Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση του Θ.Γιαννόπουλου στη Βουλή για το έργο των 2δις στην Αταλάντη


Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υπουργός υγείας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος για την μη υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών έργων και συγκρίμένα για μεγάλό έργο συνολικής επένδυσης 2 δις ευρώ που εκκρεμεί στη Αταλάντη.
  
  
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της Ερώτησης του βουλευτή Φθιώτιδας:

Θέμα  : Η μη υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων αποτελεί ντροπή για τη χώρας μας 

Επένδυση συνολικού εκτιμωμένου ύψους 2 δις ευρώ κινδυνεύει να ματαιωθεί λόγω παρελκυστικής τακτικής των κρατικών υπηρεσιών και αδυναμίας να δαμασθεί η γραφειοκρατία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα εγκύρου εφημερίδας (Καθημερινή, 19-2-2011).
Πρόκειται για επένδυση σε ιδιωτική όπως αναφέρεται έκταση, αδιαφιλονίκητης κυριότητας στην Αταλάντη Φθιώτιδας που μέχρι σήμερα έχει απαιτήσει 500(1) υπογραφές «αρμοδίων». Χωρίς για το προβλέψιμο μέλλον να φαίνεται ένδειξη ότι το έργο τούτο τελικώς θα ευοδωθεί.
Η σημασία του έργου είναι προφανής. Όχι μόνον ως οικονομική επένδυση αλλά και ως χωροταξική και αναπτυξιακή δράση το έργο φιλοδοξεί να «μεταμορφώσει» την  ευρύτερη περιοχή. Αλλά ακόμη δε και ως πηγή απασχόλησης της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας, και μόνον, επιβάλλει ως σχέδιο τον πλήρη συντονισμό όλων των εμπλεκομένων διοικητικών παραγόντων ώστε τα τυχόν εμπόδια να υπερπηδηθούν και ο ιδιωτικός αυτός τομέας να αναπτυχθεί όπως σχεδιάζει με τους δικούς του πόρους..

Κατόπιν αυτού, ΕΡΩΤΑΣΘΕ :


Να ενημερώσετε το Σώμα για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί σχετικώς με την προώθηση των σχεδίων υλοποίησης του παραπάνω επενδυτικού σχεδίου.
Και να καταθέσετε την σχετική με τους εμπλεκόμενους φορείς αλληλογραφία του Γραφείου σας από την οποία θα προκύπτει ότι έχετε ασκήσει της ανάλογες κυβερνητικές αρμοδιότητές σας προς την κατεύθυνση αυτή.


Αθήνα, 21/02/2011
Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου