Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Κυριακάκη με αντιπροσωπεία Σωματείου Εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας


Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης και αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φθιώτιδας συναντήθηκαν πρόσφατα με το σωματείο εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας.

Στη συνάντηση έγινε αρχικά ανταλλαγή απόψεων για τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στο Πυροσβεστικό Σώμα και την καθημερινότητα των πυροσβεστών, οι οποίοι καλούνται, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μέσα σε αντίξοες συνθήκες να υπερασπιστούν με αυτοθυσία ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του σωματείου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα του κλάδου και αναπτύχθηκαν σκέψεις και προτάσεις για ζητήματα που αφορούν τόσο την Πυροσβεστική κεντρικά σαν Σώμα όσο και τοπικά σαν Υπηρεσία Λαμίας, προβλήματα εργασιακής ασφάλειας και δικαιωμάτων, πληρότητας θέσεων και  επάρκειας τεχνικών μέσων. 

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το ζήτημα του ωραρίου εργασίας και την αυθαίρετη κατάργηση της 24ωρης βάρδιας με το ΠΔ 55/2010 χωρίς κανέναν διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται σταθερά εντός και εκτός Βουλής για τη στήριξη και ανάπτυξη του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλα τα επίπεδα.  

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων (μόνιμοι, πενταετούς θητείας, συμβασιούχους). 

Τονίστηκε η ανάγκη κατάργησης της μνημονιακής πολιτικής ως προϋπόθεση για ουσιαστική αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος με θέσεις μόνιμης και σταθερής απασχόλησης, αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, καθώς και επάρκεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού. 

Υπήρξε δέσμευση για τη στήριξη και προώθηση των γενικότερων αιτημάτων των εργαζομένων και ειδικότερα της επαναφοράς και νομιμοποίησης της 24ωρης βάρδιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου