Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η.Μακρή-Θεοδώρου για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2014 στη Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ‘Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των Προϋπολογισμών Ορισμένων Ειδικών Ταμείων και Υπηρεσιών Οικονομικού Έτους 2014’. 

Αναφερόμενη τόσο στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, όσο και σε εκείνον του προηγούμενου οικονομικού έτους, τόνισε πως και στις δύο περιπτώσεις ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, χωρίς πολιτικούς δισταγμούς, αλλά με συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους κόπους και τις θυσίες του. 

Αφού ανέλυσε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες συντελείται αυτή η εθνική προσπάθεια, παρέθεσε τα στοιχεία της οικονομικής ανάκαμψης, μιας και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε για έναν προϋπολογισμό με πρωτογενές πλεόνασμα. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Μακρή, η βελτίωση του κλίματος είναι αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας των Ελλήνων, γι αυτό και πρόθεση της κυβέρνησης είναι στηριχθούν και να προστατευτούν τα σπίτια όλων όσων έχουν ανάγκη. 

Σε αντιδιαστολή, άμεση επιδίωξή της είναι να πληρώσουν όλοι εκείνοι που φοροδιαφεύγουν συνειδητά, μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το κράτος θεσπίζει, εκμεταλλευόμενοι της αδυναμίες του. 

Ως προς αυτή την κατεύθυνση, η βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε πως καθήκον της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε μέσο και δυνατότητα που έχει, δεδομένου ότι η φοροδοτική ικανότητα της κοινωνίας έχει πλέον εξαντληθεί. 

Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση- όπως αυτή των διοδίων- είναι ικανή να απειλήσει και την κοινωνική συνοχή. 

Τέλος, αναφερόμενη στην πολιτική ωριμότητα που όλοι πρέπει να επιδείξουν, η κα Μακρή επισήμανε πως αυτή την κρίσιμη για τη χώρα στιγμή ‘οφείλουμε όλοι να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες και όχι προσωρινά αρεστοί’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου