Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας χρονολογεί την ίδρυσή της στο 1900, (25 Ιουνίου) όταν 582 Λαμιώτες, εκπρόσωποι 99 επαγγελμάτων, δημιούργησαν ένα Σωματείο με την επωνυμία
« Σύλλογος των Τεχνοεργατών εν Λαμία».

Το Σωματείο αυτό το δημιούργησε η επιθυμία όλων των Λαμιωτών και το στήριξε η ομόνοια, η αγάπη, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, γι' αυτό και από την ίδρυσή του κιόλας παρουσίασε έργο πολύμορφο, πολύπλευρο, πολυδιάστατο και πολυμερές.

Οι τρεις κύριοι σκοποί του Σωματείου αυτού, ο Εθνικός, ο Φιλανθρωπικός και ο Ταμιευτικός , καταδεικνύουν στο βάθος τους τις ανάγκες που είχε η Κοινωνία της εποχής, τις αδυναμίες του οργανωμένου Κράτους να συντρέξει και να βοηθήσει τους πολίτες του αλλά και τη γενική κοινωνική θεώρηση από μέρους των Λαμιωτών, γύρω στο θέμα της αλληλοϋποστήριξης.

Ο Σύλλογος αυτός αν και αναγκάστηκε να περάσει από Συμπληγάδες , εποχές πολέμων και επιδημιών, δυνάμωνε με το χρόνο και παλεύοντας , τιτάνια μερικές φορές, επικράτησε και έφτασε η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας-η μετεξελιγμένη μορφή του πρώτου εκείνου Πιστωτικού Συνεταιρισμού- να συνεχίζει ασταμάτητα την ανοδική της πορεία, στηριζόμενη στην αγάπη και τη δραστηριοποίηση των 14.000 μελών της.


Κάποιοι , φερόμενοι ως εθνοσωτήρες , ήρθαν σήμερα να μας γυρίσουν 112 χρόνια πίσω .

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ .

Οι ίδιες αξίες που οδήγησαν στην ίδρυση της και την μακρόχρονη πορεία της πρέπει σήμερα να ενώσουν όλους τους Φθιωτείς στον κοινό αγώνα για την σωτηρία και επαναλειτουργία του μεγαλύτερου πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου .

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα και μπροστά από τους υπαλλήλους και τους μετόχους της Τράπεζας σ ’αυτό τον αγώνα.

                                                                                  Αθανάσιος Α. Γαλάνης
                                                                                    Πολιτευτής Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου