Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

«HANNUS .. HORRIBILIS!»...

      
[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]




         «Φταίει το ζαβό το ριζικό μα;.Φταίει ο Θεός,που μας
          μισεί; Φταίει το κεφάλι το κακό μας; Ποιος φταίει;…».-
                                   ( Κώστας Βάρναλης: «Οι μοιραίοι»! )
  

   Ετος 1954. Η ταινία : «Η ωραία των Αθηνών». Οπου ο αείμνηστος «λογομάστορας» Νίκος Τσιφόρος βάζει στα χείλη του Βασίλη Αυλωνίτη το περίφημο:  «Ωρέ… που πάμε; Που πάμε ρέεε…;».

   Ποιος θα το φαντάζονταν, 61 χρόνια μετά, πως η συγκεκριμένη ατάκα θα…στοίχειωνε επαναλαμβανόμενη όχι σαν κωμικό, μα σαν βασανιστικά τραγικό ερώτημα από το μυαλό και στο στόμα του κάθε ΄Ελληνα.

    Και φθάσαμε  στο 2016. Οπου το «περίφημο»κράτος,με μεθόδους… μαγγανείας  …στεγνώνει, αρμέγοντας κάθε τι που κινείται, κάθε εύκολο στόχο. Τον μισθωτό, τον επαγγελματία, τον αγρότη και βέβαια τον συνταξιούχο (αυτόν …πάγια), οδηγώντας τους  στον αφανισμό.

  Η κατάσταση, τα πράγματα, αποστεωμένα σε ακραίες φιλελεύθερες εκδοχές. Με αυταπάτες, αλληγορίες, ψεύδη  και ιδεολογικές αγκυλώσεις… χωριό δεν γίνεται. Εχουμε… σκάσει να το λέμε και να το ξαναλέμε. Με μιά κοινωνία …πυρακτωμένη δεν κάνεις πειράματα! Οι φαντασιωστικές πολιτικάντικες  διαδρομές τέλος! Οι μικροκομματικές περιχαρακώσεις τέλος!
     
  Για καιρό απορούσαμε έως οικτιρμού με τον πολίτη  που δεν …παρατούσε λέει τον …καναπέ. Κάποτε όμως «ο κόμπος φθάνει στο χτένι». Ηδη έφθασε και όλος ο κοσμος, μα όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα, είναι πλέον στον δρόμο. Στην επικράτεια ένταση, κατάσταση  εκκρηκτική, αδιέξοδο, οι πάντες στα…κάγκελα!
  
 Το θυμοσοφικό πως «οι πολλοί δεν είναι τρελλοί» είναι σωστό. Οσοι με αλλαζονική αυτοπεποίθηση το αγνοούν, κάνουν λάθος και σύντομα θα το πληρώσουν. Ο κοσμάκης όμως τι φταίει; Με υποσχόμενα αυθαίρετα, παράταιρα, ανοικονόμητα, σαχλά μπαλώματα, διορθώσεις και…αναθεωρήσεις δεν πάμε πουθενά. Ζούμε  συναινετικό…βιασμό με καθημαγμένο  μέλλον. Ως πότε;

   Ένα χρόνο τώρα στην διακυβέρνηση και εξακολουθείτε να μιλάτε για «υπονομευόμενη  διαπραγμάτευση». Σιγά το…νέο! Δεν τους ξέρατε; Δεν τους γνωρίζατε τι …κουμάσια είναι; Επρεπε προκλητικά να σας πούν, πως «σας ζητήσαμε αγελάδα κι΄εσείς μας στείλατε …γάτα;»!

 Τι γυρεύει ο κοσμος; Πάντως όχι προσχώρηση σε δεδομένα επιβαλλόμενης έξωθεν δογματικής λιτότητας,στην οποία απερίφραστα οι κυβερνώντες όχι μόνο  συναινούν, αλλά υπερθεματίζουν προτείνοντας κατακρεούργηση κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη.(π.χ.Ασφαλιστικό).

  Αυτό που προτείνεται είναι παρανοικό.Δεν υπάρχει παγκόσμια προηγούμενο εφαρμογής ασφαλιστικού σχεδίου-συστήματος που να μην συνοδεύεται από αναλογιστική προσέγγιση.Με τους περιβόητους δεικτες αναπλήρωσης και τον νέο τρόπο υπολογισμού δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να …βαφτίζεις κάθε σύνταξη ανταποδοτική και να την καθιστάς βραχυπρόθεσμα προνοιακό επιδομα!Κάποτε υπήρχαν εως και 358 Ταμεία. Ηρθε η Πετραλιά  και τα περιόρισε σε 135. Με τον χρόνο μειώθηκαν σε λιγότερα.

 Τώρα, με …φάλτσες επινοήσεις  …αρπα-κόλα, προτείνεις να τα συνεννώσεις σε ένα. Χωρίς οργανόγραμμα  η προσπάθεια θα οδηγηθεί  σε χάος. Και δεν είναι μόνον αυτό.Στον ίδιο φορέα θα εντάξεις και τα ταμεία υγείας! Δηλαδή …μπάχαλο και θα γελάσει ο…κάθε πικραμένος! Καταλαβαίνεις  Κε Κατρούγκαλε; Τα άγαρμπα εμμονικά στερεότυπα, οδηγούν σε παρεμβάσεις αλισυτελείς!

  Οσον αφορά το Αγροτικό,σου στείλαν γραμμένους δύο νόμους οι φίλοι μας οι εταίροι και θέλεις δεν θέλεις θα τους εφαρμόσεις. Τίποτα παρακάτω και τίποτα παραπάνω. (Κάτι ξέρει ο Ρωμανιάς). Οσα λες και υπόσχεσαι στον αγροτόκοσμο για βελτιώσεις κ.λ.π.  είναι …προφάσεις εν  αμαρτίαις, δηλαδή …άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε! Και κάτι τελευταίο: Ξεκαθαρίστε τι είναι Ασφαλιστικό και τι …Φορολογικό. Και μην μπερδεύετε τον κόσμο με νούμερα και  αριθμούς. Πέστε του την αλήθεια. Ερχεται καταιγίδα. Πέστε του  πως το 2016, η χρονιά που άρχισε θα είναι Annus Horribilis=έτος ερρεβώδες, φρικτό, απαίσιο…

  
  Υ.Γ. Σε ότι αφορά Κε Τσίπρα το «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε»που σου ξεστό       
           μισε ο αντιπαθής,προκλητικός απρεπής και εχθρικός Σόιμπλε, έπρεπε
           άμεσα να του ανταπαντήσεις: «Είναι η βαρβαρότητά σας ηλίθιε!».Ψά
           ξε να δείς τι είχαν σε ανάλογες στιγμές πιέσεων ανταπαντήσει ο Γεώρ
           γιος Παπανδρέου  στον Λύντον Τζόνσον και ο Κωνσταντίνος Καραμαν
           λής  στον τότε Γερμανό καγκελάριο  Σμίντ.!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου