Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Για την εκρηκτική κατάσταση στο Νοσοκομείο της Λαμίας

Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Λαμίας αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την αλήθεια που έγκαιρα το ΚΚΕ  είχε αποκαλύψει στον ελληνικό λαό, πριν ακόμα από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, οργανώνοντας αγώνες και προβάλλοντας μεταξύ άλλων το σύνθημα, «την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός».

Η δρομολογημένη πτώχευση του λαού μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους υποστηρικτές της,  γίνεται όλο και πιο ορατή, κάθε μέρα και περισσότερο.

Έκφραση αυτής της βαρβαρότητας είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με το ογκολογικό τμήμα να υπολειτουργεί και τη μαιευτική κλινική να μην μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις εφημερίες. Αυτή η κατάντια είναι μόνο η  κορυφή του παγόβουνου μιας και βρίσκονται στο «κόκκινο» τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στο σύνολο των λειτουργιών του:  από την λειψή χρηματοδότηση και την αύξηση του όγκου των ασθενών που ζητούν υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο, λόγω της ανέχειας και του υποβαθμισμένου τομέα της δημόσιας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.


Αυτήν την άθλια κατάσταση στο χώρο της υγείας βιώνουν,  οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, που είναι αναγκασμένοι να ακριβοπληρώνουν φάρμακα και γιατρούς, να καταφεύγουν σε ιδιώτες,  μειώνοντας ακόμη περισσότερο το πενιχρό τους εισόδημα. Το αδιέξοδο για την εργατική λαϊκή οικογένεια επιτείνει η δημιουργία του ΕΟΠΠΥ, που υποβαθμίζει σε επίπεδο πτωχοκομείου τις εναπομείναντες παροχές υγείας, καθώς και  η καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το Νοσοκομείο της Λαμίας εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με την αυτοθυσία του προσωπικού του. Δεν είναι άγνωστα τα προβλήματα και οι ελλείψεις του. Αυτό που πρέπει να κατανοηθεί είναι ότι μετά τις 17 του Ιούνη όποια κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν φτιαχτεί είτε με δεξιό είτε με αριστερό πρόσημο, τα προβλήματα θα επεκταθούν και θα οξυνθούν. Δρομολογούνται απολύσεις και νέες περικοπές χρηματοδότησης, στρώνεται το έδαφος για πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας. Απαιτείται Λαϊκή Επαγρύπνηση. Να επιβάλλει ο οργανωμένος λαός τα δικαιώματα του.

Τόσο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου όσο κυρίως και τα λαϊκά στρώματα που είναι οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας, μέσα από τα σωματεία και όλους τους φορείς, πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να απαιτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματα τους, τιμωρώντας παράλληλα τους επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία που βγάζουν αμύθητα κέρδη σε βάρος του λαού μας.

Το ΚΚΕ  μαζί με το λαό  διεκδικεί ως επείγοντα μέτρα για το Νοσοκομείο της Λαμίας:

       I.            Να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ογκολόγου, γυναικολόγων, παιδιάτρων, ακτινολόγων, αναισθησιολόγων, καρδιολόγων, ουρολόγου. Να μην διακοπεί η λειτουργία καμιάς κλινικής ή τμήματος. Αντίθετα, όλες οι κλινικές πρέπει να ενισχυθούν και να δυναμώσουν για να καλύψουν ολοκληρωμένα της ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής.

    II.            Να επανέλθει σε ισχύ ο προηγούμενος οργανισμός του νοσοκομείου Λαμίας και να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στους παρασκευαστές του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού. Σε προσωπικό χειρουργείου, μονάδων και κλινικών.

 III.            Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλο το προσωπικό. Να διασφαλιστούν οι εφημερίες των γιατρών και τα εξαιρέσιμα νοσηλευτικού προσωπικού και παρασκευαστών.

IV.            Εξασφάλιση των αναγκαίων προμηθειών για την λειτουργία του νοσοκομείου.
Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων. Κάλυψη των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων και των απωλειών τους από το «κούρεμα» από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την οριστική λύση του προβλήματος, προϋποθέτει ο λαός να πάρει ο ίδιος στα χέρια του την εξουσία. Με τη δική του διακυβέρνηση και στο ζήτημα της υγείας να επιβάλλει την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια. Με κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργία τους μέσα σε ένα  Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εμπιστευθείτε τη δύναμή σας. Δυναμώστε τους λαϊκούς αγώνες για όσα χρειάζεται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους. Συντονίστε τα βήματα σας με τους Κομμουνιστές.

Ενισχύστε  και εκλογικά το Κ.Κ.Ε Το έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην επίθεση που θα δεχτεί. Το σχέδιο αποδυνάμωσης του ακριβώς εκεί αποσκοπεί. Να μην αντιδράσει ο λαός χτυπώντας την καρδιά του λαϊκού μας κινήματος το ΚΚΕ. Θέλουν να μειωθεί η δύναμη του αφού δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι μέσα από μια αριστερή κυβέρνηση που θα προδώσει το λαό.

Ν.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου