Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το αριθμ. 12-30/7/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, που περιλαμβάνει την αριθμ. 12/207/2012 απόφασή του.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟΝΤΑ

...

Στην Αταλάντη και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα, 30 Ιουλίου 2012 ημέρα Δευτέρα και
ώρα 19,30 μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών, ύστερα από την αριθμ. 15364 - 23/07/2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία επιδόθηκε σε κάθε Σύμβουλο σύμφωνα με το άρθρο 67 του N 3852/2010 και αφού βρέθηκε απαρτία των παρόντων μελών ( 23 ) σε σύνολο ( 27 ) κηρύχθηκε από τον κ. Πρόεδρο η έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία παρόν ήταν και ο υπάλληλος του Δήμου, Βασίλειος Λιάρτης για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης, των προς συζήτηση κατά σειρά παρακάτω θεμάτων: 

Θέμα 1ο: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Ο Πρόεδρος για το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης έδωσε το λόγο στο Κο Δήμαρχο και είπε τα ακόλουθα:


«Στα άρθρα 40, 41, 42, 43, 44 του Β._. 17/5-15/6/1959 << Περί οικονομικής διοικήσεως και
λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων >> ( ΦΕΚ 114/Τ.Α΄ /1959 ) ορίζονται τα ακόλουθα

Άρθρο 40 

Ο δημοτικός ταμίας, άμα τη λήξει του οικονομικού έτους και τη υποβολή των μηνιαίων λογαριασμών του τελευταίου μηνός προβαίνει αυθημερόν εις τον προσδιορισμόν του χρηματικού υπολοίπου του λήξαντος οικονομικού έτους και την εισαγωγήν τούτου δι΄εκδόσεως υπ΄ αυτού του γραμματίου εισπράξεως εις την διαχείρισιν του επομένου οικονομικού έτους. Ακολούθως προέρχεται εις την κατάρτισιν και υποβολήν των ετησίων λογαριασμών της διαχειρίσεώς του του λήξαντος οικονομικού έτους εις τον δήμαρχον ( και δημαρχιακήν επιτροπήν ) κατά τα εν τη παραγράφω 1 του άρθρου 162 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικος οριζόμενα

Άρθρο 41

Οι κατά το προηγούμενο άρθρον λογαριασμοί σύγκεινται α ) εκ του απολογιστικού πίνακος
και β ) εκ των αναλυτικών καταστάσεων των λογαριασμών της διαχειρίσεως των εσόδων και εξόδων και λοιπών δικαιολογητικών.

Αρθρο 42

1.. Ο απολογιστικός πίναξ περιέχει εν επικεφαλίδι μεν τον δήμον, το ονοματεπώνυμον του δημάρχου και του ταμίου μετά προσδιορισμού της διαρκείας της υπηρεσίας αυτών δια την περίπτωσιν καθ΄ ήν δεν διήρκησεν αύτη καθ΄ όλον το έτος, εν τω κυρίω δε σώματι εμφανίζει κατά στήλας και κατά την διάταξιν των κεφαλαίων και άρθρων του προυπολογιμού.

α ) όσον αφορά τα έσοδα : τα προυπολογισθέντα, τα βεβαιωθέντα τα εισπραχθέντα και τα
υπόλοιπα εισπρακτέα.

β ) όσον αφορά τα έξοδα : τα προυπολογισθέντα, τας κατά την διάρκειαν του οικονομικού έτους δι΄ ειδικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου χορηγηθείσας αναπληρωματικάς εκτάκτους και ειδικής πιστώσεις, τα ενταλθέντα έξοδα, τα υπόλοιπα των πιστώσεων, τας τυχόν υπερβάσεις των πιστώσεων, τα πληρωθέντα έξοδα και τα υπόλοιπα πληρωτέα.

2. Εις τον απολογισμό επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά στοιχεία :

Α΄) Δια τα έσοδα : α΄ ) Κατάστασις αναλυτική εν ή αναγράφονται, κατά την διάταξιν των κεφαλαίων και άρθρων του προυπολογιμού των εσόδων εν έκαστον των εκδοθέντων τριπλοτύπων αποδεικτικών παραλαβής εισπρακτέων και των εκδοθέντων γραμματίων εισπράξεως κατ΄ αύξοντα αριθμόν και ποσόν.

Προκειμένου περί εσόδων βεβαιωθέντων επί του κεφαλαίου <<έσοδα εκ παρελθόντων οικονομικών ετών>> εν τέλει της ανωτέρω καταστάσεως παρατίθεται ειδική ανάλυσις τούτων κατά οικονομικόν έτος και κατά κεφάλαιον και άρθρον του προυπολογισμού αυτού.

β΄ ) τα στελέχη των τριπλοτύπων βιβλίων των εκδοθέντων αποδεικτικών εισπρακτέων,

γ΄ ) τα στελέχη των γραμματίων εισπράξεων,

δ΄ ) τα στελέχη των διπλοτύπων βιβλίων αποδεικτικών εισπράξεων των εισπρακτόρων μετά των οικείων αποσπασμάτων και

ε΄ ) κατάστασιν αναλυτική εμφαίνουσα κατά κεφάλαιον και άρθρον του προυπολογισμού των εσόδων τα εκπεσθέντα ή διαγραφέντα έσοδα κεχωρισμένως κατ΄ έκπτωσιν ή διαγραφήν μετά σημειώσεως του αριθμού και χρονολογίας των εγγράφων βάσει των οποίων εγένετο η έκπτωσις ή διαγραφή.

Β΄ ) Διά τα πληρωθέντα έξοδα : 

α΄ ) Κατάστασις αναλυτική εν ή αναγράφονται κατά την
διάταξιν των κεφαλαίων και άρθρων του προυπολογισμού και κατ΄ αριθμόν και ποσόν έν έκαστον των εξοφληθέντων χρηματικών ενταλμάτων και

Β΄ ) Τα εξοφληθέντα χρηματικά εντάλματα μετά των συνημμένων αυτοίς δικαιολογητικών εγγράφων.

Άρθρον 43

1. Η τελική κατάστασις του λογαριασμού της χρηματικής διαχειρίσεως εμφανίζει :

α΄ ) το χρηματικόν υπόλοιπον του προηγουμένου έτους,

β΄ ) τας εισπράξεις του έτους εκ τακτικών εσόδων εν συνόλω,

γ΄ ) τας εισπράξεις του έτους εξ εκτάκτων εσόδων εν συνόλω,

δ΄ ) τας πληρωμάς του έτους εις τακτικά έξοδα εν συνόλω,

ε΄ ) τας πληρωμάς του έτους εις έκτακτα έξοδα εν συνόλω και

στ΄ ) το χρηματικόν υπόλοιπον.

2. Εις την κατάστασιν αυτήν προσαρτάται το γραμμάτιο εισπράξεως το βεβαιούν την
μεταφοράν του χρηματικού υπολοίπου εις την επομένην διαχείρισιν.

Άρθρον 44

Εις τον απολογισμόν προσαρτώνται :

α΄ ) αντίγραφον του κεκυρωμένου προυπολογισμού και πάσαν τυχόν χορήγησιν αναπληρωματικής πιστώσεως, αι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου μετά των εγκριτικών τοιούτων της διοικητικής αρχής.

β΄ ) η κατά το άρθρον 162 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικος έκθεσις της δημαρχιακής
επιτροπής και πράξις του δημοτικού συμβουλίου επί του απολογισμού.

γ΄ ) πίναξ εμφαίνων αφ΄ ενός τα παραληφθέντα γραμμάτια εισπράξεως και διπλότυπα εισπράξεως καθ΄ υπόλογον και είδος και αφ΄ ετέρου τα εκ τούτων χρησιμοποιηθέντα και υποβληθέντα εις το Ελεγκτικόν Συνέδριον, τα επιστραφέντα αχρησιμοποίητα εις αρμοδίαν υπηρεσίαν ή αρχήν και τα παραδοθέντα εις τον διάδοχον.

δ΄ ) βεβαίωσις της υπό του άρθρου 53 του παρόντος προβλεπομένης αρχής περί των παραληφθέντων γραμματίων εισπράξεων και βεβαίωσις περί των εκ τούτων επιστραφέντων
μετά την λήξιν του οικονομικού έτους.

ε΄ ) Πρωτόκολλον παραδόσεως και παραλαβής εν περιπτώσει αλλαγής του ταμίου κατά την
διάρκειαν του οικονομικού έτους και

στ΄ ) η κατά το άρθρον 16 παράγραφος 2 του παρόντος απαιτουμένη κατάστασις.

Στο άρθρο 24 του Ν. 3202/2003 << Εκλογικές δαπάνες κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές
εκλογές, οικονομική διοίκηση και διαχείριση των Ο.Τ.Α., θέματα αλλοδαπών και άλλες
διατάξεις >> ( ΦΕΚ 284/Τ.Α΄ /2003 ) ορίζονται τα ακόλουθα :

1….2. Από το οικονομικό έτος 2004 υποβάλλονται ετησίως στην αρμόδια Υπηρεσία
Επιτρόπου αντίγραφα των απολογισμών των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού
συνοδευόμενα : α ) από τις σχετικές επ΄ αυτών εκθέσεις και πράξεις των αρμόδιων οργάνων τους και β ) από κάθε σχετικό με τον έλεγχο στοιχείο που καθορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 4 του Οργανισμού του ( Π._. 774/1980, ΦΕΚ 189 Α΄ ).

Στο άρθρο 163 του Ν. 3463/2006 << Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων >> ( ΦΕΚ
114/Τ.Α΄ /2006) ορίζονται τα ακόλουθα :

1. Έως το τέλος Μαίου, εκείνος που ενεργεί την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου υποβάλλει δια μέσου του δημάρχου στη δημαρχιακή επιτροπή λογαριασμό της διαχείρισης του οικονομικού έτους που έληξε. Τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο λογαριασμός της διαχείρισης ορίζονται με το προεδρικό διάταγμα της παρ. 2 του άρθρου 175. Ο λογαριασμός υποβάλλεται ενιαίος, ανεξάρτητα από τις μεταβολές που έχουν τυχόν γίνει, ως προς τα πρόσωπα εκείνων που ενεργούν την ταμειακή υπηρεσία.

2. Μέσα σε δύο ( 2 ) μήνες αφότου παρέλαβε τα ανωτέρω στοιχεία, η δημαρχιακή επιτροπή
τα προελέγχει και, το αργότερο πέντε ( 5 ) ημέρες μετά τη λήξη του διμήνου, υποβάλλει τον απολογισμό και, προκειμένου για Δήμους που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων, τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως, μαζί με έκθεσή της στο δημοτικό συμβούλιο.

…..4. Το συμβούλιο μέσα σε προθεσμία δύο ( 2 ) μηνών αφότου παρέλαβε τον απολογισμό ή και τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως και την έκθεση της δημαρχιακής επιτροπής αποφασίζει με πράξη του για την έγκριση του απολογισμού ή και του ισολογισμού και διατυπώνει τις παρατηρήσεις του σχετικά με αυτόν, σε ειδική για αυτόν το σκοπό συνεδρίαση, στην οποία παρίσταται και ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών του _ήμου…..

5. Ο απολογισμός ή και ο ισολογισμός με το πιστοποιητικό και την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή –λογιστή, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που ορίζονται στο άρθρο 24 του ν.3202/2003 ( ΦΕΚ 284 Α΄ ), όπως ισχύει, υποβάλλονται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσα σε έναν ( 1 ) μήνα αφότου εκδόθηκε η πράξη του δημοτικού συμβουλίου που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος και η υποβολή του ανακοινώνεται στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

Σε περίπτωση μη υποβολής του απολογισμού ή και του ισολογισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επιβάλλονται σε βάρος των υπαιτίων οι κυρώσεις του άρθρου 26 του π.δ. 774/1980 και παράλληλα διενεργείται έκτακτος γενικευμένος έλεγχος στη διαχείριση του _ήμου, μετά από απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδίδεται είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από αίτηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.

Η Οικονομική Επιτροπή με την υπ΄ αριθμ. 14/71/2012 απόφασή της προέβη στον προέλεγχο του απολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011 αφού έλαβε υπόψη της τα οικονομικά στοιχεία που υπέβαλλε ο δημοτικός ταμίας ήτοι την λίστα γραμματείων είσπραξης, την λίστα χρηματικών ενταλμάτων και τον ταμειακό απολογιστικό πίνακα και συνέταξε την έκθεσή της.

Ο ταμειακός απολογιστικός πίνακας με τα βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα έσοδα καθώς και τα προυπολογισθέντα και πληρωθέντα έξοδα οικονομικού έτους 2011 όπως αυτά τελικά
διαμορφώθηκαν έχουν ως εξής :


Μετά από τα παραπάνω παρακαλείται το Σώμα για τη λήψη σχετικής απόφασης σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου έλαβε υπόψη του την ισχύουσα νομοθεσία, τα στοιχεία του φακέλου και μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Σώματος όπως αναλυτικά αναφέρεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της παρούσης συνεδρίασης με ψήφους (21) υπέρ, ένα (1) κατά του Κου. Ρούσση Γεώργιου,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει τον απολογισμό χρηματικής διαχείρισης οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Λοκρών ο οποίος σύμφωνα με τον απολογιστικό πίνακα εμφανίζει:

Α. ΕΣΟΔΑ
ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ: 8.337.853,66 €
ΕΚΤΑΚΤΑ, ΛΟΙΠΑ ΕΣΟΔΑ 3.079.808,20 €
ΧΡΗΜ. ΥΠΟΛΟΙΠΟ 303.789,02 €
ΣΥΝΟΛΟ: 11.721.450,88 €

Β.ΕΞΟΔΑ
ΕΞΟΔΑ: 10.497.827,10 €
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ 1.223.623,78 €
ΣΥΝΟΛΟ: 11.721.450,88 €

Αναθέτει τα περαιτέρω στον κ. Δήμαρχο.
Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 12/207/2012
...
Αφού τελείωσαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση

Για τούτο συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως ακολουθεί

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
Ν.Λιόλιος Α.Ζαΐμης Ι.Μπονόβας, Γ.Γουρνάς, Β.Καρατράντος
Σ.Γκριτζάπης, Η.Κολομτσάς, Γ.Βλαχάβας
Δ.Τσοχαντάρης, Γ.Δουμπιώτης, Χ.Μπώκος
Αλ.Β.Κούρος, Μ.Περλεπές, Ι.Θεοδοσίου
Αρ.Κ.Κούρoς, Κ.Πάσσας, Κ.Σούλιας
Κ.Αγγελούσης, Γ.Παπαμάρκου, Ι.Παπαγεωργίου
Μ.Γεωργοπούλου, Δ.Σουλτανόπουλος,
Π.Μιχαλοπούλου-Σουλτανοπούλου ,Γ.Ρούσσης
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
Ν.ΛΙΟΛΙΟΣ

3 σχόλια:

  1. αναλυτικά τα έξοδα και τα έσοδα μπορεί να μας τα δώσει, να δούμε τι γίνετε με το νοικι στο νταβός και αναλυτικά τα έξοδα των εκδηλώσεων τα καύσιμα κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλακα κανεις προφανως.
      γινονται αυτα ποτε?

      Διαγραφή
  2. τα γαλατα ρε λαμογια και τα ρουχα στους εργατες ποτε θα τα δωσετε ????/α ρε καταγελλια στον εποπτη που τραβατε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου