Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

  
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσαν στη Βουλή, οι Βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.

Οι Βουλευτές στην ερώτηση τους διαπιστώνουν ότι το Κέντρο Υγείας Δομοκού αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρο Υγείας Δομοκού

Το Κέντρο Υγείας Δομοκού αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την λειτουργία του. Σε επικοινωνία μας με τους εργαζόμενους του Κ.Υ., τους κατοίκους και το Δήμο Δομοκού διαπιστώσαμε ότι:

  1. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα καύσιμα και τη συντήρηση των νοσοκομειακών αυτοκινήτων. Από 8/2/15 ο προμηθευτής δε προμηθεύει καύσιμα. Αναγκάζονται να απευθύνονται στο Δήμο και σε ιδιώτες χορηγούς για να κινήσουν τα αυτοκίνητα. Τα 2 νοσοκομειακά είναι παμπάλαια.
  2. Όσο αφορά τις εφημερίες: έχει εγκριθεί πίστωση 5.547,84 ευρώ για κάθε μήνα ενώ οι ανάγκες είναι 8000 ευρώ. Δε μπορεί να καλυφθεί με καθημερινή παρουσία η εφημερία ετοιμότητας ειδικευμένου γιατρού του μηνιαίου προγράμματος εφημεριών, γιατί υπηρετούν μόνο δυο ειδικευμένοι γιατροί και καλύπτουν, εκτός από τις ανάγκες του Κ.Υ, και τις ανάγκες του Θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Δομοκού (50 νοσηλευόμενοι), καθώς και των φυλακών. Χρειάζονται Πρόσθετες εφημερίες για να καλυφτούν οι ανάγκες. Επιπλέον σίτιση εφημερευόντων γιατρών δε γίνεται.
  3. Δε γίνεται καταβολή των χρημάτων για τα έξοδα επιστροφής στο Δομοκό των συνοδών γιατρών στις διακομιδές με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας και τα πληρώνουν απ την τσέπης τους.
  4. Υπάρχει πρόβλημα κάλυψης των περιφερειακών ιατρείων των χωριών του Δήμου.
  5. Δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις δεν καλύπτονται. Επιβάλλεται άμεσα να καλυφθούν θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού, να καλυφθούν θέσεις ειδικευμένων γιατρών γενικής  ιατρικής κατά προτεραιότητα στο κέντρα υγείας και στα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία. Να καλυφθούν οι θέσεις γιατρών που προβλέπονται στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων και στις φυλακές Δομοκού. Καθώς και να σταματήσουν  οι αυθαίρετες μετακινήσεις από το ΚΥ Δομοκού προς το Νοσοκομείο Λαμίας
  6. Συντήρηση του κτηρίου δε γίνεται και παρουσιάζει προβλήματα.

Ερωτάται ο κ Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα οι ελλείψεις και τα προβλήματα του Κ.Υ. Δομοκού, που ταλαιπωρούν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, καθώς επίσης και τους εγκλείστους των φυλακών Δομοκού που έγιναν πρόσφατα και δημιουργούν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Γκιόκας
  Γιώργος Λαμπρούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου