Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Όσο ο λαός, το οργισμένο καραβάνι προχωρά, οι πολιτικοί θα φωνασκούν και θα ακροβατούν.


Οι δυο τελευταίοι εκλογικοί περίοδοι είναι διαφορετικοί από κάθε άλλη φορά. Ο λαός - η πλειοψηφία - υπόκειται το καθημερινό μαρτύριο της μονόπλευρης σκληρής λιτότητας, αφού έχει αναλάβει στην πλάτη του το μεγάλο κόστος των ανεύθυνων πολιτικών, για τις οποίες δε ρωτήθηκε, έγιναν ερήμην του  από την φαυλοδημοκρατία, που του έπλασαν.

Από την άλλη, οι πολιτικοί με τις πολιτικές τους, που κυβέρνησαν, είναι διαρκώς εκτεθειμένοι με τις πράξεις τους. Έχει χαθεί κάθε μέτρο, ιδιαίτερα, όταν ανακατεύονται, επικοινωνιακές τακτικές και η παραπληροφόρηση. Τεχνάσματα κλοπής της ψήφου του.

Ακούγοντας και πάλι τις νέες προεκλογικές τους υποσχέσεις και δεσμεύσεις, ο λαός  εξοργίζεται, για το ¨χιούμορ¨ και το ¨θράσος¨ των πολιτικών μας, οι οποίοι, επανειλημμένα, έχουν ζητήσει την εμπιστοσύνη του, για να τον βγάλουν από το αδιέξοδο και αυτοί συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν συνειδητά.

Η εξουσία είναι γλυκιά, με όποιο μέσο και αν κατακτιέται. Μέχρι της 17 Ιούνη έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Είδαμε όμως και πολλά. Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες περιμέναμε μεταγραφές, αλλά αυτές ήρθαν από τα κόμματα. Δε ξέρουμε ακόμη, αν υπογράφουν και συμβόλαια συνεργασίας!


¨Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου αποκαλύπτεται, όταν κατέχει δύναμη και εξουσία. Αυτές φουντώνουν κάθε πάθος και φανερώνουν κάθε κρυμμένο ελάττωμα¨, κατά τον Πλούταρχο. Αλλά και εκατό χιλιάρικα αυτές τις δύσκολες εποχές, συν μπόνους προνομίων για βουλευτές, δεν είναι και λίγα με αυτά τα αποτελέσματα στην πολιτική.  

Οι νόμοι της αγοράς, που επικαλούνται συχνά, οι ίδιοι, ως θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, θα τους είχαν στείλει σπίτι για την ανικανότητά  τους στην πολιτική – αρνητικότατο παραγόμενο έργο.

Κάνουν το μαύρο άσπρο. Στην πορεία τους προς την εξουσία, ξεχνούν τι έχουν υπογράψει, ξεχνούν τι γράφουν σε επιστολές προς Ε.Ε., ξεχνούν τι λένε στη βουλή, στις συγκεντρώσεις, στα κόμματά τους, στο Ζάππειο, ή όπου αλλού βρίσκονται. Τα ακροβατικά τους, έχουν ξεφύγει.

Αν συγκεντρωθούν τα ψέματά τους, γεμίζουν τα θέατρα με επιθεωρήσεις γέλιου. Το κακό με τα ψέματα επιδεινώθηκε, όταν ο λαός πρόσφατα με τη ψήφο του ακύρωσε τα Μνημόνια. Προκάλεσε αναστάτωση, ταραχή. Ταρακουνήθηκε τόσο πολύ το σάπιο, διεφθαρμένο και ετοιμόρροπο πελατειακό σύστημα, που  το οπλοστάσιο των ψεμάτων μετά του φόβου και της παραπληροφόρησης κατέρρευσε. Ο τοπικός πολιτικός σεισμός  επηρέασε και την Ε.Ε. , το Δ.Ν.Τ., την τρόικα, τα αφεντικά τους, τους δανειστές.

Ξαφνικά τον τελευταίο καιρό, ντόπιοι και ξένοι σωτήρες, αφού παρακράτησαν με το έτσι θέλω 1 δις από την τελευταία δόση του δανείου, άρχισαν να τα γυρίζουν, για τη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα. Ο επικεφαλής της Τρόικας Κλάους Μαζούχ συζητάει τις πτυχές του νέου μνημονίου, για επιμήκυνση χρόνου δήλωσε ο Βόλφανγκ Φραντς, πρόεδρος της ¨επιτροπής σοφών¨ της Μέρκελ. Η Ιρλανδία ζητά επαναδιαπραγμάτευση και μάλιστα αναδρομική, η Ισπανία βοήθεια από τον ευρωμηχανισμό στήριξης και το πέτυχε και η Μ. Βρετανία δια δημοσκοπήσεων δημοψήφισμα παραμονής ή μη στην Ε.Ε..

Τι έγινε και γύρισε το παραμύθιασμα; Τι άλλαξε ξαφνικά; Πριν λίγο καιρό δε ψηφίστηκε το Μνημόνιο 2; Δεν έγιναν σκληρές ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, όπως θριαμβευτικά και ιδρωμένοι, δήλωναν τότε; Μήπως, δεν διαπραγματεύτηκαν και αντέγραφαν ολονυχτίς τη γνωστή συνταγή του Δ.Ν.Τ. 100 φορές;

Μήπως, κατάλαβε, επιτέλους, ο λαός, ότι πρέπει να χαράξει τη δική του πορεία και να απομάθει τις κακές συνήθειες του παρελθόντος, απαξιώνοντας τους αντιπροσώπους των οικονομικών πειραμάτων;

Ευτυχώς αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές, η πλειοψηφία του λαού, τους προσπερνάει, ως καραβάνι προορισμού και τους αφήνει να κάνουν τα ακροβατικά τους, προσφέροντας θέαμα, στα αφεντικά τους, στους ομοίους τους και στους οικονομικούς λύκους.

Κάποιοι από τους σωτήρες του λαού, συνεχίζουν να πιστεύουν στην καταστροφή της επόμενης μέρας, αν αυτοί βγουν από το πλάνο της εξουσίας. Δικαιολογημένα, γιατί έτσι έμαθαν, φυσικά και με τη δύναμη των χρήσιμων πελατών, που εκπαιδεύτηκαν, να ενδιαφέρονται για την πάρτη τους και για το εκλογικό ποσοστό του κόμματος, που εκπροσωπούν.

Επιθυμούν διακαώς και διαχρονικά να ζει και να βασιλεύει το καθεστώς του ρουσφετιού, της ρεμούλας,  των επιτροπών, της μίζας, της φοροδιαφυγής, το κατόπιν ενεργειών μου  και της ελληνικής μαγκιάς και ας υποκρίνονται, λέγοντας τα αντίθετα.

Άλλωστε, κάποιοι δεν νοιάζονται για τη δυστυχία και τη ταλαιπωρία του διπλανού. Ούτε για τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Η βαρβαρότητα δεν έχει όρια, εν ονόματι του κέρδους και της εξουσίας. Εάν και εφόσον τους αγγίξει, ίσως, τότε θυμηθούν την αλληλεγγύη. Η δυστυχία, η ανεργία, η φτώχεια, μπορούν να περιμένουν.  Ίσως, τότε, είναι αργά για όλους.

Ακόμη παίζουν και εκβιάζουν με την υστέρηση των δημοσίων εσόδων – ταμειακά αποθέματα, δίνοντας παράταση, όταν διαπίστωσαν το σοκ και δέος που προκάλεσαν τα πρώτα εκκαθαριστικά του 2012 στους νομοταγείς πολίτες, που πληρώνουν 2 και 3 μισθούς επιπλέον, αποτέλεσμα των νομοσχεδίων του μνημονίου, που οι ίδιοι ψήφισαν πριν λίγο καιρό.

Τα πολιτικά τους ψέματα για τους θιασώτες του Μακιαβέλι δεν τελείωσαν, συνεχίζουν να τα εκτοξεύουν, αναπροσαρμοζόμενα με νέα επικοινωνιακά τρικ.

Οι μνημονιακές κορώνες, του χθες,  περί χρεοκοπίας και καταστροφής, πριν στις 6 Μαΐου, έγιναν τώρα διαπραγματεύσιμες. Ξαφνικά έγιναν όλοι, λίγο ή πολύ αντιμνημονιακοί, για να είναι στη μόδα της εποχής, στο επικοινωνιακό παιχνίδι κλοπής ψήφων.

Η Ν.Δ. αμφισβητεί τώρα 18 σημεία του μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ 6, λίγα συγκρινόμενα με το συνεταιράκι της εξουσίας. Σε επόμενες εκλογές αν γίνουν ( απευχόμαστε )  θα αναπροσαρμοστούν κατά το συμφέρον. Για  ακύρωση του μνημονίου και  επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους με τους δανειστές, γράφει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα εκμεταλλεύονται τις απώλειες των πρώην μεγάλων κομμάτων. Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό και μαρμαρωμένο σε αρχικές θέσεις.

Το σκηνικό όλων των εκβιασμών, των απειλών, της υποκριτικής  και των ψεμάτων, που βιώνουμε, θυμίζει Κύπρο με το σχέδιο Ανάν, που  αν δεν ψηφιζόταν θα την τελειώνανε. Τίποτα δεν έγινε από την κόλαση, που προέβλεπαν, ότι θα γίνει στην γύρω περιοχή.

Το Ψέμα, η κινητήριος δύναμη της πολιτικής, σ΄ όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης δεν σταματά στην στενή του έννοια. Το ψέμα, είναι ο γενάρχης μιας μεγάλης οικογένειας με διάφορους βαθμούς συγγένειας. Εκλεκτά μέλη του κατά τον Τζον Μερσχάιμερ, θεωρούνται επίσης, η ανακρίβεια, η αποσιώπηση, η απόκρυψη, η διαστρέβλωση, η παράλειψη, η παραπληροφόρηση, η παραπλάνηση, η προπαγάνδα, η μισή αλήθεια. Ο κατάλογος μελών – εννοιών θα μπορούσε να είχε εμπλουτισθεί, αν είχε αποταθεί στους Έλληνες πολιτικούς.

Λασπολογία, διγλωσσία, ανυπόστατες φήμες, κοινοί συκοφάντες, έργα-μακέτες, πολιτικοί απατεώνες, οικονομία τραβεστί, δημιουργική λογιστική, είναι μερικές από τις συχνές φράσεις των πολιτικών στα αγαπημένα τηλεπαράθυρα της τηλε-φαυλο-δημοκρατίας.

Οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και παρτάκηδες. Το καραβάνι του λαού δεν πρέπει να σταματήσει πριν τον προορισμό του, την ανόρθωση της πατρίδας και ας φωνασκούν, ας απειλούν, ας παραμυθιάζουν το λαό με ψέματα οι επαγγελματίες πολιτικοί, με τους φίλους τους και τις οικονομικές ελίτ. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν στο καραβάνι, ενημερωμένοι και ενωμένοι, για το κοινό προορισμό, οι ουρές των βολεμένων φωνασκούντων θα μπουν στα σκέλη και θα απομακρυνθούν, τρέχοντας.

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Π. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου