Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ομόφωνη προσφυγή στο ΣτΕ για τα διόδια, στη Μαυρομαντήλα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας, να στηρίξει την προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εγκατάστασης των διοδίων μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, στη θέση Μαυρομαντήλα.

 
Όλες οι πλευρές του δημοτικού συμβουλίου αξιολόγησαν τη συγκεκριμένη κίνηση ως ένα βήμα, ζητώντας συγχρόνως περισσότερο δυναμικές κινητοποιήσεις καθότι, όπως υπογράμμισαν, τα διόδια έχουν κυκλώσει την περιοχή.

Ο δήμαρχος Λαμίας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς υπογράμμισε πως είναι συνεπής απέναντι στις διακηρύξεις του προηγούμενου διαστήματος για να παρακολουθεί από πολύ κοντά την εξέλιξη αυτών των θεμάτων και θεσμικά να παρεμβαίνει το δημοτικό συμβούλιο. Αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα σε ό,τι αφορά την επέκταση των περιβαλλοντικών όρων για να εγκατασταθούν διόδια και υποστήριξε ο Δήμος ανεξάρτητα από τη στάση των μελών που το υπηρετούν έχει την θεσμική οντότητα για να προσφύγει στα κατά νόμο όργανα. Ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τη συνάντηση με τους φορείς που είχε πριν από λίγα 24ωρα και υποστήριξε πως είναι ένα από τα βήματα τα οποία μπαίνουν μπροστά από την πλευρά του Δήμου, χωρίς βεβαίως να αποκλείει ακόμη και δυναμικές αντιδράσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πλευρά της η κα Τζένη Οικονόμου συμφώνησε ότι υπάρχει ένα έλλειμμα νομιμότητας στη συγκεκριμένη πράξη ωστόσο, όπως διαπίστωσε, υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Ζήτησε περισσότερη δράση με πρώτο τον δήμαρχο, ως πρώτο πολίτη της πόλης. Υπογράμμισε ακόμη πως χρειάζεται το συγκεκριμένο θέμα να έρθει στα χέρια της κοινωνίας και ότι οι συμβάσεις παραχώρησης περικλείουν τη Λαμία. Ζήτησε μεγαλύτερη επιμονή σε ό,τι αφορά τα έργα που πρέπει να κατασκευαστούν για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και ζήτησε να μην αποτελέσει η συγκεκριμένη κίνηση, μια κίνηση για λόγους επικοινωνίας. «Άλλωστε κ. δήμαρχε την δόξα σας την έκλεψε ο κ. Γκλέτσος» είπε χαρακτηριστικά η κα Οικονόμου.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Βασίλης Κυριακάκης υπογράμμισε πως είναι ένα καλό βήμα ωστόσο ζήτησε από τον Δήμο να μπει επικεφαλής στις προσπάθειες ακύρωσης και της τροπολογίας Ρέππα ενώ απάντησε συνολικά και για τις αιτιάσεις της κυβέρνησης απέναντι στο κίνημα «Δεν πληρώνω» που όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι άνθρωποι που νιώθουν την κομματική αδικία και δεν έχουν δυνατότητα άλλης αντίδρασης». Ο κ. Κυριακάκης υπογράμμισε ότι παρά τις μεθοδεύσεις από την πλευράτης κυβέρνησης και των εταιριών το κίνημα αυτό θα γίνεται μεγαλύτερο και δεν πρόκειται να το σταματήσουν οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις. Έκανε μάλιστα αναφορά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, που στο παρελθόν είχε αναφερθεί σε αυτά τα κινήματα ενώ τόνισε ότι οι προσπάθειες του Δήμου θα πρέπει να συνεχιστούν και με τα παράνομα, όπως τα χαρακτήρισε, διόδια των Θερμοπυλών.

Σύμφωνος με τις κινήσεις του Δήμου ήταν και ο κ. Γιώργος Κοτσάνος ο οποίος χαρακτήρισε λαίλαπα τα διόδια και κερδοσκοπικές τις προσπάθειες των εταιριών. Έκανε λόγο για συλλογικές προσπάθειες τονίζοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση του Δήμου βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Κώστας Μπασδέκης ζήτησε καθημερινή δράση γιατί μόνο έτσι θα ακυρωθεί η προσπάθεια των εταιριών αλλά και της κυβέρνησης να επιβάλει μέτρα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις δυνατότητες του λαού ενώ η κα Ντίνου Τσέλιου σημείωσε την ανάγκη δυναμικών αντιδράσεων απέναντι στις προθέσεις των εταιριών.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Βαγγέλη Κουβέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στάση της μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο, στην οποία μετείχε, σημειώνοντας ότι από το 2006 είχε αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα σαν ένα από τα κορυφαία θέματα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ωστόσο όμως υποστήριξε ότι εκείνη την εποχή όλοι σιωπούσαν. «Βέβαια δεν ξέρω τι να πιστώσω και τι να χρεώσω σε σας κύριε δήμαρχε αφού δεν υπηρετούσα τότε στο δημοτικό συμβούλιο» υπογράμμισε ο κ. Βαγγέλης Κουβέλης. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάκης Συλεούνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θέσεις τις οποίες είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν, τονίζοντας πως «ένα συλλογικό όργανο δεν μπορεί να προκρίνει τις οποιεσδήποτε αντιρρήσεις και αντιδράσεις μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν άτομα». Μίλησε για μια συνεπή στάση σύμφωνα με τις αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου ενώ παράλληλα τόνισε πως τα συγκεκριμένα θέματα είναι από εκείνα που δεν μπορούν να φύγουν από το πρώτο επίπεδο του ενδιαφέροντος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κοτρωνιάς υπογράμμισε με νόημα πως «θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις» ενώ τόνισε ότι δεν έχει κανένα επικοινωνιακό χαρακτηριστικό, κάτι που άλλωστε αποδεικνύει η συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων πριν το συγκεκριμένο θέμα πάρει την οδό του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Κοτρωνιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ελεγχθούν και τα υπόλοιπα θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία των διοδίων ενώ δήλωσε αμετακίνητος στις θέσεις που έχει διαμορφώσει το δημοτικό συμβούλιο σε σχέση με την συμπλήρωση του οδικού δικτύου.


LamiaNews

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ..........

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.... ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.....

    ΜΟΝΟ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου