Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Για αντεργατική και διασπαστική πρακτική καταγγέλλουν τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ στη Φθιώτιδα, απεργοί που συγκεντρώθηκαν στην πλ. Διάκου

Με ψήφισμα που εξέδωσαν εργαζομένοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, κινήσεων και συλλογικοτήτων πολιτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Διάκου της Λαμίας, καταγγέλλουν τους τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (ΕΚΦ) για την αντεργατική και διασπαστική πρακτική για το εργατικό κίνημα.
 

 
Αναλυτικά το ψήφισμα:


Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της πλατείας Διάκου εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, φοιτητών, πρωτοβάθμιων σωματείων, κινήσεων και συλλογικοτήτων πολιτών

Καταγγέλλουμε τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (ΕΚΦ) για την αντεργατική και διασπαστική για το εργατικό κίνημα πρακτική τους κατά τη σημερινή απεργιακή ανοιχτή συγκέντρωση-διαδήλωση, την οποία επιχείρησαν να μετατρέψουν σε κλειστό «συνέδριο» μεταξύ λίγων και εκλεκτών κλεισμένοι μέσα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου!


Συγκεκριμένα, οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ του προεδρείου του ΕΚΦ δέκα λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα της συγκέντρωσης στην πλατεία Διάκου (την οποία το ίδιο το προεδρείο του ΕΚΦ είχε προσδιορίσει για τη συγκέντρωση) κι ενώ ακόμη δεν είχε συγκεντρωθεί όλο το πλήθος των εργαζομένων, χωρίς να απευθύνουν ανοιχτή μαζική πρόσκληση και με πρόφαση την «κακοκαιρία» (ούτε καν ψιχάλιζε!), απομακρύνθηκαν από την πλατεία, κλείστηκαν μέσα στην αίθουσα του ΕΚΦ και άρχισαν τη διαδικασία των ομιλιών μεταξύ τους μπροστά σε περίπου τριάντα εργαζόμενους, «γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια» τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, φοιτητών, πρωτοβάθμιων σωματείων, κινήσεων και συλλογικοτήτων πολιτών που περίμεναν στο χώρο της πλατείας να ξεκινήσει η αγωνιστική εκδήλωση!

Με περισσό δε θράσος, συνέχισαν τη διασπαστική πρακτική τους ακόμη και μετά το κάλεσμα για να ξεκινήσει η εκδήλωση στην πλατεία και την αυθόρμητη μαζική κατακραυγή δεκάδων συγκεντρωμένων με την αποχώρηση από την αίθουσα αρκετών εργαζομένων! Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας ξεκίνησε η εκδήλωση της πλειοψηφίας των εργαζομένων με τοποθετήσεις εκπροσώπων σωματείων και φορέων, ακολουθούμενη από μαζική μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Προφανώς, οι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες «αρχισυνδικαλιστές» της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ έχουν σοβαρό λόγο να κρύβονται από τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αφού έχουν την κύρια ευθύνη για την αποδιοργάνωση του εργατικού κινήματος στην περιοχή, υπονομεύουν συστηματικά τους αγώνες των εργαζομένων και σπέρνουν το διχασμό στην εργατική τάξη και την τοπική κοινωνία, συναινώντας ουσιαστικά στην εφαρμοζόμενη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου και στις απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της περιοχής ούτε τους εμπιστεύεται ούτε τους νομιμοποιεί πλέον ως εκπροσώπους τους! Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αφήσουν τις καρέκλες τους! Διαφορετικά, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα τους διώξουν μαζί με την κυβέρνηση, την Τρόικα και το μνημόνιο!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους της περιοχής, ανεξάρτητα κομματικής ή άλλης ένταξης, με τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, φορείς τους και κινήσεις τους σε κοινό, ακηδεμόνευτο, συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών – κοινωνικών κατακτήσεων ενός αιώνα που κατεδαφίζονται από την κυβέρνηση της Τρόικας και του Μνημονίου, σε αγώνα για την απελευθέρωση του κόσμου της εργασίας!



LamiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου