Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Περιοδεία της "κοινωνίας αξιών" στην Φθιώτιδα

  
Κλιμάκιο της ''κοινωνίας αξιών'' επισκέφθηκε τον Νομό Φθιώτιδας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη καθώς και πραγματοποιησε συνεντέυξεις σε τοπικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ Στυλιανό Φενέκο, την υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου κα Νικολέτα Διαμαντάκου Ροδοπούλου και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου κ. Κωνσταντίνο Κούρο.
Οι συζήτησεις με τους τοπικούς φορείς εξελίχθηκαν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τα τοπικά προβλήματα,  τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κόμματος για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των περιφερειών παρέχοντάς τους και τους ανάλογους οικονομικούς πόρους στη βάση ανταποδοτικότητας των τελών των πολιτών.
11268025_10206416368786380_625877266_n
Παράλληλα παρουσιάστηκε η θέση του κόμματος για μείωση σε 200+ βουλευτές στο κοινοβούλιο με δεύτερο σώμα γερουσίας αποτελούμενο από τους τοπικούς αιρετούς και εκπροσώπους κάθε νομού και περιφέρειας με σκοπό αφενός μεν τον έλεγχο και την ισορροπία του κοινωνικού συστήματος αλλά και την μεγαλύτερη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στο σύστημα λήψης αποφάσεων, με παράλληλη εκμετάλλευση των κατά τόπους παραγωγικών δυνατοτήτων ως βάση ανάπτυξης και αντιμετώπισης της τοπικής ανεργίας.Ο κύριος Μπακογιάννης με την σειρά του παρουσιάστηκε ιδιαίτερα θετικός στην υιοθέτηση προτάσεων από την κοινωνία αξιών.
Επίσης πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη   κ. Νικόλαο, όπου τα στελέχη της "κοινωνίας αξιών" ενημέρωσαν τον Σεβασμιότατο για τους σκοπούς, τις δράσεις και τους στόχους του νέου αυτού πολιτικού σχηματισμού.
Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια  τους και τόνισε πως αυτό που έχει ανάγκη η πατρίδα μας σήμερα είναι οι ουσιαστικές αξίες, οι οποίες μέσα στη γενική ισοπέδωση αξιών και ιδανικών έχουν αντικατασταθεί από άλλες, σύγχρονες αξίες, φαινομενικές και εφήμερες.
11414650_10206416370746429_1451525595_n
Ο πρόεδρος κ Στυλιανός Φενέκος ευχαρίστησε για το ιδιαίτερης σημασίας εξαιρετικό κοινωνικό έργο του μητροπολίτη Φθιώτιδας, με τη δημιουργία  συσσιτίων και  ιδιαίτερα του γηροκομείου όπου με την ενεργοποίηση εθελοντικών κοινωνικών πόρων δίνει λύση σε κρίσιμα κοινωνικά και τοπικά προβλήματα και μειώνει τις επιπτώσεις τις ανθρωπιστικής κρίσης.
Ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μοντέλο του γηροκομείου που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για το δημόσιο αφού ξεπερνά την έννοια της φιλανθρωπίας και της αγαθοεργίας και γίνεται ένα πρότυπο μοντέλου μάνατζμεντ ενός κοινωνικού οργανισμού.
Στα πλαίσια του Διαδραστικού Κοινωνικού Ακτιβισμού και την ολοκληρωμένη πρόταση για το σωφρονιστικό σύστημα, η κοινωνία αξιών επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού.
fylakes_domokou
Τέλος η "κοινωνία αξιών" επισκέφθηκε την κοινότητα Ανάβρας όπου συνεχίζει ακόμη και εν μέσω κρίσης να απασχολεί και να προωθείται ως πρότυπο λειτουργίας και ανάπτυξης.
anavra magnisias
Σε υψόμετρο 1000 μέτρων η Ανάβρα δεν γνώρισε ποτέ ανεργία, αλλά κυρίως οι κάτοικοί τους δεν ξέρουν τι είναι η οικονομική κρίση... Oι 700 κάτοικοι του χωριού, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

(Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του κόμματος στους παρακάτω συνδέσμους)STAR κεντρικής Ελλάδας    ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ      ΛαμίαFM1
bannerΤο VORTAL tv βρέθηκε εκεί και κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την εκπομπή όπου θα σας ξεναγήσουμε σε αυτό το Θαύμα. Ευχαριστούμε θερμά τον πρώην πρόεδρο κύριο Τσουκαλά για την ξενάγηση και την φιλοξενία του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου