Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου για το θέμα του Δρόμου Στομίου



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
11/6/2013

Δρόμος Στομίου

Με αφορμή δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σήμερα 11/6/13 από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Π.Τ. Εύβοιας κ. Μπουραντά και αφορά στην εξώδικη διαμαρτυρία μας για το έργο στο Στόμιο, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5/6/13 στην Πλατάνα, ήταν μία από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για την εξέλιξη του έργου στο Στόμιο.

Αποτελεί δε συνέχεια της πρώτης συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου τον Νοέμβριο του 2012 στο κέντρο «ΦΑΡΟΣ» στο Στόμιο, πριν το ξεκίνημα του έργου.  Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι ανάδοχοι του έργου, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου της περιοχής.  Στην πρώτη εκείνη συνάντηση, οι ανάδοχοι είχαν δεσμευτεί ενώπιον όλων, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το ερχόμενο καλοκαίρι και ο δρόμος θα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία πριν τον Ιούλιο 2013. Αντιλαμβανόμενοι προφανώς τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε το κλείσιμο αυτού του δρόμου για την περιοχή. 


Οι εργασίες παρότι άργησαν να ξεκινήσουν- και μάλιστα όταν ξεκίνησαν τα μηχανήματα έργου που εγκαταστάθηκαν ήταν εντελώς ακατάλληλα- από το Φεβρουάριο του ΄13 έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013, εξελίχθηκαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κάτι που τα δημοσιεύματα των πολλών μετέπειτα συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν ανακοίνωναν.  Στις συγκεντρώσεις αυτές, που μοναδικό σκοπό είχαν την ενημέρωση του κόσμου, οι ανάδοχοι του έργου επέλεξαν να μην παρίστανται. Αντίθετα  στις περισσότερες από αυτές παρευρέθηκαν και οι επιβλέποντες του έργου κ.κ. Πολίτης και Λολακάς οι οποίοι από τη μεριά τους ενημέρωναν τους παρευρισκομένους.
  
Όμως από τις 2 Μαΐου 2013 και μέχρι τις 5 Ιουνίου 2013 οι εργασίες σταμάτησαν σχεδόν ολοκληρωτικά.  Ο κόσμος και οι επαγγελματίες της περιοχής άρχισαν να ανησυχούν αλλά και να αντιδρούν έντονα για τη διακοπή του έργου.  Βλέποντας να κινδυνεύει η περιοχή να συνεχίσει να παραμένει αποκλεισμένη και το καλοκαίρι.

Στη συγκέντρωση της 5/6/13 αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικη διαμαρτυρία προς κάθε υπεύθυνο, με αποκλειστικό στόχο να αναληφθούν εκ μέρους τους οι πρέπουσες ευθύνες και να επισπευτούν οι εργασίες εκείνες που θα επιτρέψουν  να ανοίξει ο δρόμος πριν τον Ιούλιο. Εκτιμώντας ότι με τους ρυθμούς που προχωρούσε το έργο ήταν αδύνατο στις 10 Ιουλίου 2013, ημερομηνία περαίωσης των εργασιών βάσει της σύμβασης του έργου, να έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες ώστε να ανοίξει ο δρόμος το καλοκαίρι.

Ως Δήμαρχος που επί 11 έτη υπηρετώ τον τόπο με την εντολή των συμπολιτών μου, θεωρώ ότι η αποστολή αυτού του εξωδίκου ήταν μια από τις πιο ήπιες ενέργειες που μπορούσαν να γίνουν για την επίσπευση ενός έργου που η καθυστέρησή του εξελίσσεται πλέον σε καταστροφή για τον τόπο μας.

Ελπίζω  ότι μετά από τα παραπάνω, ο κ. Μπουραντάς και όσοι από τη Δ.Ε. του ΤΕΕ Εύβοιας συνέταξαν και υιοθετούν τα γραφόμενα σε αυτήν την χαρακτηριζόμενη από υπερβάλλοντα ζήλο επιστολή, (της οποίας το απαξιωτικό και προσβλητικό ύφος αντιπαρέρχομαι), να πείστηκαν πλήρως για τους σκοπούς αυτής μας της ενέργειας.

Πάντως, είμαστε πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι ο δρόμος του Στομίου αρχές Ιουλίου θα αποδοθεί στην κυκλοφορία, αφού είναι γεγονός ότι μετά την αποστολή του συγκεκριμένου εξωδίκου, οι εργασίες συνεχίζονται σχεδόν πυρετωδώς.

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, δίχως βέβαια να επηρεαζόμαστε από όψιμους κριτές και τιμητές της περιοχής μας, για τους οποίους ταιριάζει απόλυτα το ρητό  «έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν»


Ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου  

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου