταλλευτήκατε την εως πνιγμού απελπισία του κόσμου και αντί να τον ανασύρετε από θάλασσα ,από κύματα θεόρατα αφρίζοντα ,του δίνετε …μία και τον… πατώνετε…Εκεί που παρακάτω δεν έχει..Εκεί τον πάτε.

Ο λόγος σας…κενός. Τα έργα σας ανύπαρκτα.Κι’ όταν διαπιστώνετε αδυναμίες χειρισμού, η σας φταίει η…διαπραγμάτευση που… «τραβάει» η σας φταίει τι άλλο; Το σύστημα που με «φαιά προπαγάνδα» σας πολεμάει!. Αυτό λέτε…

Οσο για τα υπεσχημένα, αφήστε τα,το…εμπαιδώσαμε : «Εις βάθος τετραετίας!..».

Η όλη πολιτική συμπεριφορά σας εως παροξυσμική και πολλά από τα στελέχη σας στα…όρια εσωτερικής αναζήτησης.Για να μην μιλήσουμε για αθυροστο μία αμετροέπεια και …επίδεικτικά προκλητική , προσβλητική- τάχα μου -ανατρεπτική …κανονιστική νομομάθεια.

Σας είχε προεξοφληθεί ένα όριο πολιτικής υπερβολής. Ηδη το έχετε αναλώσει. Ισχυρίζεστε πως έχετε τον λαό μαζί σας.Πως δηλαδή; Μας έχετε …σίγουρους ; Δεμένους; Και διαπραγματευόμενοι προτείνετε σαν μέτρα ό,τι προτείνετε και η ζωή μας από μαύρη να γίνει…κατράμι; Τι μας λέτε δηλαδή; Να διαλέξουμε τρόπο ν’ αυτοκτονήσουμε;

Πέντε χρόνια η κοινωνία με ανυπόφορο… πονόδοντο. Δεν θ’αντέξει να της…βγάλετε και τα δόντια…Αθεράπευτα κρατιστές, αδιαφορείτε χαρακτηριστικά για τον αιμοδότη ενός κράτους: Την πραγματική οικονομία. Δεν είναι αυτό αντίφαση;

Θα καταστείτε μοιραίοι. Είστε ήδη αμφίθυμοι,αφερρέγυοι και ήδη λένε τον πρωθυπουργό… ηθοποιό. (Τα ξένα ΜΜΕ).

Πολιτικός παροξυσμός. Η αριστερή πλατφόρμα μοιράζει ..εγκεφαλικά.

Μας έχετε και κουράσει και…μπερδέψει.Διαλέξτε. Την καρέκλα,το κόμμα η τον… αυτοεξευτελισμό;

Ηδη ,εδώ και κάμποσο καιρό ,θα εχετε διαπιστώσει… αποδεξαμενισμό ανοχής από τον κόσμο,που ενώ εδώ και 5 χρόνια ζεί ζωή …Σισσύφεια, τρομάζει και φοβάται για τα χειρότερα. Γι’ αυτό και διαβιοί στην κατήφεια, την αγωνία,την αβεβαιότητα.

Κε Πρωθυπουργέ ,η απόλυτη οικονομική ξηρασία επισύρει λαική οργή απροσμέτρητη. Το 4% που μεταπλάστηκε σε 36% είναι δανεικό. Ξέρεις για πόσο και σε πόσο χρόνο …υποπολλαπλασιάζεται; Εχε τον νού σου μήπως από …κυνηγός , ξυπνήσεις κάποιο πρωί…κυνηγημένος!..

Φαντάζεσαι αυτούς που ακόμα σε πιστεύουν κάποια μέρα να βγούν και να σου πούν: Ελεγες τους προηγούμενους Κουίσλιγκ, Γερμανοτσολιάδες, δοσίλογους. Αντε τώρα να κάνεις τον ….Λογοθετόπουλο!..

Αλλά αυτό δεν θα συμβεί. Και ξέρεις γιατί; Γιατί καμμιά συμφωνία δεν θα υπάρξει.Γιατί εξ αρχής πληθώρα από στελέχη σου σε καμιά συμφωνία δεν πιστεύει και δεν πίστευε . Και καμιά συμφωνία δεν θα υπογράψεις. Είμαι βέβαιος!Σε δεσμεύει η …ιδεοληψία του 4%, η ιδεοληψία της ..παρέας .Τώρα όμως δεν είσαι …παρέα, είσαι κόμμα.Τώρα κυβερνάς!

Σήμερα 21 ιουνίου 2015 όλοι ευελπιστούν να βγεί από την αυριανή σας σημαντική κορυφαία συνάντηση με την Ε.Ε….λευκός καπνός. Σήμερα εχουμε θερινή ισημερία. Πάντως και με συμφωνία και χωρίς συμφωνία από αύριο οι μαύρες νύχτες μας θα …μεγαλώνουν!.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου