Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Λείπει ο γάτος… χορεύουν τα ποντίκια*


Από απογοητευτική μέχρι και τραγική η εικόνα της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη 22-8). 

Η πρώτη απουσία του δημάρχου Βαγγ. Τετριμίδα (λόγω προσωπικού μικροατυχήματος), δεν πέρασε απαρατήρητη και η συνεδρίαση δεν θα μείνει στην ιστορία ως η καλύτερη αυτής της δημοτικής περιόδου. Είχε απ`όλα ο μπαξές. Τα πιο πολλά κατά τη διάρκεια που συζητούντο θέματα τα οποία συνήθως χαρακτηρίζονται «ρουτίνας». Ένας ακροατής με ελάχιστη εμπειρία, διέκρινε την αγωνία κάποιων συμβούλων να «ακουστούν», όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά μάλλον πολιτικάντικου διαγκωνισμού.

Είναι γνωστό, ότι από τα μισά της κάθε δημοτικής περιόδου «αρχίζουν τα όργανα» και μπαίνουν στο χορό όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να χορέψουν. Ίσως όχι γιατί χορεύουν καλά, αλλά γιατί «απλά τους αρέσει ο χορός και τον απολαμβάνουν». Βέβαια, ποτέ δεν θα μπορούσες να κατηγορήσεις κάποιον για το αναφαίρετο δικαίωμά του στις προσωπικές φιλοδοξίες, αρκεί αυτές να εκδηλώνονται και στον κατάλληλο χρόνο, αλλά και με τον κατάλληλο τρόπο. Δημιουργεί όμως, τουλάχιστον ειρωνικά χαμόγελα στους ακροατές, ο άσκοπος διαγκωνισμός, που δεν αφορά την κατάθεση της «διαφορετικής άποψης», αλλά μόνο την προσωπική ικανοποίηση που νοιώθει κάποιος ότι τον «προσέχουν και τον θαυμάζουν» όταν χορεύει.

Όμως για να έρθουμε και στην ουσία του θέματος, δεν είναι δυνατό να εγκαλούνται συνάδελφοι, για να ανακαλέσουν κάτι που δεν αποδεικνύεται ότι είπαν, δεν είναι δυνατό να εγκαλείται κάποιος γιατί τοποθετείται πολιτικά ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας διάφορα θέματα (συνέβη και αυτό!!), δεν είναι δυνατό η συνεδρίαση να γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. (ίσως από υπερβολική ανοχή του Προεδρείου) και προ πάντων, δεν είναι δυνατό με την παραμικρή ευκαιρία να υπάρχει και κάποια αποχώρηση «σε ένδειξη εκνευρισμού». Η δημοκρατική λειτουργία, επιβάλλει στο συλλογικό αυτό όργανο (το Δ.Σ.), την υποχρέωση να συνθέσει, μέσα από δημιουργικό και γόνιμο διάλογο, τις διαφορετικές απόψεις . Αυτό και τίποτα περισσότερο. Τα υπόλοιπα αφορούν θέματα «προσωπικών διαδρομών» που ελάχιστα ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Και κάτι ακόμα!Ο«τσαμπουκάς» που χαρακτηρίζει κάποιους που παίρνουν το λόγο «ότι ώρα τους καπνίσει», δεν αποτελεί τίτλο τιμής και ευγένειας, αλλά «δείκτη αναίδειας και (γιατί όχι) βλακείας».

Παντελής Δ. Γερασίμου
* Προσοχή πάντως, γιατί ο «γάτος» καραδοκεί!!
[Από Εφημ. "ΗΜΕΡΑ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου