Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τον Απολογισμό του Δήμου Λοκρών του έτους 2011


Την Δευτέρα 30.7.2012 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών και συζήτησε τον Απολογισμό έτους 2011.

Τον απολογισμό θετικά έκριναν και υπερψήφισαν η πλειοψηφία του Δ.Σ και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

Φραστικά αναγνώρισαν ότι τα εισπραχθέντα έσοδα το Δήμου είναι μακράν χαμηλότερα από τα προϋπολογισθέντα, ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» επέφερε μείωση στα έσοδα, ότι μετέφερε αρμοδιότητες στους Δήμους, χωρίς να αποδώσει και ανάλογους οικονομικούς πόρους, ότι μείωσε το προσωπικό το Δήμου, ότι υπάρχουν οξυμμένα προβλήματα.

Παρ’ όλα αυτά αισθάνονται ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του Δήμου, συγκρίνοντας με άλλους δήμους που είναι σε χειρότερη κατάσταση και δήλωσαν ότι θα επιμείνουν, ώστε να εφαρμοσθεί κατά γράμμα ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και ότι έχουν κάνει πολιτικές παρεμβάσεις που θα αποδώσουν στο μέλλον.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε τον απολογισμό τοποθετούμενη ως εξής:


Ο απολογισμός διαχειριστικά είναι ακριβής και δεν έχουμε να επισημάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Για μας ο απολογισμός είναι ο καθρέπτης της δράσης του Δήμου, των πεπραγμένων του, αποτυπώνει τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του 2011 και αυτό ενδιαφέρει άμεσα το λαό του Δήμου. Εμείς πολιτικά θα κρίνουμε τον απολογισμό και τα πεπραγμένα του Δήμου. Δεν θα κρίνουμε το έργο με βάση τι επικρατούσε πριν στους «Καποδιστριακούς» Δήμους, αλλά με βάση το σήμερα και το τι απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες και φυσικά ούτε με όσα θα γίνουν το 2030 γιατί αυτά θα κριθούν τότε.

Σήμερα λοιπόν γνωρίζουμε ότι επικρατεί μια πολύ άσχημη κατάσταση, που και εσείς οι ίδιοι περιγράψατε και ο Λαός του Δήμου το γνωρίζει πολύ καλά. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε τονίσει από τον προϋπολογισμό που συντάχθηκε αρχές του 2011, ότι η κατάσταση αυτή θα οξυνθεί, γιατί αυτός ήταν μειωμένος σε σχέση με τους προϋπολογισμούς του 2010, αλλά και γιατί στην πορεία του έτους θα επιβληθούν και άλλες περικοπές από την προσαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», τη δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Δικαιωθήκαμε γιατί στον ανακεφαλαιωτικό πίνακα του απολογισμού τα προϋπολογισθέντα έσοδα ανέρχονται σε 28.876.971,75€, ενώ τα εισπραχθέντα έσοδα είναι μειωμένα και ανήλθαν μόλις σε 11.721.450,88€ και εμφανίζονται σαν εισπρακτέα υπόλοιπα 15.479.565,13€.

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι αυτά είναι περικοπές που επιβλήθηκαν από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», την ΕΕ-ΔΝΤ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Αυτές οι περικοπές χειροτέρεψαν τη λειτουργία του Δήμου, την προσφορά υπηρεσιών προς τους Δημότες, δεν έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιηθούν μικρά ή μεγάλα έργα, που έχουν ανάγκη οι πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας. Ακόμα από αυτές τις περικοπές, μειώθηκε το προσωπικό του Δήμου, μειώθηκαν τα εισοδήματα των εργαζομένων, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λειτουργήσει ο Δήμος.

Ενδεχόμενα σε δευτερεύοντα διαχειριστικά ζητήματα να υπήρξαν και αδυναμίες, δε θα σταθούμε σε αυτές γιατί δεν είναι το κύριο, αφού και αυτές πηγάζουν από τις γενικότερες πολιτικές επιλογές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις στην τοπική διοίκηση, την οποία θέλουν να είναι το μακρύ τους χέρι, έτσι ώστε να περνούν τη λογική τους «φορολογούμε άγρια το λαό, δε δίνουμε τίποτα για τις κοινωνικές του ανάγκες, δε χρηματοδοτούμε την τοπική διοίκηση για έργα υποδομών, κόψτε το λαιμό σας να τα βγάλετε πέρα».

Τονίζουμε ότι η αναφορά στα εισπρακτέα υπόλοιπα στην ουσία είναι ευχή και ευχή θα παραμείνει, γιατί η επιμονή από τη μεριά σας στη λογική του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και οι λογικές των περικοπών που συνεχίζονται και αυξάνονται από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκεί οδηγούν.

Έτσι πολιτικά κρίνοντας τον απολογισμό τον καταψηφίζουμε.

Καλούμε το λαό, να μην επικροτήσει θετικά τον απολογισμό της πλειοψηφίας του Δ.Σ., να τον καταδικάσει, να καταδικάσει την πολιτική που αποδέχθηκε και εφάρμοσε, να παλέψει για όσα δικαιούται και του οφείλονται.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2 σχόλια:

  1. "Ο απολογισμός διαχειριστικά είναι ακριβής..." ομολογεί ο κ.Ρούσσης στην εισήγηση του.

    Τότε ΓΙΑΤΙ τον καταψήφισε;

    "...πολιτικά κρίνοντας τον απολογισμό τον καταψηφίζουμε" απαντά ο ίδιος κλείνοντας!

    Δηλαδή;

    Απλά ακολουθεί τυφλά την πολιτική γραμμή που επιτάσσει ο "Περισσός"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ:

    - εισπραχθέντα έσοδα το Δήμου είναι μακράν χαμηλότερα από τα προϋπολογισθέντα

    - τα προϋπολογισθέντα έσοδα ανέρχονται σε 28.876.971,75€, ενώ τα εισπραχθέντα έσοδα είναι μειωμένα και ανήλθαν μόλις σε 11.721.450,88€ και εμφανίζονται σαν εισπρακτέα υπόλοιπα 15.479.565,13€

    - Σήμερα λοιπόν γνωρίζουμε ότι επικρατεί μια πολύ άσχημη κατάσταση, που και εσείς οι ίδιοι περιγράψατε και ο Λαός του Δήμου το γνωρίζει πολύ καλά

    - Ενδεχόμενα σε δευτερεύοντα διαχειριστικά ζητήματα να υπήρξαν και αδυναμίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου