Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ

Αποτελεί πρόκληση αλλά και είναι ύποπτη η προσπάθεια να τσουβαλιαστεί η ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ μέσα σε μια «ομοφωνία υπεράσπισης της στάσης της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου και του Προέδρου του» με στόχο να καλλιεργηθεί η εικόνα ότι όλες οι παρατάξεις και η ΔΑΣ  συμφωνούν ότι  «δεν συνέβη τίποτα το επιλήψιμο και αν υπήρξε  κάποια παρατυπία αυτή δεν  έγινε από δόλο ή  για ίδιο  όφελος».

Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά: η ΔΑΣ είχε καταδικάσει την εφαρμογή των προγραμμάτων κατάρτισης και της εμπλοκής της ΓΣΕΕ, των Εργατικών Κέντρων σε αυτά, πολύ πριν από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι καταγγελίες για τα σεμινάρια στη Λαμία. Μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ευθύνη έχουν κι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίζονται με τον κυβερνητικό κι εργοδοτικό συνδικαλισμό και υπερψήφισαν τα συγκεκριμένα προγράμματα.  Όταν όλες οι άλλες παρατάξεις και ο τοπικός τύπος εγκαλούσαν το ΠΑΜΕ για τη θέση του για τα σεμινάρια επικαλούμενοι ότι «αν δεν γίνουν τα σεμινάρια θα χαθούν κονδύλια» τους απαντούσαμε ότι όχι μόνο αυτά τα σεμινάρια δεν λύνουν κανένα πρόβλημα –πράγμα αυταπόδεικτο-αλλά θα χρησιμοποιηθούν,  ως μηχανισμός εξαγοράς συνειδήσεων και ως ένας ακόμα τρόπος να θησαυρίσουν οι επιχειρηματίες που υλοποιούσαν αυτά τα προγράμματα.


Η επιβεβαίωση της θέσης και της στάσης του ΠΑΜΕ, που καταψήφισε και τους στόχους και την εφαρμογή των σεμιναρίων με κανένα τρόπο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για κανέναν κι ούτε μπορεί ο οποιοσδήποτε να μας τσουβαλιάζει στην επιχείρηση κουκουλώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη από  τις δυνάμεις του εργατοπατερισμού, που είναι θιασώτες των σεμιναρίων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Σε μια περίοδο που βιώνουν την βαρβαρότητα της αντεργατικής επίθεσης μπορούν να ξεμπερδέψουν με τους εργατοπατέρες και να οργανώσουν με στήριγμα τους το ΠΑΜΕ, την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς. Η   εντεινόμενη επίθεση που θα δεχθούν μετά τις κάλπες είτε από κεντροαριστερές είτε από κεντροδεξιές κυβερνήσεις κάνει επιτακτική ανάγκη την οργάνωση της δικής τους πάλης, χωρίς καμιά αναμονή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου