Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Επιτέλους μέτρα προστασίας των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου

Τοποθετήθηκαν από το Δήμο τα αναγκαία προστατευτικά κάγκελα στο πεζοδρόμιο της οδού "Παύλου Μπακογιάννη" όπου καθημερινά εκατοντάδες μαθητές χρησιμοποιούν για να πάνε στο σχολείο τους.
 

Επιτέλους μετά από χρόνια ο Δήμος λαμβάνει μέτρα για την προστασία των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου της Αταλάντης.

Την τοποθέτηση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων (μεταξύ και άλλων θεμάτων) είχαν ζητήσει, με  κοινή αίτησή τους προς το Δήμο Αταλάντης, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και το Κοινό Ελλήνων Νέων επί δημαρχίας του κου Σκαμπερδόπουλου

Για άγνωστους λόγους τότε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Δ.Μαμάνδρας δεν έφερε ποτέ το θέμα στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο Αταλάντης.
 
Η επικινδυνότητα του δρόμου αυτού είναι πολύ μεγάλη και καθημερινά βλέπαμε μαθητές να βαδίζουν στη μέση σχεδόν του δρόμου και άναμεσα σχεδόν σε διερχόμενα αυτοκίνητα.
 
Πολύ θετικό βήμα από το Δήμο και μπράβο στην Δημοτική Αρχή που αφουγκράστηκε τις φωνές και τις ανησυχίες των νέων (αλλά και των γονέων) για το θέμα αυτό και ελπίζουμε να λάβει και άλλα μέτρα για την προστασία των νέων μας, όπως η ανακατασκευή του συγκεκριμένου πεζοδρομίου, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και στον κόμβο της Αγίας Παρασκευής και η κατασκευή των πεζοδρομίων του περιφερειακού δρόμου.

4 σχόλια:

  1. Τον Αύγουστο του 2008, παρά τους 3 μήνες καθυστέρησης, το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά όχι προς απόφαση αλλά ως ενημέρωση. Μάλιστα εισηγητής ήμουν ο ίδιος. Η συνέχεια είναι εν πολύς γνωστή αλλά θεωρώ αναχρονισμό την αναμόχλευση κακών περιστατικών του παρελθόντος. Το ζήτημα είναι ότι έστω και 2,5 χρόνια μετά τα απαραίτητα μέτρα λήφθηκαν και αυτό είναι ένα βήμα.

    Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα από πλευράς του Τοπικού Συμβουλίου Νέων κατατέθηκαν σε συνεργασία με το Κοινό Ελλήνων Νέων άλλες 12 προτάσεις εκ των οποίων μόνον οι 3 έως τώρα έχουν εφαρμοστεί. Μάλιστα η μία από αυτές ήταν η ανάπτυξη δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης της Αταλάντης εν αρχή και εν συνεχεία και στο κέντρο των μεγαλύτερων εκ των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Όμως παρά το γεγονός ότι αυτό πραγματοποιήθηκε, εν αρχή στο κέντρο της Αταλάντης, έχει χαλάσει και η πρόσβαση είναι αδύνατη.

    Προσωπικά θεωρώ πολύ περισσότερο εποικοδομητική την εστίαση στην υλοποίηση στόχων παρά στις αγκυλώσεις και τα δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδέποτε συζητήθηκε καμία Αίτηση του ΚΕΝ την προηγούμενη δημοτική περίοδο σε Δ.Σ. της Αταλάντης.

    Το ΚΕΝ είχε καταθέσει και άλλες αιτήσεις (πέρα από αυτή την κοινή με το ΤΟΣΥΝ, όπως για το γήπεδο, για το κλειστό γυμναστήριο, κ.α.).

    Για όλες αυτές:
    Ποτέ δεν πήραμε απάντηση για καμία,
    ποτέ καμία αίτηση μας δεν πήγε σε Δ.Σ.,
    ποτέ δεν συζητήθηκε σε Δ.Σ. κανένα θέμα που θέσαμε,
    ποτέ δεν λάβαμε έστω και μια πρόσκληση για ένα θέμα που πήγε σε Δ.Σ. και συζητήθηκε.

    Ως δια μαγείας όλες οι αιτήσεις μας "παράπεσαν" κάπου.

    (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η κοινή αίτηση που αναφέρεται ΚΕΝ-ΤΟΣΥΝ είχε 18 συνολικά αιτήματα, τουλάχιστον έτσι όπως την καταθέσαμε εμείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ....
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΥΝ
    ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΤΕ
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ, ΜΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ???
    ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ???
    ΑΥΤΟ ΛΕΤΕ???
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΔΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου