Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ


ΕΑΜ                                                                                                     07/06/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
         

Συναδελφισσες – Συνάδελφοι
          Στις 03/06 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ στο Σωματείο με θέμα «την προκήρυξη επαναληπτικής Γ.Σ». Στο Δ.Σ υπήρξαν δυο προτάσεις.
          Η μια ήταν του ΕΑΜ που επιμείναμε να προκηρυχτεί Γ.Σ με θέμα την υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε που να περιλαμβάνει όλα τα δίκαια αιτήματα μας στα οποία κατά την γνώμη μας έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου με την ΛΑΡΚΟ και τις εκάστωτε Κυβερνήσεις . Προτείναμε επίσης η Γ.Σ να προκηρυχτεί ξανά με 4ωρη στάση εργασίας για να εξασφαλιστεί η απαρτία της.
          Η άλλη πρόταση ήταν της ΔΑΚΕ η οποία και πέρασε κατά πλειοψηφία και έτσι προκηρύχτηκε Γ.Σ για την Δευτέρα 08/06 στις 09  00  με διευκόλυνση και μοναδικό θέμα τις «προσλήψεις – ενσωματώσεις»
          Το λόγο που η ΔΑΚΕ ακολουθει την τακτική της διάσπασης των αιτημάτων μας και το ΜΕΤΑ τάζει πως έρχεται νέα Διοίκηση που θα τα φτιάξει όλα, το αναλύσαμε στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας, δεν αναλωνόμαστε άλλο μαζί τους και οι δυο παίζουν φιλοεργοδοτικά – φιλοκυβερνητικά – κομματικά παιχνίδια στις πλάτες όλων μας, ενάντια στα συμφέροντα μας.
         

Συνναδελφισσες και Συνάδελφοι
          Ο λόγος που επιμένουμε με μια ακόμη ανακοίνωση μας είναι ο εξής. Θεωρούμε πως ανεξάρτητα με το πώς εκφραστήκατε στις εκλογές, σε οποιεσδήποτε εκλογές, θεωρούμε πως η πρόταση που βάζει το ΕΑΜ  είναι ρεαλιστική, δίκαιη και βγαλμένη από τις πραγματικές ανάγκες όλων μας.
·        Η κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών, οι πρόσληψη όλων των εργαζομένων στην ιδία την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου (Συντήρηση, Σεκιούριτι ,καθαρίστριες, καθαρισμοί), νέες προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών κενών, την επάνδρωση της συντήρησης, την ασφαλή εργασία.
·        Η αμοιβή όλων μας με τα κεκτημένα των Εχ.Σ.Σ.Ε  είχαν υπογράφει μέχρι το 2007 (Βασική Μισθοί, υπολογισμός 3ετιων, εκδρομές, δάνεια κ.τ.λ).
·        Η καταβολή των αναδρομικών που απορρέουν για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν από το 2007 έως σήμερα και τους συναδέλφους που πήραν αναβάθμιση δίχως μισθολογικό αντίκρισμα.
·        Η αναγνώριση των τριετιών που είχαν και έχουν συνάδελφοι στις εργολαβίες και με ΔΠΥ ο χρόνος εργασίας στην ιδία την ΛΑΡΚΟ.
·        Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου Ανδρέα Δαλάκα που απολύθηκε για την τρομοκράτηση όλων μας.
·        Η μη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και η ανάπτυξη της με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα.
·        Η κατάργηση των αντεργατικών – αντασφαλιστηκών – φορομπηχτικών , μνημονιακών και μη νόμων.
Όλα αυτά, δεν είναι αιτήματα μόνο του ΕΑΜ και μιας μερίδας εργαζομένων. Είναι αιτήματα όλων μας και θεωρούμε πως η κοροϊδία από πλευράς ΛΑΡΚΟ, Κυβερνήσεων και κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού επάνω στα δίκαια αιτήματα μας έφτασε στο απροχώρητο για όλους μας.
 Πλέον υπάρχει τεράστια πείρα στον καθένα μας για να κατανοήσουμε πως δεν υπάρχει Κυβέρνηση και Διοίκηση που να υλοποιήσει τα αιτήματα μας, να βελτίωση την ζωή μας.
Το δίκιο μας θα το επιβάλουμε και  από αυτήν την άποψη θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε όλοι μαζί το ένα και μοναδικό όπλο που έχουμε. ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Ο αγώνας , η σύγκρουση με την ΛΑΡΚΟ και τις Κυβερνήσεις είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορούν να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας, που μπορεί να ανοίξει ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.
Από αυτήν την σκοπιά σας καλούμε  όλους και όλες την Δευτέρα 08/06 στις 09 00 να δώσετε  το παρόν στην Γ.Σ και να πάρουμε αποφάσεις για δυνατές κινητοποιήσεις, με συνέχεια και μέχρι η ΛΑΡΚΟ και η Κυβέρνηση να υπογράψουν Επ.Σ.Σ.Ε που να υλοποιεί όλα τα αιτήματα μας. Να μην υπάρχει πρωινός, απογευματινός, βραδινός, ρεπατζής και αδειούχος που να μην έρθει στην Γ.Σ. Να μην λείψει κανείς.
Από αυτή την σκοπιά σας καλούμε επίσης να συμμετέχετε στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούν Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε πάνω από 70 τοποθεσίες σε όλοι την χωρά την Πέμπτη 11/06 στις 19 30 και μια από αυτές  τις τοποθεσίες είναι η παραλία της Λάρυμνας  ,κόντρα στην κυβερνητική κοροϊδία, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται, κόντρα στην αντεργατική πρόταση που κάνει η Κυβέρνηση στους δανειστές και με περίσσιο θράσος μας καλεί να την στηρίξουμε .

Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΛΙΓΑ. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΙΚΑ.


         ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου