Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΗΛΗ



Εχθές 19/1 οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, αλιείς και αγρότες με τρακτέρ κινήθηκαμε από την πλατεία της Ανθήλης προς την εθνική, παρατάσσοντας τα δίπλα στον κόμβο.

  
Καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλη την Φθιώτιδα να το ενισχύσουν και όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να αντιταχθούμε σε ότι μας οδηγεί  στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία, που αποφάσισαν  Κυβέρνηση, «Θεσμοί», Ε.Ε., και όλοι όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές των Μνημονίων. Πρέπει να απομονώσουμε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας παραπλανήσουν διαχωρίζοντας μας σε κατά κύριο επάγγελμα και μη αγρότες, θέλοντας εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες ανασφάλιστους και να μας ξεζουμίσουν μέσω του φορολογικού, του δυσθεώρητου για μας κόστους παραγωγής, των περιορισμών στην παραγωγή που βάζει η ΚΑΠ... κλπ. Εχθρός μας είναι όποιος και ότι μας πεταεί εκτός παραγωγής με σκοπό να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, βάζοντας σε κίνδυνο την διατροφή του λαού με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, αποκομίζοντας ταυτόχρονα τεράστια κέρδη και που αυτό ονομάζουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
  

Δεν θα τους αφήσουμε!!!
  
Εμείς διεκδικούμε να ζήσουμε και απαιτούμε: για το ασφαλιστικό να μην γίνει καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές κανενός. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  


Για το φορολογικό: Φορολογία για όλους σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί (πέρσι θεωρούσαν ότι ένας έγγαμος είναι αδύναμος και δικαιούται επίδομα θέρμανσης εάν είχε εισόδημα μέχρι 40.000). Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40000€.  

  
  
Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο που μας κήρυξαν είναι η μαζική και αγωνιστική μας συμμετοχή στο μπλόκο της Φθιώτιδας, ο συντονισμός μας: με όλα τα μπλόκα που έχουν τα ίδια με εμάς αίτημα και που γι αυτό το λόγο συντάσσονται με την Πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων και τους υπόλοιπους εργαζομένους, προκειμένου να μπει ένα φρένο στο ξεκλήρισμα μας, την πείνα και την ανεργία και να ξεκινήσει η αντεπίθεση μας με τελικό στόχο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος μας.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου