Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Λαμία - Καμιά μείωση στις συντάξεις


Αυτά που λέγαμε τόσα χρόνια, ότι οι συντάξεις θα φτάσουν στο ύψος των 360,00€, ότι όποιος αρρωσταίνει και δεν έχει λεφτά να αγοράσει φάρμακα ή να πληρώσει για την υγεία του, είναι καταδικασμένος, δυστυχώς επιβεβαιώνονται καθημερινά.  

Το Ασφαλιστικό δεν είναι πρόβλημα οικονομικό - λογιστικό, είναι κατεξοχήν πολιτικό, κοινωνικό. Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους συνταξιούχους ή μόνο τους συναδέλφους που έχουν προβλήματα υγείας. Mας αφορά όλους.

Ο ΟΑΕΕ άμεσα δεν θα έχει να πληρώσει τις συντάξεις, τα χρέη του προς τον ΕΟΠΥΥ είναι τεράστια. Με νόμους και διατάγματα ληστεύτηκαν τα δισεκατομμύρια αποθεματικά των Ταμείων και δόθηκαν στους τραπεζίτες και στους μεγαλοβιομήχανους.

Αποφάσεις της ΕΕ υλοποίησαν και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις από το 1992 και δώθε, με τις οποίες ο δημόσιος τομέας της Ασφάλισης και της Υγείας θα συρρικνώνεται, θα είναι βοηθητικός και θα συμπληρώνεται από τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος θα γιγαντώνεται με εξασφαλισμένα και γρήγορα κέρδη. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή. Από τη μια η προκλητική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην Ασφάλιση και στην Υγεία και από την άλλη η χρηματοδότηση, μόνο των τραπεζών, το τελευταίο διάστημα με 186 δισεκατομμύρια.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση σαν ένα ακόμη μέσο για να φύγουν από τη μέση οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

·         Πολλοί από εμάς θα χάσουμε τα λεφτά που τόσα χρόνια δίναμε στο Ταμείο.

·         Πολλοί δεν θα πάρουμε ούτε σύνταξη επειδή χρωστάμε.

·      Η δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για εμάς και τις οικογένειές μας φαντάζει μακρινό όνειρο.


Η κυβέρνηση με την πολιτική της είναι αποφασισμένη να τελειώνει μαζί μας. Συζητάει την ποινικοποίηση των οφειλών μας προς το Ταμείο και τη μεταφορά τους στην Εφορία. Αν επιτρέψουμε να γίνει αυτό, τότε οι μισοί θα χάσουμε τα σπίτια μας και οι υπόλοιποι που δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε θα πηγαίνουμε φυλακή.

Το πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ, το οποίο έχετε στα χέρια σας, δίνει λύση στο Ασφαλιστικό. Απαντάει στις ανάγκες μας, μας ανακουφίζει άμεσα.  Απαιτείται η αγανάκτηση και ανησυχία μας να γίνει οργανωμένη πάλη. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα. Να αποδυναμώσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν εμπόδια στην πάλη μας, όχι μόνο σε επίπεδο ΓΣΕΒΕΕ- ΕΣΕΕ, αλλά και σε Ομοσπονδίες και Σωματεία που καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια.

Μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού είναι οι μαζικοί αγώνες μας, σε συμμαχία με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, με όλους όσοι υποφέρουν από την πολιτική των μονοπωλίων.
  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·    Καμιά μείωση στις συντάξεις.

·   Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, τώρα. Όσους εργάζονται και όσους είναι άνεργοι, ανεξάρτητα από χρέη στον ΟΑΕΕ.

·    Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·   Κατάργηση της ποινικοποίησης των χρεών προς το Ταμείο. ΟΧΙ στη μετατροπή τους σε χρέη προς το Δημόσιο.



Δίνουμε όλοι αγωνιστικό παρών
στην παράσταση διαμαρτυρίας
Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 10.30 π.μ.
στα γραφεία του ΟΑΕΕ
στην οδό Αινιάνων – Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου