Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος νέος πρόεδρος του Ε.Ο.Φ.

Εσπευσμένα από τη Σίφνο επέστρεψε ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος, καθώς εκλήθη από την κυβέρνηση να αναλάβει τον ΕΟΦ από τον οποίο παραιτήθηκε ο Γιάννης Τούντας.
 
Δεν πρόλαβε να πατήσει πόδι στη Σίφνο  όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές, ο  πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος και το  πρωί χτύπησε το  κινητό του τηλέφωνο. Ήταν ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ.Άδωνης Γεωργιάδης.
«Θανάση σε θέλω στον ΕΟΦ έχει ενημερωθεί και ο  πρωθυπουργός και συμφωνεί» είπε με την χαρακτηριστική φωνή του. Έτσι  αναγγέλθηκε στον κ. Γιαννόπουλο η ανάληψη της προεδρίας του Εθνικού οργανισμού φαρμάκων.
 
Στα παλιά του λημέρια τον τομέα της Υγείας θα βρεθεί ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος καθώς φαίνεται αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) μετά την παραίτηση του Γιάννη Τούντα το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Μια θέση πραγματικά "ηλεκτρική καρεκλά" αφού οι διαπλοκές και τα πανίσχυρα συμφέροντα φαρμακοβιομηχάνων, γιατρών,  προμηθευτών, στελεχών μονάδων υγείας κ.α  θέλουν να διαμορφώνουν με τους δικούς τους όρους τις συνθήκες στην αγορά του φαρμάκου. Τιμές φαρμάκων, αποζημιώσεις, φαρμακευτικές εταιρείες, ενστάσεις, ελλείψεις προσωπικού αλλά και πολλά άλλα στον τομέα του φαρμάκου θα κληθεί να λύσει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Ο κ.Γιαννόπουλος μετά από κάποια χρόνια απουσίας από τον τομέα της Υγείας θα επιστρέψει με ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο δεδομένου ότι η τρόικα έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο που καθορίζονται οι τιμές στα φάρμακα αλλά και για όλη τη διαδικασία. 

Άλλωστε και ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Τούντας στην επιστολή παραίτησής του που έδωσε και στον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το μεσημέρι της Πέμπτης αφήνει σαφείς αιχμές για την έλλειψη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, για τον τρόπο που βγαίνουν οι τιμές και οι αποζημιώσεις ενώ δεν παραλείπει να πει και για τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού που δημιουργούσε και δημιουργεί όλα τα τελευταία χρόνια δυσλειτουργίες.

Άγνωστο είναι -για την ώρα- αν η τοποθέτηση του κ. Γιαννόπουλου στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ συσχετίζεται με την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος.

Όλοι πάντως αναρωτιούνται πλέον αν μετά την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, ο κ.Γιαννόπουλος θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης σε μερικούς μήνες...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου