Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου: «Η περιοχή δεν αντέχει άλλες καταστροφές από πλημμύρες»

H Επίκαιρη Ερώτηση (με αρ.πρωτ.:1575/17.06.2013) που κατέθεσε η κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τη χορήγηση των αδειών για τα υφιστάμεθα δικαιώματα χρήσης νερού συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.      
         
Η Βουλευτής στην πρωτολογία της χαρακτήρισε τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης γραφειοκρατικές, πολύπλοκες, με αυξημένο κόστος για τους δικαιούχους αγρο-κτηνοτρόφους και τελικώς, ανεφάρμοστες. 

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως οι συνεχείς αποφάσεις τροποποίησης και μετάθεσης των τελικών ημερομηνιών εφαρμογής  σε συνδυασμό με το κόστος και την ταλαιπωρία που επωμίζεται κυρίως ο Έλληνας αγρότης καθιστούν εμφανείς τις σοβαρές ελλείψεις στον σχεδιασμό της πολιτικής για την αντιμετώπισή τους. 

Καταλήγοντας, ρώτησε πως προτίθεται το Υπουργείο να δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς καθυστερήσεις και διοικητικά βάρη για τους πολίτες, με γνώμονα την αειφορική διαχείριση των νερών αλλά και την εγκαθίδρυση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.  
         

Στην δευτερολογία της η κα Μακρή, μεταξύ άλλων, ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα εν λόγω προβλήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:


«Κύριε Υπουργέ, με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα εσείς προσωπικά να επιμεληθείτε της από 19 Δεκεμβρίου 2012 υποβληθείσας από την ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης από την ΕΥΠΕ Υπηρεσία αρμοδιότητός σας (έχει γίνει συνάντηση με τα υπηρεσιακά στελέχη), ώστε με περιβαλλοντικούς όρους η Πολιτεία να δεσμευτεί ότι θα πράξει τα μέγιστα σχετικά με την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην κοιλάδα του Σπερχειού. Η περιοχή δεν αντέχει άλλες καταστροφές από πλημμύρες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου