Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΝΕ Φθιώτιδας "κοντά" στους κατοίκους της Λάρυμνας για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία

Το Ν.Σ. Φθιώτιδας της ΚΝΕ χαιρετίζει και δηλώνει τη συμπαράσταση του στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές των σχολείων της Λάρυμνας που αντιστέκονται κόντρα στις συγχωνεύσεις των σχολείων
  
   
Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ, και της οδηγίες της Ε.Ε είναι να στοιβάξουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, φτηνούς, καταρτίσιμους εργαζόμενους. Σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς. Σχολεία δηλαδή της "αγοράς", με διαφορετικό πρόγραμμα το καθένα και στόχο τη γρήγορη και "εύπεπτη" γνώση που πολύ γρήγορα θα απαξιώνεται.

Τα σχέδια αυτά, μαζί με τον "Καλλικράτη", οδηγούν σε σχολεία που προοπτικά θα "ανήκουν" στους δήμους και στις επιχειρήσεις, δηλαδή κατηγοριοποιημένα σχολεία των πλούσιων και των φτωχών δήμων που και τα δύο θα "κυνηγούν" χορηγούς για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς θα καλούνται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα για το "καλό του σχολείου".

Σε αύτη την προσπάθεια αξιοποιούν και την αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό στους αγώνες του λαού για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και ως τέτοια κρίνεται η προσπάθεια προπηλάκισης στελεχών της ΚΝΕ που βρίσκονταν μαζί με τους μαθητές στο κτίριο που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και συζητώντας με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στο πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ε.Ε, Τρόικα.
 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ της ΚΝΕ
 

lamianews

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου