Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τα “ισοδύναμα”, η νέα πολιτική απάτη


Σε προηγούμενη αρθρογραφία είχε τονισθεί, ότι, 40 με 45 δις ευρώ χάνονται από τον προϋπολογισμό (Διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ κ. Νίκος Λέκκας ), γιατί αυτό το τεράστιο ποσό το εκμεταλλεύεται με το καλύτερο τρόπο το πολιτικό σύστημα εξουσίας δια της φοροδιαφυγής, για να διατηρεί την πελατεία του, τα βασιλικά του προνόμια,  την νομή της  εξουσίας και φυσικά, να γεμίζει και τις τσέπες του.

Την ίδια στιγμή, με περίσσεια υποκρισία, το σύστημα εξουσίας ψάχνει, όπως διακηρύττει, εκείνα τα ισοδύναμα – αντίμετρα για να καλύψει το προγραμματισμένο και συμφωνημένο πακέτο των 11,5 δις, τα 3 δις, ως συμπληρωματικά μέτρα Μαρτίου και τα 2 δις, για τη λεγόμενη τρύπα του προϋπολογισμού.

Στο παραπάνω πακέτο αν προστεθούν και τα 31 δις, που θα μας δοθούν τον Σεπτέμβριο ( δάνειο ), αν είμαστε καλά παιδιά, είναι ακριβώς ως αρχή  αυτό που ψάχνουμε. Τα ισοδύναμα βρίσκονται εκεί και περιμένουν, να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Η φοροδιαφυγή, όμως, ζει και βασιλεύει  σε εποχή, που ο κίνδυνος για ολική χρεοκοπία είναι προ των πυλών. Η δικαιολογία γνωστή, εδώ και χρόνια : δεν μπορεί να παταχθεί, χρειάζεται χρόνος, ηλεκτρονικά μέσα, κ.λ. Με το ίδιο σκεπτικό θα ακούγονται τα ίδια και μετά 500 χρόνια, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση.


Δυστυχώς, για μία άλλη φορά, το σαπιοσύστημα, δεν επιθυμεί να διορθώσει τον εαυτό του, να ενισχύσει τους θεσμούς και τις δομές  της εξουσίας. 

Το πολιτικό σύστημα εξουσίας είχε μάθει δεκαετίες, να διανέμει τον πλούτο μέσω των πελατειακών σχέσεων με τους κομματικούς του πελάτες και τις υπερκομματικές του παρέες, λεηλατώντας το κράτος. Δεν έχει σκοπό να καταθέσει τα όπλα. Μεταχειρίζεται όλες τις τεχνικές διατήρησης στην εξουσία.

Όταν το χτένι έφθασε στον κόμπο, το 2007, έκρυψε την πραγματικότητα, ωραιοποίησε την κατάσταση, μιλώντας για «θωρακισμένη οικονομία», στη συνέχεια, ότι «λεφτά υπάρχουν» και τελευταία, θέτοντας το ψευτοδίλημμα, «δραχμή ή ευρώ», που θα προέκυπτε από την εφαρμογή του  μνημονίου ή μη και στις πρόσφατες εκλογές, «τα ισοδύναμα», ως αντίβαρο στις οριζόντιες και άδικες μειώσεις, που οι ίδιοι επέβαλλαν, με ολίγον τώρα «επιμήκυνση», «απαγκίστρωση» από το κακό μνημόνιο.

Μ΄ αυτά κέρδισε τις εκλογές επανειλημμένα. Μετά από κάθε προεκλογική υπόσχεση εφάρμοζε αντίθετα μέτρα απ΄ αυτά που υπόσχονταν ( παλιά μας τέχνη κόσκινο ), βρίσκοντας διάφορες προφάσεις. Τώρα τα ρίχνει στους «ξένους», στους  αδιάλλακτους και σκληρούς διαπραγματευτές των δανειστών μας. Είναι μία καλή ευκαιρία, που άρχισε, όμως, να αποδυναμώνεται.

Από δω και πέρα θα γίνεται όλο και πιο καθαρό και συγκεκριμένο το θέμα.  Ποιες «μειώσεις», ποια «ισοδύναμα», ποιες «επιμηκύνσεις χρονικές», ποια μέτρα, ποιες μεταρρυθμίσεις, ποια ανάπτυξη, γενικώς ποιες πολιτικές για την φτώχεια, την ανεργία, τη φυγή των νέων και μορφωμένων ανθρώπων, την πρόνοια, την υγεία, κ.λ.

Κάθε θέμα και μία  πολιτική επιλογή των κυβερνώντων επί του πρακτέου. Το πελατειακό σύστημα επικοινωνιακά θα αποκρύψει τις προθέσεις του, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρείται και στην εξουσία.

Αυτά τα 2,5 περίπου χρόνια διεξάγεται ένας κανονικός κοινωνικός πόλεμος. Το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να μεταφέρει τα βάρη της χρεοκοπίας στους ίδιους, που τα πλήρωναν και πριν απ’ αυτήν. Και για να το επιτύχει, εφηύρε τον «εξωτερικό εχθρό», τους ξένους βαρβάρους, που μας «επιβάλλουν» μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και δεν αφήνουν το ( κακομαθημένο ) πολιτικό σύστημα εξουσίας να εφαρμόσει την πελατειακή του πολιτική.

Η υποκρισία δεν έχει όρια. Δηλαδή, με απλά λόγια, οι «ξένοι», δεν αφήνουν την  πολιτική ηγεσία να ηλεκτρονικοποιήσει τις υπηρεσίες της, να εξαλείψει τη γραφειοκρατία και να πιάσει έτσι τη φοροδιαφυγή και να ανακαλύψει το μέγεθος της διαφθοράς.

Αντίθετα και τεχνογνωσία και «ξένη βοήθεια» υπάρχει, όταν πρόκειται για οριζόντια μέτρα εξουθένωσης του λαού, που μειώνουν συνεχώς τις συντάξεις, τους μισθούς, τα επιδόματα ανεργίας, το εφάπαξ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την Υγεία, την Παιδεία, το κράτος Πρόνοιας, το ξεπούλημα των δημόσιων φιλέτων, τα λουκέτα, κ. λ. αλλά και για να επανδρώσει σε καίριες δημόσιες θέσεις, παλιούς, αποτυχημένους παλαιοκομματικούς πολιτικούς, κουμπάρους και κολλητούς του συστήματος.

Συνεχίζουν την ίδια τακτική, τη βάρβαρη πολιτική, δεν καταλαβαίνουν τίποτα, ακόμη και τώρα που απειλείται το κράτος από εθνική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

Το σύστημα της πολιτικής εξουσίας με την επιχειρηματική ελίτ αλληλέγγυο σύμμαχο και καθοδηγό, με ιδιόκτητα ΜΜΕ, μαθημένη να τρώει το έτοιμο χρήμα των ειλικρινών φορολογούμενων πολιτών, χρησιμοποιεί ακόμη το κράτος σαν τσιφλίκι, κοροϊδεύει, κοιμίζει και εκβιάζει τους αφελείς πολίτες και πριν και μετά τις εκλογές, συμμαχεί με δυνάμεις, που φοροδιαφεύγουν, εδώ και χρόνια, ανέχεται τα προνόμια κάποιων καλομαθημένων κοινωνικών ομάδων, που δεν πληρώνουν προκλητικά τους φόρους τους, αλλά με ευκολία απομυζούν τον λαϊκό μόχθο, ή μεταφέρουν στο λαό εκβιαστικά κάθε αύξηση, ή φόρο, που πρέπει να πληρώσουν.

Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, που οι υπάλληλοι δηλώνουν περισσότερα εισοδήματα και φορολογούνται περισσότερο από  τα αφεντικά τους, που έχουν το προνόμιο να φοροδιαφεύγουν.

Είμαστε η χώρα, που πληρώνει τον κάθε βουλευτή περίπου με 20.000 Ευρώ με ελάχιστο παραγόμενο έργο προς το λαό ( βλέπε κατάντια ), αλλά στην πλειοψηφία τους αποτελεσματικοί  κοινοβουλευτικά προς τις συντεχνίες προνομίων, τους χορηγούς τους και τους πελάτες τους.

Επειδή το σαπιο-σύστημα γνωρίζει τα εγκλήματα κατά του λαού, προσπαθεί  να τα κρύψει με νύχια και με δόντια συμμαχώντας με τους «ξένους»,  τους οικονομικούς εισβολείς, «χρησιμοποιώντας τους» για να αποκομίζει πολιτικά οφέλη ( επικοινωνιακά τρικ λέγονται στη γλώσσα τους ) και να βρίσκεται αλώβητο  στο τιμόνι της εξουσίας και της λεηλασίας.

Τα περιβόητα ισοδύναμα, αντίμετρα, που έγιναν προεκλογικό σήριαλ και μετά πολιτική απάτη από τη σημερινή συγκυβέρνηση, για να πείσει τους αφελείς πολίτες, κρύβονται εδώ, στη φοροδιαφυγή, στα προνόμια κάποιων κοινωνικών ομάδων, στα κλοπιμαία που έχουν στην κατοχή τους οι κλέφτες εδώ και έξω, στις χορηγίες, στην οικογενειοκρατία και στη διαφθορά.

Για ευνόητους λόγους δεν θα ειπωθούν αυτά ποτέ από τους ίδιους,  είναι σαν να αποδέχονται τα εγκλήματα, που έχουν διαπράξει, το ξεπούλημα της χώρας. Γι΄ αυτό κόπτονται για την εξουσία, θέτουν νομικά αναχώματα με ψηφίσματα στη Βουλή, απαξιώνουν κάθε εξεταστική επιτροπή για να μην ανοίξουν θέματα και στόματα, που θα προκαλέσουν πολιτικό ντόμινο, φυλακίσεις και κατασχέσεις περιουσιών.

Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα ανακαλύψεις το πακέτο της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς ( δωροδοκίες, χρηματισμός, εκβιασμός, οικογενειοκρατία, ρουσφέτια, μίζες, φακελάκια ) με πρωταγωνιστή το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα εξουσίας, που άφηνε και αφήνει να ανθίζουν όλες οι μορφές  φοροδιαφυγής και διαφθοράς.

Πολιτικάντηδες, που τίναξαν τις δαπάνες και τις προμήθειες στα ύψη, που ψήφισαν ευνοϊκούς νόμους προς φοροφυγάδες, πελάτες, συντεχνίες, κ. λ. είναι σήμερα υπουργοί, αντί να είναι υπόλογοι. Η επιβράβευση του σαπιο-συστήματος, σ΄ όλο το μεγαλείο.

Χορηγοί, πελάτες, κουμπάροι, ΜΜΕ προπαγανδιστές,  είναι οι φίλοι του συστήματος,  θιασώτες των σημερινών «ισοδύναμων μέτρων», των «κόκκινων γραμμών».

Τρίβουν από χαρά τα χέρια τους για επιστροφή στη δραχμή, γιατί από ένα εξαθλιωμένο λαό θα αγοράσουν τα πάντα, με πρώτη και καλύτερη την εξουσία, υποκρινόμενοι, ότι έκαναν τα πάντα απέναντι στους κακούς ξένους, για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Η δράση ( τα βάρβαρα μέτρα ) δημιουργούν και αντίδραση – φυσικός νόμος, η επιβίωση στην πατρίδα μας παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και οι θύελλες είναι προ των πυλών της κοινωνίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στη διάθεση των γεγονότων. Τα γεγονότα μας πάνε, όπου αυτά θέλουν.

Ο ελληνικός λαός θα  παραμένει σε αυτή την κατάντια, στην εθνική του κατάθλιψη, λεηλατούμενος, όσο ο καθένας, προσωπικά, δεν αναλαμβάνει την τύχη του και την τύχη της χώρας του. Θα άγεται και θα φέρεται στα εκάστοτε επικοινωνιακά τεχνάσματα των συμμάχων της καταστροφής του. Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στα ισοδύναμα και στο στημένο παιχνίδι του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ανακαλύπτοντας τις  πραγματικές διαστάσεις της φοροδιαφυγής, της  διαφθοράς και  τους ωφελημένους από αυτές.

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- gkaranasios24@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου