Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζεται η λειτουργία των παράνομων και ανεξέλεγκτων, ιδιωτικών και δημοτικών χωματερών στην Αταλάντη και στο Δήμο Λοκρών. 

Η παράνομη δημοτική χωματερή της Αταλάντης, η οποία βρίσκεται στην κοίτη ενός μεγάλου ρέματος ανατολικά της πόλης και το οποίο καταλήγει στη θάλασσα.

Το πρόβλημα της ρύπανσης στην περιοχή είναι τεράστιο. Όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε μία σποραδική ανεξέλεγκτη χωματερή.

Η δημοτική χωματερή της Αταλάντης μολύνει μόνιμα έδαφος, θάλασσα και αέρα, μιας και όλων των ειδών τα απορρίμματα (ακόμη και βιομηχανικών) είτε θάβονται, είτε καίγονται, είτε καταλήγουν στη θάλασσα. 
Στην εν λόγω ΧΑΔΑ  οποιοσδήποτε εναποθέτει οτιδήποτε χωρίς κανέναν, μα κανέναν απολύτως έλεγχο.

Πέρα από την δημοτική παράνομη χωματερή της Αταλάντης που είναι μία μόνιμη πληγή για την υγεία των κατοίκων,  υπάρχουν και άλλες ανεξέλεγκτες χωματερές σε ΟΛΑ τα δημοτικά διαμερίσματα και χωριά του δήμου. 

Πληροφορίες από καταγγελίες που έχουμε μιλούν για εργολάβο της περιοχής ο οποίος έχει δημιουργήσει παράνομες "ιδιωτικές" χωματερές βιομηχανικών αποβλήτων εν μέσω ελαιώνων. 

Ο εν λόγω εργολάβος ακολουθεί την εξής διαδικασία: Ανοίγει με σκαπτικά μηχανήματα σε ξέφωτο εν μέσω ελαιώνα μεγάλες τρύπες  στο έδαφος (σαν βόθρους) και μετά με φορτηγά μεταφέρει παράνομα βιομηχανικά απορρίμματα και απόβλητα τα οποία θάβει χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο για την επικινδυνότητα αυτών των ουσιών. 
Εμείς ερευνούμε και προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για την επαλήθευση  αυτών των πληροφοριών τα οποία όταν θα έχουμε θα τα στείλουμε εκεί που πρέπει.
Καλούμε ωστόσο τον Δήμο Λοκρών και τις υπηρεσίες να κάνουν σχετικούς ελέγχους σε όλη την περιοχή.
Κύριοι προστατέψτε επιτέλους τις ζωές των δημοτών και κυρίως των παιδιών μας.

3 σχόλια:

  1. Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις -διαχρονικές- ευθύνες του και πρώτον να καθαρίσει όλες τις παράνομες αυτές χωματερές και τα ρέματα που είναι μπαζομένα με απορρίμματα και δεύτερον να αρχίσει να μοιράζει τσουχτερά πρόστιμα σε όσους παρανομούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ... ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΑΔΕΙΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΡΕΜΑ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΙΠΕ...ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ...!!!
    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!!!
    ΓΙΑΥΤΟ Η ΠΟΛΗ ΗΤΑΝ "ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ" ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΤΟΙΟΙ "ΓΥΦΤΟΙ" ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΤΕ Ο κ. ΖΑΪΜΗΣ ΕΦΕΡΝΕ ΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΔΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ) ΔΙΟΤΙ ΜΟΛΥΝΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ?
    ΠΙΕΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΔΑ ΠΡΟΕΔΡΕ. ΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου