Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ?


ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ  ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΠΕΚΑ?

Με απόφαση  του ΥΠΠΕΚΑ  δίνεται προσωρινή λύση στο θέμα των σκουπιδιών  για τους Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο επίκεφαλής του συνδιασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΚΡΙΔΑΣ κ. Κ Αγγελούσης έθεσε στο Δημ.Συμβούλιο της Παρασκευής 28-11-2014 το θέμα των σκουπιδιών και της ενημέρωσης των Συμβούλων για το έγγραφο του ΥΠΠΕΚΑ που βοηθά τους Δήμους στο τεράστιο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ με το σκεπτικό ότι το θέμα των σκουπιδιών έχει συζητηθεί.
  
Η ενέργεια αυτή του ΥΠΠΕΚΑ συμβάλει επίσης στο να αποφύγουν οι Δήμοι τα τεράστια  πρόστιμα της ΕΕ.
 
Οι ευθύνες του Δημάρχου είναι τεράστιες. Αρνήθηκε την συζήτηση και την ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβούλιου γιαυτό το σοβαρό θέμα.
 
Το ΥΠΠΕΚΑ κατά παρέκκλιση των εν ισχύ Περιφερειακών σχεδιασμών  Διαχείρισης  Αποβλήτων αποφάσισε την τελική διάθεση των αστικών αποβλήτων σε νόμιμες  λειτουργούσες εγκαταστάσεις  διάθεσης  ΧΥΤΑ.
  
Η προσωρινή αυτή διαχείριση επιβάλλεται προκειμένου να καταστεί εφικτή η παύση λειτουργίας, και να υλοποιηθεί η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στους Δήμους, λόγω της μη υλοποίησης των αντίστοιχων υποδομών  διαχείρισης των υποδομών  που προβλέπονται από τον ισχύοντα  Περιφερειακών σχεδιασμών  Διαχείρισης  Αποβλήτων.
   
Ο Δήμος Λοκρών με βάση την παραπάνω απόφαση θα πρέπει να διαθέση τα αστικά του απόβλητα στο ΧΥΤΑ θήβας.
 
Παράλληλα θα πρέπει :
 
·        Να εφαρμόσει άμεσα πρόγραμμα συλλογής συσκευασιών ανακύκλωσης
 
·        Να μεριμνήσει για την άμεση διακοπή λειτουργίας και ταχεία υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της περιοχής ευθύνης του
 

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ?
 

3.5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ ΕΙΝΑΙ
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
 
Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΔΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ
ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ?






4 σχόλια:

  1. Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΚΟΜΗ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ κ.ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΑ ΟΙ ΧΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ.ΑΡΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ηθελε συζητηση γιατι στην παραγραφο 11 λεει"Σε περιπτωση παραλειψης της παρουσας Αποφασης καταλογιζονται ποινικες,αστικες η διοικητικες ευθυνες".Για να δουμε μετα απο ολα αυτα που εχει πραξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μας πεί ο κύριος Αγγελούσης,που είναι δημοτικός σύμβουλος κάποιες τετραετίες ( για να μην ξεχνιόμαστε), τι ακριβώς είχε μεριμνήσει ή δεν ήξερε για τα σκουπίδια τότε; και τώρα που λύνεται το θέμα για ποιόν ακριβώς λόγο εξίστατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου