Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες



                                                                       4/10/2014

ANAKOIΝΩΣΗ
   

Στο Δ.Σ της 29.9.2014 συζητήθηκε το ζήτημα της ανάθεσης αρμοδιοτήτων της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ με πρόσχημα ότι ο στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος, ότι το προσωπικό δεν επαρκή, πρότεινε να ανατεθεί μέρος αρμοδιοτήτων αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες. 

Την εισήγηση την αποδέχθηκαν οι άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προσπαθεί να δείξει διαφορετικότητα, από πλήρη συμφωνία της σε όλα τα κυρίαρχα ζητήματα με την πλειοψηφία και την πολιτική ουράς που ακολουθεί απέναντι της, μεταφέροντας την ουσία της συζήτησης από το κύριο στο δευτερεύον, δηλαδή, αν αυτό γίνει με ανάθεση ή διαγωνισμό.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, διευκρινίζοντας ότι από θέση αρχής είναι κατά των αναθέσεων και υπέρ των διαγωνισμών, επί του θέματος τοποθετήθηκε ως εξής:

«Μας παρουσιάζετε μια εισήγηση για το ποιά κατάσταση επικρατεί στην υπηρεσία καθαριότητας, για να μας πείσετε να δεχθούμε την ανάθεση αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες.

Δεν θα περιγράψουμε ποιά είναι η κατάσταση στο τομέα της καθαριότητας και τις ελλείψεις που υπάρχουν, αυτό επιβεβαιώνεται από την εικόνα που επικρατεί στα χωριά. Το επαληθεύει το έγγραφο της υγειονομικής υπηρεσίας της περιφέρειας, που διατάζει να παρθούν μέτρα στο Θεολόγο γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία από τα τρωκτικά που αλωνίζουν  στα εκτεθειμένα απορρίμματα.
  
Δεν θα σταθούμε ούτε στην κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία γιατί αυτό μας το λέτε εσείς.

Τι δεν μας λέτε, τι κρύβετε για δικούς σας ευνόητους λόγους; Πως φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση; Γιατί έγινε αυτό; Ποιοί ευθύνονται για αυτή την κατάντια; Ποια φιλοσοφία και ποιοι οι στόχοι αυτής της μεθόδευσης;

Θα σας πούμε λοιπόν εμείς. Κυρίαρχες πολιτικές ευθύνες έχουν οι χθεσινές και σημερινές κυβερνήσεις της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες παρόλο που ληστεύουν τον λαό με τους φόρους που του επιβάλλουν, δεν απέδωσαν τα παρακρατηθέντα 10 ΔΙΣ ευρώ από το κράτος για λογαριασμό της Τ.Α, ούτε αποδίδουν στους Δήμους επαρκή χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του, όπως χρειάζεται και πρέπει, για να αποδώσουν στο λαό όσα  δικαιούται και του ανήκουν.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, του Καλλικράτη που θέλει τους Δήμους να λειτουργούν σαν ανώνυμες εταιρίες, με την λογική της πρόσθετης ανταποδοτικότητας και την παράδοση των υπηρεσιών τους στους επιχειρηματίες οι οποίοι βλέπουν επικερδή ενασχόληση και διέξοδο στα λιμνάζοντα κεφαλαία τους, τα οποία απέκτησαν από το ξεζούμισμα των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. 

Παρόμοιες ευθύνες έχετε εσείς πλειοψηφία και αξιωματική αντιπολίτευση, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές των καποδιστριακών δήμων, που αποδεχθήκατε αυτές τις πολιτικές, τον «Καλλικράτη» και συμβάλατε με κάθε τρόπο σε όλα τα επίπεδα, δήμων, περιφερείας, ΤΕΔΚ-ΚΕΔΚΕ-ΠΕΔ-ΚΕΔΕ, για να περάσουν όλα αυτά σε βάρος του λαού.

Σκόπιμα δεν μας λέτε πόσα είναι τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει ο λαός σε αυτό το τομέα, τι στόλο οχημάτων,  τι προσωπικό χρειάζεται η υπηρεσία καθαριότητας για να καλύψει τις ανάγκες.

Δεν λέτε πιο το κόστος ανάθεσης σε ιδιώτες. Δεν τα λέτε όχι γατί δεν ξέρετε, αλλά γιατί συμφωνείτε απόλυτα με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Δεν μας λέτε ακόμα ότι  σε μικρό βάθος χρόνου θα παραχωρηθούν όλες οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ότι θα διαλυθεί, ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και ο λαός δεν θα έχει καθαριότητα γιατί οι επιχειρηματίες θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο όταν πληρώνονται.

Και επειδή η κρατική χρηματοδότηση προς το δήμο θα είναι ανύπαρκτη, ο λαός δεν θα έχει να πληρώσει, θα δημιουργηθεί πλήρης εγκατάλειψη και θα γεννηθούν μεγάλα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας.

Ακόμα δεν λέτε ότι οι εργαζόμενοι στους ιδιώτες θα δουλεύουν σαν σκλάβοι, με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς μέσα προστασίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν αποδεχόμαστε τις επιλογές σας.

Αντιπροτείνουμε δημόσιο πανελλαδικό φορέα απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) με κεντρικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση για τη λύση του προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων- ανακύκλωση. Σε αυτόν να εναχθεί ο ΦΟΣΔΑ της περιφέρειας στον οποίο έχει καθυστερήσει η λειτουργία του με ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφέρειας, των δήμων και πραγματικά αγωνιούμε για την εξέλιξη αυτού του ζητήματος.
   
Να προχωρήσει γρήγορα το έργο σταθμών μεταφόρτωσης(ΣΜΑ), το οποίο καθυστερεί γιατί αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία θέλουν να ξεκοκαλίσουν το 1,2 εκατομμύρια ευρώ μεταφέρουν τα παιχνίδια τους στο δήμο και καθυστερούν τις διαδικασίες. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η τελική έκβασή του, γιατί είναι αμφίβολη η διάθεση κονδυλίων.
   
Η γρήγορη αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.Η μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Θήβας

Επάνδρωση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται, πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και  ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που τους καταστούν ομήρους και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο λαό.

Τον καλούμε να αντιδράσει για να αποκρούσει τις πολύ άσχημες συνέπειες που σύντομα έρχονται.


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα αντιπαλέψει αυτές σας τις επιλογές με όσες δυνάμεις διαθέτει».

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους... Καιρός ήταν... Άντε μήπως και ξεβρομίσει ο τόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μύρισε εκλογές το ΚΚΕ και έδωσε εντολή για αγώνα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν λες την αληθεια κ. Ρουση.
    1)Το θεμα δεν εχει να κανει με "συμφεροντα"γενικως και αοριστως.Το προβλημα ειναι οτι η δημοπρασια για τον σταθμο μεταφορτωσης ακυρωθηκε απο τι αρμοδιο υπουργειο (το εγγραφο δημοσιευτηκε στο διαδικτυο) ως δημοπρασια "μαιμου" και το σχετικο εγγραφο ηταν κρυμμενο απο 13-3-2014 και παρουσιαστικε στο δημοτικο συμβουλιο 29-8-2014 δηλαδη 6 ολοκληρους μηνες αργοτερα,με αποτελεσμα οταν οι διπλανοι δημοι τοποθετουν ηδη τους σταθμους ο δημος Λοκρων δεν εχει ξεκινησει ακομη την διαδικασια δημοπρατησης.Γιατι αυτο το αποσιωπας?Επειδη φταιει ο Λιολιος?
    2)Το θεμα αναφερεται "ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ"και οχι δημοπρασια,που θαχει περισσοτερες συμμετοχες και σιγουρα εκπτωση.Και γνωριζεις καλα οτι αυτα ειναι λεφτα των δημοτων,ειναι τα τελη καθαριοτητας.Ουτε γι΄αυτο μιλας,μηπως γιατι αυτο συμφερει ατομικα τον Λιολιο?
    3)Για τα σκουπιδια που καθονται βδομαδες στους καδους παλι δεν ριχνεις ευθυνες στην δημοτικη αρχη.Γιατι?
    4)Γιατι αποσιωπας το γεγονος οτι οΛιολιος λεει ψεματα στους δημοτες,αφου τα περι χυτα Θηβας ειναι μπαρουφες?
    Αοριστα στα επιχειρηματικα συμφεροντα,στις μικρες χρηματοδοτησεις τις κρατικες(γνωριζεις πολυ καλα οτι την καθαριοτητα την πληρωνουν οι δημοτες με τα τελη μεσω ΔΕΗ),δεν καταλογιζεις ευθυνες εκει που πρεπει,αλλα τις μεταθετεις αοριστα αλλου,με αποτελεσμα να προκαλεις συγχυση στους δημοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου