Κυριακή 10 Απριλίου 2011

e-Κουκουλοφόροι…


«ΔΕΝ διώκεται το φρόνημα, αλλά η παράνομος πράξις». Το’ πε ο αείμνηστος Γ. Παπανδρέου και το έκανε πράξη και πρακτική ο λαός. Στη ζόφο της τρομοκρατίας από στρατευμένους κι από αδέσποτους κι όσο το επέτρεπαν οι καιροί. Το παρέδωσε στους μεταγενέστερους, για να φτάσει στον καιρό μας… αντεστραμμένο. Δεν διώκεται η «παράνομη πράξη», αλλά το φρόνημα! Ισχύει κατ’ εξοχήν για τους πολιτικούς. Είναι «καλυμμένοι»! Με νόμο δικό τους. Με ασυλία που βγάζει μάτι. Ωστόσο, η ανοχή εφαρμόζεται και ευρύτερα. Δεν λογαριάζει την ποινή απ’ την παράνομη πράξη ο κακοποιός και φτάσαμε στα ύψη της εγκληματικότητας.



Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)


ΕΧΕΙ τα παθήματά του ο λαός, διατηρεί κάποιες μνήμες  και δεν ξεχνάει την… κουκούλα. Έγραψε την ιστορία της κι αυτή φορεμένη από απάτριδες και δειλούς, φοριέται και σήμερα(!) από «μοντέρνους» κακοποιούς. Τους «σηκώνει» η ζωή, που πήρε μορφή και ρυθμούς αλλιώτικους. Με την ηλεκτρονική στην υπηρεσία του ανθρώπου και το ιντερνέτ «εργαλείο» για χρήση και για κατάχρηση. Κι αν κάποτε «συνομιλούσες» με τον μακρινό σου αναγνώστη βραδυκίνητα και μέσω εφημερίδας, σήμερα το κάνεις σε κλάσμα του δευτερολέπτου και πατώντας ένα κουμπί. Για να κινηθεί η άποψή σου με την ταχύτητα του φωτός ως την άκρη της γης και για να πάρεις μακρινά μηνύματα από γνωστούς και αγνώστους.


Ο έντυπος Τύπος άντεξε παγκόσμια και για αιώνες, γιατί δεν έκανε καθένας του κεφαλιού του. Λειτούργησε με κανόνες για τους μέσα και τους έξω. Γνώριζες την ταυτότητα της εφημερίδας, ποιος γράφει υπογράφοντας είτε με ψευδώνυμο και υπήρχε ο φόβος του εισαγγελέα, όταν έλειπε ο σεβασμός και το πράγμα παρεξέκλινε. Δεν έγραφες ανώνυμα σε εφημερίδα και, αν το’ κανες, ήξερε η σύνταξη ποιος το’ γραψε, για να εντοπιστεί ο/η «δράστης» απ’ τον εισαγγελέα, να  επιμεριστούν ευθύνες και να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της.


  
ΣΗΜΕΡΡΑ, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Στη ζούγκλα της ανέλεγκτης «δημοσιογραφίας»  ξεχύνεται η καφρίλα (και) ανώνυμων «κουκουλοφόρων». Κάποια μπλοκς και e-εφημερίδες το’ πιασαν κι έκλεισαν νωρίς το δρόμο στα… παλικάρια που ρίχνουν την πετριά και κρύβονται. Κάποια τους φιλοξενούν και τους καλύπτουν, παίρνοντας στο λαιμό τους και τα άλλα. Εκείνα που έβαλαν κανόνες στο παιχνίδι, πριν τους βάλει η πολιτεία με νόμους που ετοιμάζει. Έτσι κι αλλιώς, ο σύγχρονος «κουκουλοφόρος» της ηλεκτρονικής προκαλεί αηδία στον ελληνικό λαό, είναι μειοψηφία, κι αν δεν τους τραβήξουν την κουκούλα, τα bloggs θα σβήσουν.

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ BLOGS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΤΕΣ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ
    ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ
    ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.
    ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ
    ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
    ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
    ΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου