Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη από την Σούδα

Χιλιάδες είναι οι νεκροί στην Λιβύη και όχι εκατοντάδες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της λιβυκής αποστολή του ΟΗΕ, Ιμπραήμ Νταμπασί, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
 
Ο πρεσβευτής του ΟΗΕ εκτίμησε ότι ο Καντάφι θα παλέψει μέχρι το τέλος και δε θα παραδοθεί ζωντανός, ενώ ζήτησε από τους αρχηγούς των αφρικανικών κρατών να σταματήσουν να στέλνουν μισθοφόρους σε βοήθεια του Λίβυου ηγέτη.

«Είναι τρελός και ψυχολογικά ανισόρροπος. Θα μείνει, μέχρι τη στιγμή που είτε θα σκοτωθεί είτε θα αυτοκτονήσει» σημείωσε ο πρεσβευτής.

«Το καθεστώς του δικτάτορα ζει τις τελευταίες του στιγμές. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που φτάνουν στην Τρίπολη και συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, την πλατεία των μαρτύρων. Αυτοί οι άνθρωποι θα νικήσουν, αλλά ο Μουάμαρ Καντάφι έχει στείλει τους τρομοκράτες του απέναντι στους διαδηλωτές και περιμένουμε χιλιάδες νεκρούς σήμερα στην Τρίπολη» πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής δήλωσε, ακόμη, ότι η χώρα θα σταματήσει σύντομα την εξαγωγή πετρελαίου για λόγους ασφαλείας, αλλά η βιομηχανία δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

«Η εξαγωγή του πετρελαίου μπορεί να σταματήσει σύντομα για λόγους ασφαλείας, αλλά πιστεύω ότι βρίσκεται υπό τον καλό έλεγχο του λαού και δε θα υποστεί ζημιές» ανέφερε.

Ο κ. Νταμπασί κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δράσει άμεσα με την επιβολή κυρώσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι και άλλων ηγετών της Λιβύης.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για νεκρούς στα προάστια της πρωτεύουσας, ανάμεσά τους και παιδιά.

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν στρατιωτική επέμβαση

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξαιρούν, από το τραπέζι, καμία απολύτως μορφή δράσης τους έναντι του Μουάμαρ Καντάφι, συμπεριλαμβανομένης μιας δυνητικής αμερικανικής στρατιωτικής δράσης», υπογράμμισε γύρω στις 22.17 ώρα Ελλάδας, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπός του, κ. Τζέϊ Κάρνι.

Είναι πολύ πιθανό πλέον το ενδεχόμενο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ενώ θεωρείται δεδομένη σε αυτή την περίπτωση η ελληνική εμπλοκή. 
 
Εδώ και λίγες μέρες AWACS του ΝΑΤΟ πετάνε εντός FIR Μάλτας και ουσιαστικά επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Λιβύης.
Επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με ελληνική εμπλοκή;

Ο Γ.Γ.του ΝΑΤΟ συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουδαπέστη με τους υπουργούς Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ αυτών και με τον Έλληνα ΥΕΘΑ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην περίπτωση επέμβαση η Ελλάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αφού η βάση της Σούδας θα είναι η αφετηρία του κάθε εγχειρήματος, καθώς πλοία και αεροπλάνα θα εφοδιάζονται αποκλειστικά από εκεί.


hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου