Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σκουπίδια: Τέλη υπέρ των δήμων που έχουν ΧΥΤΑ - Πόσα θα πληρώνουν οι Λοκροί;

Τέλος υπέρ των Δήμων που έχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) θα μπορεί να επιβληθεί στους Δήμους που εξυπηρετούνται από τις εν λόγω εγκαταστάσεις.
Αυτό ορίζεται σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Ειδικότερα:
-παρέχεται η δυνατότητα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) επιβολής στους δήμους που εξυπηρετούνται από αυτόν, αντισταθμιστικού οφέλους υπέρ του δήμου που χωροθετούνται εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή και τελικής διάθεσης ή προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων

-το αντισταθμιστικό όφελος συμψηφίζεται με τα ποσά που οι δήμοι υποχρεούνται να καταβάλλουν στον ΦΟΣΔΑ για τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Τα ποσά που θα απομείνουν θα μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης, κατά προτεραιότητα όμως σχετιζόμενης με περιβαλλοντική αντιστάθμιση από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Με λίγα λόγια ας προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά όλοι οι Λοκροί για το νέο χαράτσι που θα μας ζητηθεί υπέρ του Δήμου Θηβαίων για το ΧΥΤΑ που θα χρησιμοποιούμε.
Το νέο χαράτσι υπέρ των Δήμων που έχουν εγκαταστάσεις ΧΥΤΑ, θα επιβληθεί και στο Δήμο Λοκρών, ο οποίος σύμφωνα με τις ενέργειες του κ.Λιόλιου θα εξυπηρετείται από τον ΧΥΤΑ του Δήμου Θηβαίων. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν φυσικά οι δημότες μέσω των τελών ύδρευσης-καθαριότητας.

Κάποιοι, όταν προειδοποιούσαμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, μας λοιδορούσαν και έλεγαν πως ήμασταν υποστηρικτές του Σκαμπερδόπουλου, πως διαδίδουμε ψευδείς φήμες για να τρομοκρατήσουμε τους δημότες, και διάφορα άλλα τέτοια ποταπά...
Ο Σκαμπερδόπουλος όμως έφυγε. Όπως θα φύγει κι ο κ.Λιόλιος, ο κύριος "ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ" (όπως και οι υπόλοιποι όψιμοι αρνητές του ΧΥΤΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ κ.κ.Μαμάνδρας-Ζαΐμης-Καρατράντος). 
Το νέο χαράτσι όμως που έρχεται θα μείνει για πάντα!!! 
Θα παραμείνει σαν ένα αιώνιο "έργο", μία αιώνια "προσφορά", του Λιόλιου προς όλους τους Λοκρούς πολίτες...

Το οποίο θα πληρώνουμε για όλη μας τη ζωή... 

Περαστικά μας...

13 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΤΟΤΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΕΚΘΡΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 2009 είχε γίνει μια καλή προεργασία για να γίνει η μελέτη και η υλοποίηση ΧΥΤΑ στην περιοχή με πόρους του ΕΣΠΑ χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι του Δήμου οικονομικά. Ο ΧΥΤΑ δεν είναι η τέλεια λύση αλλά ήταν 10 φορές καλύτερη λύση από την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο σημερινό σκουπιδότοπο της Αταλάντης όπου συγκεντρώνονται σκουπίδια από πολλά σημεία του Δήμου Λοκρών. Αυτοί που τότε πολέμησαν το ΧΥΤΑ κέρδισαν, λύση όμως δε βρέθηκε και το αποτέλεσμα είναι να έχει χάσει ο τόπος λόγω της καθημερινής επιβάρυνσης της υγείας μας από την ανεξέλεγκτη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και της ατμόσφαιρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΕ ΡΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΣΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΚΛΟΓΗ (ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ), ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλήρης δικαίωση Σκαμπερδόπουλου.... Δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ...ΝΑΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ...

      Διαγραφή
    2. ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΖΑΡΙΣΤΕΙ ΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

      Διαγραφή
  6. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ. ΤΟΣΟ Μ@Λ@ΚΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2010 - 2013 : Θα είναι μία μοναδική δημοτική περίοδος που θα μείνει στην ιστορία και τα πεπραγμένα σε αυτή θα μας απασχολήσουν για πολλά χρόνια στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το κείμενο ποιός το υπογράφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΠΑΠΙΕΣ ΑΠΟ ΚΙΝΑ. ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βέβαια, καλά όλα αυτά αλλά ξεχνάμε μερικά πράγματα:
    3 πληρωμένες από το δημόσιο μελέτες είχαν γίνει για ΧΥΤΑ στη Λοκρίδα, από το ίδιο μελετητικό γραφείο με την ίδια μέθοδο και η πρώτη κατέληξε σε κατασκευή ΧΥΤΑ στην Ελάτεια, η δεύτερη σε άλλη θέση της Ελάτειας και η τρίτη Στο "τετραεθνές". Μήπως θυμάται κανείς ότι η τελευταία μελέτη αναφέρει ότι τη θέση επέλεξε ο ΦΟΔΣΑ με πολιτική και όχι τεχνοκρατική απόφαση; Μήπως έψαξε κανείς να δει αν τα κριτήρια επιλογής θέσης ήταν αυτά που προβλέπονταν από το Νόμο; Μπορεί να παίχτηκαν πολιτικά (δημοτικά) παιγνίδια αλλά δεν ήταν και από την άλλη πλευρά καθαρά τα κριτήρια. Αν μάλιστα θέλει κάποιος, ας ψάξει ποιό γνωστό γραφείο αναλάμβανε πανελληνίως τις προμελέτες, ποιό τις μελέτες και ποιά εταιρία τις κατασκευές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου