Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΙΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΠΑΙΤΕΙΑ


[ Του ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ]


Μετά την παραχώρηση του ιππόδρομου στην Αθήνα, άλλα και τα ανεξέλεγκτα κονδύλια στις διαφορές ΜΚΟ που συχνά ακούμε γα το πόσο αδιαφανώς λειτουργούν, το ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, με εισήγηση Μπακογιάννη και του ινστιτούτου Prolιpsis, ζητάει 150.000 ευρώ για να συνεχίσει το πρόγραμμα σάντουιτς στα σχολεία, στο πλαίσιο «αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας» για την περιφέρεια Στερεάς. 

Το ποσό αυτό είναι έτσι και αλλιώς πολύ μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων.

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση, μέσα από τους θεσμούς της κοινωνίας μας και την τοπική διοίκηση, όταν 109 σχολεία το ζητούν στην περιφέρεια μας. 

Δεν μπορεί να οδηγούν τα παιδιά σε επαιτεία.

Μήπως θέλουν να φτιάξουν τους αυριανούς δούλους;

Η τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου ανέδειξε δυο μεγάλα ζητήματα, την  λειτουργιά των ΜΚΟ παράλληλα με το την περιφέρεια που από τα παραπάνω φαίνεται ότι είναι επιλογή της πλειοψηφίας της περιφέρειας άλλα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήταν επιλογή και των προηγουμένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Με τον ίδιο τρόπο θα γίνει και η τουριστική προβολή της περιφέρειας, μέσω του ΣΕΤΕ του Ανδρεάδη (σύνδεσμος τουριστικών επιχειρήσεων και μεγαλοξενοδόχων). 

Καταλαβαίνει ο καθένας μας ότι η στρατηγική διάλυσης των οποιονδήποτε μορφών έλεγχου στην κυκλοφορία χρημάτων του κράτους και των περιφερειών είναι σε εξέλιξη, τα πάντα λοιπόν στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αλήθεια ποσό έχουν σχέση οι επιδιώξεις του ΣΕΤΕ με τον μικρό ξενοδόχο στα Καμένα Βούρλα; 

Οι επαγγελματίες που έχουν ανασφάλιστες οικογένειες έχουν τα ίδια συμφέροντα με τον Ανδρεάδη; 

Εκτός από τρεις μονάδες και κάποιους ελάχιστους μικρούς επαγγελματίες υπάρχουν άλλοι στην περιφέρεια μας που μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα για χρηματοδότηση; 

Με παράδειγμα τα Καμένα Βούρλα και τα αποτελέσματα από το προηγούμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή, όπως και αυτό που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μώλου-Άγιου Κωνσταντίνου, ξέρουμε ότι τέτοια προγράμματα είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των επαγγελματιών ενοικιαζόμενων δωματίων, μικρών ξενοδοχείων και μονάδων εστίασης. 

Άλλωστε, «περιφερικοί σύμβουλοι ανέφεραν ότι είναι πρόγραμμα επιχειρηματιών και όχι της περιφέρειας». 

Θα ξεχάσουν οι ταξιτζήδες της περιφέρειας τον ρόλο του Ανδρεάδη στο νόμο του Ραγκούση για την απελευθέρωση της μεταφοράς προσώπων!!!! 

Όλα αυτά είναι οι μεταρρυθμίσεις που δεν κάναμε και αναφέρονται συχνά ο Τάισενμπλουμ και τα λοιπά ευρωκοράκια και αφού τις σαλαμοποίησαν τις φέρνουν όλες στο τρίτο μνημόνιο.

Για να λειτουργούν αυτά τα θέρετρα για την κοινωνία και τις οικογένειες των επαγγελματιών, θα πρέπει να τα περιδιαβαίνουν χορτάτοι άνθρωποι. Έχει ευθύνη ο ΣΕΤΕ και ο Μπακογιάννης, και η ΕΕ για τα σάντουιτς και την πείνα σε 109 σχολεία, για την ακραία φτώχεια, την ανεργία και τους νόμους όπως το ασφαλιστικό, που πρέπει να το πάρουν πίσω, το φορολογικό που έκλεισε χιλιάδες μονάδες αυτοαπασχολούμενων στην περιφέρεια μας.

Μόνο μας όπλο η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση να ζούμε με ασφάλεια και δικαιώματα. Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής

Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου