Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ομιλία Α. Καλλία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Λοκρών

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Λοκρών θα μιλήσει η Διδάκτωρ Νομικής και Δικηγόρος κ. Αγγελική Καλλία-Αντωνίου με θέμα "Θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη" όπου παρουσιάζεται ο καθοριστικός  ρόλος της νομοθεσίας στην προστασία του περιβάλλοντος, και  στην προώθηση του μοντέλου της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα θα συζητηθουν οι βασικές ρυθμίσεις:
α) για τη διαχείριση των υδατικών πόρων,
β) για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής,
γ) για την διαχείριση των αποβλήτων.

Γίνεται αναφορά στα δικαιώματα που διαθέτει  ο πολίτης για να διασφαλίσει ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον, προσφεύγοντας  τόσο στα εθνικά δικαστήρια όσο και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα..


Λίγα λόγια για την ομιλήτρια:


Η κ. Αγγελική Καλλία-Αντωνίου είναι Διδάκτωρ Νομικής και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών:

- Mε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB), Master στο Διεθνές Δίκαιο, και  Διδακτορική Διατριβή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,  εμπειρογνώμων στο ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο περιβάλλοντος.

- Από το 1984 μέχρι το 2004 διετέλεσε νομικός σύμβουλος στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο). Εργάσθηκε για την παραγωγή και εφαρμογή του ευρωπαϊκού  Δικαίου και ιδιαίτερα του Δικαίου Προστασίας Περιβάλλοντος.

- Συνεργάστηκε με Διεθνείς Οργανισμούς (UNEP, OECD, JINR), καθώς και με Διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ευρώπη (EEB, BEUC, WWF, Βirdlife International).

- Aπό τους πρώτους νομικούς που ασχολήθηκαν με το δίκαιο περιβάλλοντος στην Ευρώπη, έχει εκδώσει δώδεκα βιβλία, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από εβδομήντα εργασίες σε ελληνικά και διεθνή νομικά περιοδικά και είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής δύο νομικών περιοδικών. Παράλληλα διοργάνωσε περισσότερα από είκοσι συνέδρια και συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερα από εκατό συνέδρια.

- Διετέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και του Εθνικού Φορέα Ανακύκλωσης Συσκετασιών και άλλων Προϊόντων, καθώς και τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

- Μέλος του διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, επιστημονικός συνεργάτης του Αριστετελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς περιβαλλοντικού Φορέα “club της Ρώμης” στο παράρτημα Βρυξελλών,  Ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Οργανισμού Inten-Synergy που δραστηριοποιείται στην ΝΑ Ευρώπη και Ιδρυτικό μέλος του επιστημονικού σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Δικαίου Περιβάλλοντος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου