Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν σπίτια στους μετανάστες;

Παρεκκλίσεις από τις διατάξεις για αλλαγές στη χρήση γης, επιτρέπει τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Στόχος είναι να γίνει δυνατή η ανέγερση προκατασκευασμένων εγκαταστάσεων σε δημόσια ή ιδιωτικά οικόπεδα και η αξιοποίηση κτιρίων ως κέντρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών.

  
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η τροπολογία, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής προβλέπει ειδικότερα τη «δυνατότητα αλλαγής χρήσης υφιστάμενων κτιρίων και/ή ανέγερσης προκατασκευασμένων εγκαταστάσεων σε δημόσια ή ιδιωτικά οικόπεδα σε εκτός σχεδίου περιοχές, με συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς δόμησης, που θα ορίζονται κατά περίπτωση από οικείες κοινές υπουργικές αποφάσεις κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων χρήσεων γης».

Στην αιτιολόγηση της νομοθετικής αυτής παρέμβασης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι εγκαταλείπεται η αρχική ιδέα να γίνουν μετατροπές σε εγκαταστάσεις στρατοπέδων, διότι, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, απαιτούνται «μεγάλης έκτασης επισκευές, βελτιώσεις και πρόσθετες παρεμβάσεις οι οποίες είναι χρονοβόρες».

Επισημαίνει παράλληλα ότι προβάλλει «επείγουσα και επιτακτική η αναζήτηση λύσης στο μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης» που επιβαρύνεται «από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια».

Σημειώνεται ότι δεν προσδιορίζονται συγκεκριμένες περιοχές.

1 σχόλιο:

  1. Τίνα, Γιώργο, Χρήστο, είμαι και εγώ πακιστανό, θα μου δώσετε ένα σπιτάκι???

    Είμαι άστεγο μετανάστη φιλοξενούμενο...

    Δεν έχω πληρώσει φόρους και έκτακτες εισφορές, ούτε μισθό να κόψει το ΠΑΣΟΚ...

    Είμαι αξιοθρήνητο άστεγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου