Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥ ΡΕ!...ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

    Η ζήση μας σε είμαρο  αφρισμένο, ορμητικό , εξακολουθητικό , διαρκή…πλήρη …ψιμυθίων …λεβέντικων, προεκλογικών , αλλά και… σημερινών, μετεκλογικών και …βάλε ,με συνεχή πολιτικό  εγωταυρισμό. Παροτρύνσεις συνεχείς και εμμονικές για Grexit από σκληρές «πλατφόρμες» και ιδεοληπτικές παραινέσεις  για στάση εως …ακραίας ανατρεπτικής σθεναρότητας.
                             
Από την Ε.Ε. σωρός προτάσεων για λύση και συμφωνία.                                   

Από εδώ ,από εμάς, αναδίπλωση  και αντιπροτάσεις …εσωτερικού,που αν εφαρμοστούν ,είμαστε να παίρνουμε τα…βουνά! Αυτό υποσχεθήκατε; Γι’ αυτό και κατά κόρον στηρίζετε αναπομπή αναδρομικά  πολιτικών ευ  θυνών;

   Οπου σαν ύψιστη διαπραγματευτική επιδίωξη, κάθε φορά που τελειώνουν ανεπιτυχώς τα τεχνικά(Brussels Groprs),εμφατικά ,τεχνηέντως ακολουθεί η επιτακτική προβολή του… πολιτικού!.Η επίκληση της πολιτικής λύσης.(Η Δημοκρατία γαρ…). Σαν να λέμε ,ανυποχώρητοι τυπώνουμε δις Ευρώ με πάνω ευδιάκριτη τη… λέξη …Δημοκρατία και …καθαρίζουμε!!(Η Δημοκρατία δεν είναι  να την  επικαλείσαι όταν και όποτε …γουστάρεις,όποτε σε …εξυπηρετεί. Είναι να την  υπηρετείς …).Σύντροφοι …ψυχραιμία!..


    Αυτά λέμε και κάνουμε εμείς εδώ, φέρνοντας προς τους εταίρους  αντιπρόταση για συμφωνία ,έναν  αίσχιστο ,απαράδεκτο κατάλογο μέτρων που πρέπει,λέει, να εφαρμόσουμε  ως «Πρώτη φορά Αριστερά». Υστερα όμως;Οχι «δημιουργική», μα … «χαοτική ασάφεια…». Τάχα μου μ’αυτά και μ΄αυτά θα ..τρέμουν τα πόδια των εταίρων μας ,θα «φοβηθούν την …αυτοκτονία μας».

  Κι΄αφού ,τέσσερις μήνες τώρα,ο Γιούνκερ μας…τρέλλανε στις… αγκαλιές και στα…φιλιά ,(σαν λίγο να γέρνει…Λές;…),μας χτύπησε «στοργικά» στην πλάτη, μας έφτιαξε τη «γραβάτα»,μας κατευόδωσε  και μας έδωσε το …χαρτί!.Και το χαρτί έγραφε: «Μενέ, Θεκέλ, Φερές».Δηλαδή «Εμετρήθης, Εζυγίσθης και …Ευρέθης ελλιπής»! Και τότε το…αριστερόν ενύπνιον έλαβε  τέλος.
       
       Και… ξυπνώντας,επιστρέφοντας στην Αθήνα, συνειδητοποιήσαμε   πολλά.Και κυρίως ,καταλάβαμε πως το όνειρο καταδυναστεύονταν από τους αριθμούς. (Θεολογία των αριθμών).Και θυμηθήκαμε το «ενύπνιον» του Ναβγουδονόσωρα στη Βαβυλώνα και την ερμηνεία του Δανιήλ, θυμηθήκαμε τον Πλάτωνα: «Απάντων δε μέτρων ο, Θεός..»,καθώς και τον Σολομώντα: «Πάντα μέτρω και σταθμώ διέταξε…».-

Και τότε δυστυχώς…όψιμα ,καταλάβαμε πως ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ κυριαρχούν στη ζωή, καταδυναστεύουν τα όνειρα ,ποδηγετούν και κατευθύνουν τον ορθολογισμό. Και εν πλήρη συγχύσει, αναφωνήσαμε:Βρέ  τι ήταν αυτό;
Τι…κεραμίδα ηταν αυτή που μας ήρθε  στο κεφάλι!...

 Παρ΄όλα αυτά ,δια στόματος Πρωθυπουργού βγήκαμε στη βουλή και ομολογήσαμε  πως : «Για τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές νοιώθουμε  δυσάρεστη έκπληξη!..».Κι’ αφού αρχικά,όπως πάγια,μας συνεπήρε το…Γραικικό  ,ύψιστο συναίσθημα υπέρτατης ελληνοφροσύνης,όταν το θυμικό μας μας υπαγόρευσε  σύνεση,όταν ηρεμήσαμε ,με σκυμμένο κεφάλι, καταφύγαμε σε …διαλογισμό!..Τότε ακριβώς και μας …εμπαιδώθηκε  πλήρης αντίληψη της δυσμενέστατης συγκυρίας, του προβλήματος.Και τότε ,ξανασκύψαμε  το κεφάλι  και σιγοψιθυρίσαμε μέσα μας: Πάλι στη …γωνία!...Κατακαλόκαιρο και …καταχνιά!..Πάλι… στρίμωγμα...

   Οπου με τον ΦΠΑστα ύψη , στο νερό , στο ρεύμα,στο ψωμί (ναι στο ψωμί!),στα ρούχα, θα κυκλοφορούμε όλοι ρακένδυτοι,…άπλυτοι και μέσα στα …σκοτάδια. Δράμα… ατελείωτο,κατάσταση ζοφερή,ατμόσφαιρα πνιγηρή.Και μέσα σε όλα ο…ψυχοπονιάρης Ομπάμα «παραινετικά», όπως πάντα ,μας …διατάσσει να …τελειώνουμε .(Αχ, Ρε Αμερική. Μιά ζωή … «πρόθυμες» επιδιαιτησίες…).-

    Ο κόσμος με τα νεύρα τσιτωμένα.Εμείς, το…πόπολο , οι κατά τους Γερμανούς, «βρωμιάρηδες»  και «λαδιάρηδες»,οι …ανυπάκουοι, οι…τεμπέληδες ,κοντεύουμε απ’ το σκύψιμο να …φάμε χώμα,να πάθουμε  μη αναστρέψιμη  υποτροπιαστική … ισχιαλγία.

   Κατά τα άλλα έχουμε και κάποιους Ελληναράδες που σε σχέση με την τελευταία πρόταση των …εταίρων μας ,βαφτίζουν το Email Χαρδούβελη «ανθοδέσμη», θέλοντας να επιδείξουν… εξυπνακίστικο κοματικό πατριωτισμό .Τάχα μου να …πικάρουν τον αντίπαλο.(Το δικό μας το σχέδιο-πρόταση ήταν απείρως ,καλλίτερο απ’ το δικό σας! κ.α.).

   Λές και εμένα με νοιάζει αν και πόσο ο Σαμαράς πούλησε «μπίρ-παρά» το Ελληνικό, αν η Βλαβάνη θέλει να το κάνει …χωματερή(;) η αν ο Βενιζέλος σε σχέση με το τωρινό σχέδιο της κυβέρνησης,απόκαλεί το μνημόνιο του Χαρδούβελη «παιδική εκδρομή»! Δηλαδή ας πάει η Ελλάδα …κατά διαόλου, αρκεί να επιβεβαιωθεί η πολιτική μας; 
  
              Φίλοι πολιτευτές, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός-πυκνότατος. Αφήστε τις κομματικές καντρίλλιες και…πιρουέττες. Αφήστε τα κομματικά …πικαρίσματα.Μην λησμονείτε πως πρώτα χρεωκόπησε το πολιτικό σας μοντέλο και …μετά η χώρα. Και μακρυά από την καλιέργεια λογικής του… μικρότερου κακού.Μακρυά από  αξιοποίηση εκλογών και δημοψηφισμάτων ως…ευχερών  αναπότρεπτων σεναρίων …αναίμακτης διεξόδου.Ποιάς …αναίμακτης; Θα πρόκειται για το …κύκνειο άσμα μας.Για καταστροφή.

  Αφήστε τα περί μείγματος μεταρρυθμίσεων.Μείγμα… πατριωτισμού απαιτείται και όχι …αυτοβεβαιούμενες προφητείες.Αφήστε κατά μέρος τις …εξωπλανητικές διαθέσεις.Ειδικά σείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας συγκρατηθείτε.Αλλιώτικα παγιώνετε ,νομιμοποιείτε μέτρα που πήραν οι προηγούμενοι.Μπορεί και χειρότερα (;).Μην είστε…τρισυπόστατοι.Αυτό θέλετε; Θα ζαλιστούμε. Ασκήσεις …θάρρους, τέλος.

Κάθε λέξη ,κάθε …παράλλειψη μετράει στον …Εθνικό Λογαριασμό.Η ανατροπή στερεοτύπων ,ειδικά τώρα, προβάλλει ως απαραίτητη. Οι καιροί.. «Ου μαινετοί»…     

            Και κάτι άλλο: Ενθεν –κακείθεν, γιατί …τρώγεστε;Δεν αποτιμάτε το κόστος μιάς εθνικής αποτυχίας.Αγνοείτε πως το …μάρμαρο θα κληθεί και πάλι να πληρώσειι ο λαός; Θυμίζετε γνωμικολογικές ρήσεις: Δηλαδή ,«Γ…..η παπαδιά και τα πληρώνει το …χωριό!». Εμείς οι πολίτες θα πληρώσουμε και πάλι  κάθε αστοχία η κομματικό σας εγωισμό.Να το θυμάστε.

     Ωστόσο προκλητικά,προσβλητικά  και άτεγκτα επανέρχονται οι δανειστές και με βδελυγμία μας«καθιστούν μονομερώς υπευθύνους» ότι «δεν… ντρεπόμαστε που δεν εφαρμόζουμε τη σύμφωνία, αφού η πρόταση που μας έγινε είναι «εφικτή και …ενωτική(ετσι λένε),και κα τείνει  να προκύπτει απόλυτα σύμφωνη  με τα ευρωπαικά ειωθώτα και κεκτημένα εντός των πλασίων της ΟΝΕ».Ποιά ΟΝΕ; Τι και ποιούς «εξυπηρετεί» η ΟΝΕ; Τι να πείς γι’αυτήν ;Τι να της κάνεις; Είναι δυνατόν να πασχίσεις να…βιάσεις μια …πόρνη;)
                            
     Και φυσικά ,οι …προσφιλείς  μας εταίροι, παντοίω τρόπω    επιδιώκουν συμφωνία! Ποια συμφωνία όμως; Πάνω σε  τι;

 Στην ιταμότητα, στις εξαρτησιογόνες διηνεκείς δόσεις,στο «έχεις κι’ άλλα, φέρτα όλα»; Ηρθε λοιπόν η πρόταση.Που δεν είναι απλά εξωπραγματική, είναι …φρίκη!..Που δυστυχώς λογίζεται ως …καθ’ υπαγόρευσιν … εθνικός μας αφανισμός.

 Τέσερις μήνες τώρα κι’ ενώ η άμοιρη η Ελλάδα πιστεύει σε… ενέσεις φερεγγυότητας και προσπαθεί να γλυτώσει τα…ασημικά,από την άλλη οι… λατρεμμένοι μας  …εταίροι,σχεδόν  μας κάνουν πλάκα, ζητώντας μας εν τέλει  την… Αρτα και τα… Γιάννενα!...

   Οι καιροσκόποι, οι τοκογλύφοι,οι …σαράφηδες του κερατά, απαιτούν από τον αξιοπρεπή Ελληνα να πουλήσει ακόμα και τον… αέρα που αναπνέει, την ψυχή του..

    Ασε που για …συμφωνία ,την όποια συμφωνία ,απαιτούν …ενέχυρο τη γυναίκα και τα παιδιά μας.(Δυστυχώς ,όχι την πεθερά μας!).

 Οι προτεσταντικά αυθάδεις, σε πλήρη ανομολόγητη αποθράσυνση ,δεν ντρέπονται να… παζαρεύουν το φιλότιμο ενός λαού. Που ενώ είναι γονατισμένος , με το μαστίγιο στο χέρι τον απειλούν,του φωνάζουν,τον λοιδωρούν κι’ από πάνω κοροιδευτικά του …ψιθυρίζουν να ενδώσει :

-Χαμογέλα ,ξεπουλήσου ρε!Τί σου ζητάνε; (Θυμάστε  τον μακαρίτη τον Χρόνη  τον Μίσσιο;).- 

Σε ό,τι μας αφορά άστους να λυσσάνε ,να γαυγίζουν .Μπορεί να …φτύσουμε αίμα, το..γάλα της μάνας μας.Χίλια μπορεί!.. Σε κάθε περίπτωση ο Ελληνας ξέρει τι θα κάνει.Οπως κάποτε και τώρα…Όπως πάντοτε . Αρκεί να είμαστε   Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι  .!…

  Ας μείνουμε όρθιοι ,ας… πατήσουμε στα πόδια μας .Κανείς δεν θα μας σώσει. Ουτε κανένας ΣΚΟΜΠΥ ,ούτε ΜΑΡΣΑΛ, ούτε ΟΥΝΡΑ  και κανένας … ΜΟΣΚΟΒΟΣ  δεν «θα φέρει κανένα …σεφέρι!..».Αυτοί το…σπίτι τους κοιτούν.Και κάνουν τη δουλειά τους…Φαντάζεστε να…πεταχτεί από καμμιά γωνιά ο παπούς …Θουκιδίδης,να μας …μαλώσει και να μας πεί το γνωστό: «Των οικιών υμών εμπιπραμένων ,υμείς …άδετε»;.-Το φαντάζεστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου