Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η απεργία συνεχίζεται στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες


   Με επιτυχία συνεχίζεται η απεργία στο ιχθυοτροφείο της Λάρυμνας, αλλά και σε όλες τις άλλες εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών ΑΒΕΕ.   

   Παρά τη χθεσινή προσπάθεια της επιχείρησης για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που της δίνει το νομοθετικό πλαίσιο που έστησαν  χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και συντηρεί σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρά την παρουσία της αστυνομίας, παρά την προσέλευση του ίδιου του εργοδότη στη Λάρυμνα και την προσπάθειά του να διαπραγματευτεί, απτόητοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν. 

   Όλη τη νύχτα ομάδα απεργών περιφρουρούσε την πύλη του εργοταξίου. 

   Στελέχη της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή δίνουν το παρόν στο ιχθυοτροφείο της Λάρυμνας. Οι δυνάμεις του στη Λοκρίδα συμπαραστέκονται και εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους απεργούς. Και καλούν τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να πράξουν το ίδιο βγάζοντας και πολιτικά συμπεράσματα.


   Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ θυμίζει τον  αγώνα που δόθηκε πριν λίγο καιρό στο ιχθυοτροφείο της ίδιας εταιρείας στην Τραγάνα. Η επιτυχία εκείνου άνοιξε το δρόμο για απεργία όλου του προσωπικού της ανά την Ελλάδα. 

   Η νίκη μιας ομάδας εργαζομένων ξεπερνάει τα όρια των δικαστηρίων όταν στηρίζεται στην ενότητα και την πάλη των εργαζομένων . Η νίκη ενός κλάδου είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Πλουτίζει την πείρα μας και δυναμώνει την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Την θέληση τους να συνεχίσουν μαχητικά. Είναι προετοιμασία δυνάμεων και κοινωνικής συμμαχίας που θα οδηγήσει στην ανατροπή του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος και στην εργατική λαϊκή εξουσία. 


ΛΑΜΙΑ      30/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου