Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ




 Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων,  της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

 Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Φθιώτιδας είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ότι: 

Η βάρβαρη επίθεση που εξαπολύεται εναντίον τους –όχι μόνο στο Ασφαλιστικό- μετατρέπει τη μαζική τους φτώχεια σε σωτηρία των ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων. Έτσι ξεπερνά ο καπιταλισμός τις κρίσεις του.   

Έχουν απέναντί τους και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, το Λεβέντη, όσο κι αν υποκριτικά διαφοροποιούνται στα λόγια. Όλοι τους συμφώνησαν και ψήφισαν τα προαπαιτούμενα και το 3ο Μνημόνιο. Πολύ πρόσφατα, μόνο το ΚΚΕ δήλωσε ότι καταψηφίζει και δεν θα επικυρώσει στη Βουλή τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την Ενιαία Ασφαλιστική(ιδιωτική) Ευρωπαϊκή Αγορά η οποία ανοίγεται διάπλατα μετά τη διάλυση του Ασφαλιστικού στη χώρα μας.  

Έχουν απέναντί τους τις δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού τάσσονται με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Αφού διαλέγονται με τους «κοινωνικούς εταίρους» τους για λογιστικές λύσεις βιωσιμότητας, ενώ πρόκειται για ταξική επιλογή της κεφαλαιοκρατίας.   

Έχουν απέναντί τους την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης της περιοχής που, για αντιπολιτευτικά και προσωπικά οφέλη, παρουσιάζονται να συμπαραστέκονται στον αγωνιζόμενο λαό, ενώ, ουσιαστικά, συγκαλύπτουν τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματά του και τον τσακίζουν.   

Μπορούν να ορθώσουν σοβαρά εμπόδια στην ασκούμενη πολιτική με στόχο να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Το έχουν πετύχει παλιότερα. Κατόπιν να καταργηθεί το σύνολο των αντιασφαλιστικών νόμων και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να υπάρξει ένα Δημόσιο, Κοινωνικό, Καθολικό Ασφαλιστικό Σύστημα που θα περιφρουρεί τα δικαιώματα των εργαζομένων για Σύνταξη, παροχές Υγείας και Πρόνοιας. 

 Ο τρόπος να εμποδιστεί και να ανατραπεί ο νέος οδοστρωτήρας σε βάρος του λαού, για   να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι ένας: Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!

 Η Τ.Ε. καλεί το λαό της Φθιώτιδας να συνεχίσει και να δυναμώσει την πάλη του με κορύφωση τη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Να αντιπαρατεθεί με τον αυταρχισμό και την κυβερνητική προπαγάνδα, με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή-υποταγή. Να εμπλουτίσει τις μορφές πάλης και να ενισχύσει την αλληλεγγύη, τη συμμαχία, μεταξύ όλων των κλάδων, των λαϊκών στρωμάτων σ’ όλη τη χώρα.  

ΛΑΜΙΑ         23/1/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου