Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πως θα χάσω τα κιλά των διακοπών;;


Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε στο τέλος του, οι εργαζόμενοι ξανά στις δουλειές του, οι μαθητές στα σχολεία και γενικά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!! 

Μετά από μια σύντομη για κάποιους ή με μεγαλύτερη διάρκεια για άλλους, περίοδος χαλάρωσης, ξεκάνει πάλι από την αρχή η φάση εκείνη που επικρατούσε και πριν φτάσει το καλοκαίρι, όπου υπήρχε έντονη προσπάθεια να είμαστε στις παραλίες με καλλίγραμμα και φανερώς ανανεωμένα κορμιά. Και τώρα είναι το σημείο εκείνο που φαίνονται τα αποτελέσματα του καλοκαιριού, τσίτωσε λίγο το παντελονάκι, στένεψε λίγο  το μπλουζάκι…. Αυτά όμως είναι εντελώς λογικά αφού όλοι μας ήπιαμε κάποιες μπυρουλες παραπάνω, φάγαμε περισσότερα παγωτά αλλά κυρίως…. κάναμε μεγαλύτερες βούτες στην χωριάτικη σαλάτα!
    
Δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού!! Είναι η στιγμή που δεν απαιτούνται ακρότητες. Αρκεί απλά να ξανά μπούμε στο πρόγραμμα μιας ισορροπημένης διατροφής. Δεν χρειάζονται υπερβολές γιατί το μόνο που θα καταφέρεται με αυστηρές, μονοφαγικές και λιμοκτονικές  δίαιτες είναι η απώλεια μυϊκής μάζας (που σίγουρα την αυξήσαμε από το κολύμπι, τις ρακέτες κ.α., ) καθώς επίσης και στην απώλεια σωματικών υγρών.
  

Μιλώ για ισορροπημένη διατροφή γιατί είναι ο μόνος τρόπος για το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η απώλεια βάρους  που οφείλεται  στην μείωση του σωματικού λίπους.
  
Ο σωστός τρόπος διατροφής έχει να κάνει με την ανάλογη φυσική δραστηριότητα του καθενός ξεχωριστά γι αυτό και πρέπει να είναι εξατομικευμένος!  Κάλο θα ήταν το κοινό χαρακτηριστικό όμως  όλων να είναι 5 γεύματα ημερησίως, άφθονο νεράκι, φρούτα & λαχανικά της εποχής!  Στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο κατανάλωσης, τρώμε 1 φορά την εβδομάδα ψάρι, 2 φορές όσπρια και 1 φορά λαδερό απαραιτήτως!  Κοτόπουλο από 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, ενώ δεν παραλείπουμε ποτέ να συνοδεύουμε τα γεύματα μας  με φρέσκιες σαλάτες. Η σαλάτα μας είναι καλό να περιέχει βραστά χόρτα ή παντζάρια ή κουνουπίδι  σε συχνότητα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Προτείνω να μην τρώμε κόκκινο κρέας  σε διάστημα λιγότερο από 15 ημέρες και να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο φαγητό μας αφού έχει μαγειρευτεί.
   
Να καταναλώνουμε ελάχιστο αλάτι περίπου στην μύτη του κουταλιού. Μυστικό, αντικαθιστούμε το αλάτι με άλλα μυρωδικά  όπως ρίγανη, θυμάρι, λίγο πιπέρι, άνηθο και μαϊντανό που περιέχουν πολλά μεταλλικά άλατα και νοστιμεύουν το φαγητό μειώνοντας την ανάγκη του αλατιού. 
    
Το μάσημα της τροφής είναι πολύ σημαντικό διότι η χώνεψη ξεκινάει από το στόμα. Όταν καταπίνουμε την  τροφή μας βιαστικά και αμάσητη πετυχαίνουμε τα εξής: δυσκολεύεται η χώνεψη και δημιουργούνται αέρια στα έντερα και φούσκωμα στο στομάχι ενώ δυσκολεύεται η διάσπαση της τροφής στα θρεπτικά συστατικά.
   
Θεωρώ πως η ποικιλία  είναι το χαρακτηριστικό της καλής διατροφής. Η στέρηση είναι κλινικά  αποδεδειγμένο ότι οδηγεί σε συμπεριφορές υπερφαγίας και υποσυνείδητα  υπάρχει  άρνηση για οποιαδήποτε μορφή δίαιτας ή τάση για υγιεινή διατροφή!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου