Το Κοινό Ελλήνων Νέων είναι ένας πανελλήνιος σύλλογος που δημιουργήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2006 μετά από την κινητοποίηση νέων άνθρωπων.
Έτσι τα εκατόν τέσσερα (104) ιδρυτικά μέλη ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ιδρύοντας το ΚΟΙΝΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΩΝ (Κ.Ε.Ν.), ένα νέο, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, αποτελούμενο από νέους στη συντριπτική πλειοψηφία τους ανθρώπους.
Η προσπάθεια μας αυτή αποδείχτηκε πως έχει απήχηση και ιδιαίτερα στους νέους, αφού το ανθρώπινο δυναμικό μας αυξάνεται καθημερινώς και όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην κοινή μας αυτή προσπάθεια και γίνονται μέλη του Κ.Ε.Ν..
Σήμερα τα μέλη μας είναι υπερ-πολλαπλάσια των αρχικών εκατόν τεσσάρων ιδρυτικών μελών μας και το Κ.Ε.Ν. οργανώνεται ταχέως.
Το Κοινό Ελλήνων Νέων (Κ.Ε.Ν.) δραστηριοποιείται και αναφέρεται, στο σύνολο των δραστηριοτήτων του, σε όλες, κατά το δυνατόν, τις εκφάνσεις της ζωής των μελών του (κοινωνικής, πολιτικής, θρησκευτικής, κ.τ.λ.) και σε όλα τα πάσης φύσεως θέματα που απασχολούν τα μέλη του Κ.Ε.Ν. ως Έλληνες, ως Ορθοδόξους και ως Πολίτες και θέματα που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία και την ανθρωπότητα γενικότερα. Θέματα, γενικά, όπως: κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, αθλητικά, καταναλωτικά, οικολογικά, αναπτυξιακά, επαγγελματικά, εργασιακά, επιστημονικά, φιλοσοφικά, μορφωτικά, πνευματικά, θρησκευτικά, κ.α. ΤΟ Κ.Ε.Ν. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ.
Το Κ.Ε.Ν. έχει Τακτικά Μέλη σε πολλές περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας όπως:
ΕΛΛΑΔΑ: Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Αταλάντη, Λαμία, Καβάλα, Βόλο, Χαλκίδα, Αμύνταιο, Καμένα Βούρλα, Αγ. Κωνσταντίνο, Αμαλιάδα, Στυλίδα, Λιβανάτες, Μαλεσίνα.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Λονδίνο, Λευκωσία.
Ειδικότερα
Το Κ.Ε.Ν. είναι μια οργάνωση, μια ομοσπονδιακού τύπου πανελλήνια κοινότητα, επί το πλείστον νέων ανθρώπων. Οι σκοποί και οι στόχοι του Κ.Ε.Ν. γενικότερα είναι:
1. Η ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και η καλλιέργεια των σχέσεων, μεταξύ των μελών του, με σπουδαστικούς και εκπολιτιστικούς συλλόγους, με μορφωτικούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και πνευματικούς συλλόγους.
2. Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη του (ηθικής και υλικής) για την πνευματική, κοινωνική, ηθική και οικονομική εξύψωσης τους.
3. Η διαφώτιση της κοινής γνώμης πάνω στα προβλήματα των μελών του, καθώς και πάνω σε τοπικά, εθνικά, διεθνή και παγκόσμια προβλήματα.
4. Η συμβολή στην πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών του και του τόπου καταγωγής τους.
5. Η προσπάθεια εναρμόνισης της κοινωνικής και πολιτιστικής μετεξέλιξης της πόλης και του τόπου διαμονής των μελών του.
6. Η ζύμωση των μελών του πάνω σε τοπικά, εθνικά, διεθνή και παγκόσμια προβλήματα.
7. Η προστασία των μελών του ως πρόσωπα, πολίτες, θρησκευόμενοι, καταναλωτές, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, κ.τ.λ..
8. Η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς οργανισμούς ή οργανώσεις και γενικά με κάθε προοδευτικό φορέα, ελληνικό, ξένο ή διεθνή.
9. Η κατοχύρωση ελεύθερης ανταλλαγής επιστημονικών πληροφοριών και ελεύθερης διακίνησης κοινωνικών, πολιτικών και φιλοσοφικών ιδεών.
10. Η διάσωση, η διατήρηση, η προστασία και η διάδοση: α) του Ελληνικού πνεύματος, της Ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της εθνικής κληρονομιάς, β) της ορθόδοξης πίστεως, της ηθικής, των αξιών και των παραδόσεων, και γ) της τοπικής ιστορίας και των εθίμων.
11. Η προαγωγή των αρχών και αξιών του και η προαγωγή της ευημερίας των μελών του, αλλά και γενικότερα την ευημερία της κοινωνίας και της ανθρωπότητας.
12. Η προαγωγή της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, αλλά και γενικότερα την προαγωγή της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, στη κοινωνία και την ανθρωπότητα.
13. Την εναρμόνιση της κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής των μελών του, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Ελληνική παράδοση, πίστη και ηθική, καλλιεργώντας την αδελφοσύνη μεταξύ των μελών του.
14. Την εφαρμογή των αρχών και αξιών της Ορθόδοξης Ελληνικής παράδοσης, πίστης και ηθικής, έτσι ώστε όχι μόνο να επιδιώκεται η ψυχική κατάρτιση των μελών αλλά και η κοινωνική εφαρμογή αυτών των αρχών και αξιών.
15. Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους φτωχούς, αρρώστους, αναπήρους, ανήμπορους, υπερήλικες και προς κάθε άλλου κοινωνικού συνόλου ανθρώπων που χρήζει άμεσης βοήθειας.
16. Η προώθηση ιδεών και ή δημιουργία συνθηκών ώστε να καλλιεργούνται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα εθνολογικής καταγωγής, αισθήματα αγάπης για τους συνανθρώπους τους και αφοσίωσης για την ελευθερία, την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και σε όλες τις πανανθρώπινες αξίες.
17. Η επαφή, επικοινωνία και η συνεχής καλλιέργεια κατανόησης μεταξύ των διαφόρων εθνικών κοινοτήτων κατά τρόπο που να τονίζονται και να αξιοποιούνται τα κοινά σημεία και ταυτόχρονα να περιορίζονται και να εξομαλύνονται οι διαφορές.
18. Η ανάπτυξη αντιλήψεων που να υποβοηθούν στην εμπέδωση του δημοκρατικού τρόπου ζωής ώστε: α) να αποκλείεται η προσφυγή σε ένοπλη ή άλλη μορφή βίας για την επίτευξη πολιτικών σκοπών, β) να εξασφαλίζεται η ειρηνική διαβίωση και ευημερία των λαών και γ) να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
19. Η επιδίωξη της προστασίας των δικαιωμάτων των απανταχού Ελλήνων Ορθοδόξων και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και των ζητημάτων που τους απασχολούν.
20. Η διεξαγωγή εκπαιδευτικών ή άλλων δραστηριοτήτων με σκοπό την βελτίωση των γνώσεων των μελών του πάνω σε διάφορα θέματα.
21. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση κρατικών ή ιδιωτικών φορέων αλλά και γενικότερα οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.
22. Η προβολή του τόπου καταγωγής και κατοικίας των μελών, καθώς και των προϊόντων και των υπηρεσιών του τόπου, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής (βιοτεχνία, εμπόριο, βιομηχανία, τουρισμός, αγροτικά προϊόντα κ.τ.λ.).
23. Η με κάθε τρόπο στήριξη του θεσμού της Οικογένειας, ως βασικού και θεμέλιου θεσμού της κοινωνίας.
24. Η προβολή και προώθηση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του Κ.Ε.Ν.
25. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση της Ειρήνης.
26. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση των αξιών και δράσεων για την Ασφάλεια της Κοινωνίας.
27. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση της Ανάπτυξης.
28. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση της Προστασίας του Περιβάλλοντος.
29. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση των αξιών του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων στις ελεύθερες και δίκαιες, συνεργασίες, συναλλαγές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
30. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση των δράσεων για την Εξάλειψη της Φτώχειας.
31. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση της Προστασίας των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
32. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.
33. Η συμβολή στην προβολή και προώθηση των αρχών και αξιών του Διεθνούς Δικαίου.
Το Κ.Ε.Ν. επιδιώκει τους στόχους αυτούς με πρόσφορα μέσα και σύμφωνα πάντα με τους Νόμους. Το Κ.Ε.Ν. επιδιώκει τους στόχους αυτούς με γνώμονα τις αιώνιες πανανθρώπινες αρχές και αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Αρχές και Αξίες όπως: της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ισονομίας, του Δικαίου και της Αδελφικής Αλληλεγγύης. Οι Αρχές και Αξίες αυτές είναι κοινές μεταξύ των μελών του Κ.Ε.Ν. Το Κ.Ε.Ν. σέβεται τον πλούτο της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας της Ανθρωπότητας και μεριμνά για την προστασία και ανάπτυξη της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Γλώσσας.
Α. Κ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Κ.Ε.Ν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.
Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.
ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.